3. mars 2009

TUR?

Hmmm, nå tror jeg matmor skal ut på noe... Her er det best å passe på. Bjeff - ikke glem meg. Bjeff - så lang tid du bruker på å gjøre deg klar. Bjeff - ikke glem å ta med meg. Endelig, nå går vi. Full fart bort til bilen. Og jeg hopper selvfølgelig inn, men ikke inn i buret. Det er nemlig ledig plass ved siden og så går jeg pent inn i buret siden matmor sier det. Men det er jo alltid å lov å håpe at jeg en dag skal slippe å gå inn i det buret der. Dessuten så er det 2 cm lavere å hoppe inn ved siden av. Jeg sløser jo ikke med kreftene mine. Av sted. Hmm, hvor skal vi tro? Bjeff bjeff - der går det en flokk med skoleunger på ski. Best å si ifra. Bjeff, bjeff - ei bikkje som går tur, ha deg vekk!

Endelig framme. Oi!! Her er det jammen meg mange spennende lukter, best å legge igjen noen vissittkort... Jammen lukter det ikke mye rart inne i huset også. Mystisk. Der kommer det ei dame, best å hilse pent. Skal jeg sitte på den plata der? 17,8 kg - ja og hva så??? Veide jeg 16,2 kg for et år siden??? Nei, det nekter jeg å tro! Jeg som knapt får mat. Du skal bare se den lille kladden som jeg får i matskåla mi morgen og kveld. Det tar 2 sek å spise det opp. Huff, jeg liker ikke det blikket til matmor. Skal hun begynne å gi meg enda mindre mat nå? Husker hun prøvde på det en gang før, jeg holdt nesten på å sulte ihjel... Hva!! en alvorsprat med matfar! Å nei du, den går ikke. Noen må jo sikkerhetsklarere maten han spiser...

Inn på et nytt rom, mange rare lukter her og. Best å logre litt ekstra til den damen der. Visste jeg det ikke, hun syns jeg er ei vakker og herlig dame. Og sier jeg er den andre islendingen her i bygda hun har hilst på. Ikke alle som kan skryte av det skal jeg si deg, det å ha hilst på en islending eller to, mener jeg. Uff må jeg opp på det bordet der? Er ikke det farlig da? Jaja, matmor passer vel på og de små knøttene der smaker godt. Da får vel damen få  lov til å ta litt på meg da, både her og der. Litt lyst tannkjøtt, sikkert bare fordi jeg syns det er litt skummelt å være her. Ikke noe tannstein, er jeg flink eller? Bare litt plakk, hurra matmor får beskjed om å gi meg litt tyggebein så forsvinner det også. Tyggebein sier ikke jeg nei takk til :-) Auuuu, hvorfor gjorde du det? Stikke meg nå som jeg hadde så mange knøtter jeg skal spise opp. Ferdig, da forter jeg meg med å spise opp resten. Får litt mere ros og så får jeg gå ut igjen etter at matmor har kjøpt ei ny klotang til meg. Bare tull dette med å klippe klør, det liker jeg ikke. Ut igjen for å snuse litt mer og markerer litt til sånn at nestemann lukter at jeg har vært her. Heldigvis er det ett år til neste gang jeg skal ha vaksine :o) Nå skal det bli godt å komme hjem igjen.

Vina

16 kommentarer:

 1. Så fint du skriver, Vina. Du har kanskje fått litt hjelp av matmor. Eller skal jeg si slankemor nå. Du var jo flink hos dyrlegen,da. Ikke alle er det.

  SvarSlett
 2. Dakar deg da Vina, må du på slanke kur nå igjen! Du får ta matmor med på flere turer istede for å få mindre mat da...det er mye bedre..mat er tross alt det viktigste i livet!

  Min dyrlege har aldri møtt andre iser en meg og Embla , men hun bare elsker oss...!

  Kos deg med griseøre da Vina..

  Boff boff fra Ask..

  SvarSlett
 3. Da veier vi akkurat