17. mars 2009

VELKOMMEN til oss, Barfi

Avreisebilde av Asca og Barfi Foto: Kennel Fjelldronningen I kveld reiser vi til Jåberggrenda for å hente Fjelldronningens Fagra. Vi kommer til å kalle henne Barfi. Barfi er et samisk hundenavn som betyr hund med lang pels og det regner jeg med kommer til å passe på Barfi. I tillegg så er dette et navn som er enkelt å uttale og skrive for en "vanlig" østlending. Det var mange andre fine samiske hundenavn, men noen passet ikke, jeg vil f.eks ikke ha en hund som heter dum eller lat! og andre var vi ikke sikre på hva betydde. Ordboka vi lånte var ikke så veldig innholdsrik. Jeg har som dere kanskje fått med dere et litt rart forhold til det å få valp. Jeg tenker bare på alle problemene og arbeidet det vil føre med seg! Av en eller annen grunn så har jeg glemt alle gledene med å ha valp. Så istedenfor å glede meg og ha store problemer med å vente til hentedagen skulle komme så har jeg engentlig bare fortrengt hele valpekjøpet. Men jeg har selvfølgelig fulgt med på Fjelldronningens hjemmeside og sett på alle de fine bildene som ligger der. Og så har jeg fått en del oppdateringer fra Per og gjett om jeg smelter hver gang jeg leser dem. Ikke minst etter å ha lest gårsdagens rapport. Da begynte jeg å telle timer og glede meg kjempemasse og så fortrengte jeg heller alle eventuelle problemer som kan dukke opp ;-) Dessuten så hører jeg med til dem som tror litt på sjebnen. Jeg har jo skrevet det før at jeg skulle la den være med på å velge rase. Så da det lå en ledig tispevalp og ventet på meg hos en av favoritt oppdretterene, på tross av misforståelser i forbindelse med det å stå på valpeliste, ja da måtte jeg jo bare si ja takk ;-) (Takk, Marianne) For å se litt av utviklingen så har jeg fått lov til å kopiere en del bilder som Sissel og Per Bjerkseth har tatt. Jeg må innrømme at jeg vet ikke helt om Barfi er med på alle bildene. Neimen ikke lett for en "fremmed" å se forskjell på de to som er ganske like. Stolt mor med sine 6 søte små, Foto: kennel Fjelldronningen
Tante Ofelia passer på, 1 uke Foto: Kennel Fjelldronningen
Vi begynner å bli store, 4 uker Foto: Kennel Fjelldronningen
Første møte med snø, 1 mnd Foto: Kennel Fjelldroningen
Er det noe mat her? Foto: Kennel Fjelldronningen
Litt trøtt. Foto: Kennel Fjelldronningen
Fjelldronningens Fagra alias BARFI Foto: Kennel Fjelldronningen
Og så setter jeg inn noen av de herlige rapportene som jeg har fått (bare for å gjøre meg valpesjuk og utålmodig;-)) Det er ingen tvil om at Barfi og søsknene hennes er en herlig og flott gjeng. Og at de har noen flotte og stolte oppdrettere. Og jeg føler meg helt trygg på at Barfi har fått det beste utgangspunt en valp kan få :-) Litt skremmende at nå er det opp til meg om den gode utviklingen fortsetter...
Valpene har det kjempebra; et veeldig solig kull. Ute og leiker i snøen hver dag; de elsker det!Ellers går tiden fort nå...og plutselig har du en valp i heimen:-)Hun er bare såå fin. (4. mars.)
Her går det godt og vel "i hundre" om dagene nå:-) Hvis de ikke sover eller spiser er det kraftig leik med "utrolig mye lyd"...! De er ute hver dag, 0,5-1 time daglig. De ville være ute i regnværet tidligere idag; etter en våt halvtime tok vi dem inn. - Men nå er det oppholds og litt sol, og nå er de ute og leiker i snøen på terrassen igjen. Dèt er helt toppers!!!Et kjempebra kull, m/så solide beinstammer, kraftig pels, fin tilvekst/størrelse etc.. Begge de to siste kullene har vi fòret på Pro Pac's valpefòr - og dèt skal vi garantert fortsette med. De andre har gått på Pro Pac en stund nå også , etter at vi i åresvis hadde fòret med Norwegian Polar. Og - nå har jamen Indy-gutten omsider begynt å sette skikkelig pels igjen også... (8. mars)
Glede dere; - hun er enda vakrere nå enn da dere var her..! (8. mars) Idag var hele gjengen på vet-klinikk til "full service & kontroll". Bare skryt å få der, og helt toppers vet-attester! Ja - nå får vi henne snart helt alene for noen dager; da skal vi skjemme henne bort etter alle kunstens regler, så hun blir nok ikke lett "å få i hus" etterpå, Tove:-) Hun er tøff og sterk og kosete - og veldig veldig vakker! (11. mars) Ellers gjør vi akkurat som vi lovet: Skjemmer henne bort etter alle kunstens regler. Etter at vi hadde sendt avsted "den nestsiste" lørdag ettermiddag var Barfi med på Obs; det er cirka 14 km hver vei. Der sto hun (og Sissel) ved inngangen mens Per handlet; hilste på sikkert 40 mennesker og gadd ikke reagere engang på alle biler & handlevogner som skranglet & fòr forbi. Stødig! Så var hun med til Sissels far & mor etterpå. Gøy!Og igår var hun med i barnebarn-selskap i Horten; er vel 6 mil hver vei. Gikk nesten fint når vi kjørte til selskapet, men akkurat når vi kjørte inn i Horten måtte hun kaste opp litt (vi mistenker at Asca har gulpet opp mat til henne mens de var på terrassen og lekte like før vi reiste...fy!) Så herjet og lekte hun et par timer før hun sloknet totalat... og på hjemturen gikk alt perfekt. (16.mars)
Herlig! ikke sant? :o) Med en så stødig og fin valp, må jo dette gå bra, selv for meg. Jippi, jeg gleeeeeder meg. Masse!!!!!
Blir dere litt valpesjuke eller???

9 kommentarer:

 1. "Litt" valpesyk....

  Jeg sier bare en ting Tove: ENDELIG HAR BARFI KOMMET HJEM;O)))Jeg gleder meg så vanvittig til å følge dere framover. LYKKE, LYKKE TIL - DETTE BLIR GRISEBRA:o)

  SvarSlett
 2. Endelig, nå har du slått deg til ro med en flott valp fra verdens beste oppdrettere. Ingen ting kan gå galt nå. Og så nydelig det lille nurket ditt er. Tipper det blir mye bilder etter hvert. Det skal bli gøy å følge med. Blir jo helt dårlig nå, hva skal en annen stakkar gjøre?!

  SvarSlett
 3. Åååååå så skjønn Tove.......Du er så heldig..din luring! Selv om jeg visste jo det da! Bafri, så søtt navn, gleder meg til å følge med på bloggen nå ja. Masse skjønne valpis bilder, og herlige historier om isund tygde tøfler og mange tisseflekker...KOS DEG!

  SvarSlett
 4. Ååååå, såå skjønn!!:-) Heldige deg - dette må jo bli alle tiders for både deg og Vina ( og resta av familien, selvfølgelig). Kos deg masse med valpen, for valpetida går så alt for fort! Og det kan ikke bli fopr mange bilder - husk det! GRATULERER MED BARFI (fint navn, forresten).

  SvarSlett
 5. Hei Tove:) gratulere med valpen som valgte deg;)
  Kanskje er det sjeben:D

  Jeg må smile her jeg sitter fordi jeg leste om din og Gry sin tur Fjelldronningen, og jeg var helt sikker på at du skulle ha en valp derfra...men så leser jeg på din side og kjente meg kjempetrist, fordi det virket som at du ikke vil ha valp allikvel. Jeg tenkte med meg selv: hvordan går det an å ikke bli sjarmert av de søte, søte små.
  Gratulere igjen med Barfi, kos deg med valpen din... nyt hver sekund... valpetiden går jo så altfor fort..

  SvarSlett
 6. Gratulerer med valp, hun var kjempe nydelig ;)
  Så bra at det ble finsk lapphund, jeg hadde mine mistanker etter besøket deres til fjelldronningen ;)
  Gleder meg til å lese og se mer om henne :)

  SvarSlett
 7. Grattis med valp! Barfi ser kjempe søt ut:-)

  Dette kullet har nesten samme stamtavle som A-kullet til Fjelldronningen, 3 av de samme besteforeldrene... Det kullet ble jo kjempe bra(selv om jeg ikke kjenner noen av dem personlig), til og med en Norsk Utstillings Champion! Så du får nok en pen og stødig valp:-)

  Jaaa! Jeg blir valpesjuk! Lenge siden jeg har hatt valp selv nå, siden de to siste hundene ble overtatt i voksen alder. Over 10 år siden faktisk...
  Hmm... Spørs om det ikke må bli en valp på meg også snart;-P

  SvarSlett
 8. GRATULERER MED BARFI! :)
  Jeg ante ingenting om dette, jeg, så jeg ble VELDIG overrasket! Da jeg leste om besøket til Fjelldronningen, visste jeg egentlig ikke helt hvorfor dere var der, men tenkte det kanskje var fordi du lurte på noe om rasen... :)

  Men uansett: gratulerer igjen! Gleder meg til å følge med framover! :)

  SvarSlett
 9. Nå har jeg omsider fått lest hele historien om Barfi (baklengs :o) Så koselig, Tove. Alle hjertelige kommentarene også. Alle gleder seg over dette! Skal bli moro å lese om tida framover.

  Skulle ønske jeg kunne få overbevist gubben min om alle fordelene ved to hunder...for jeg tror det må være fint for dem ;o)

  SvarSlett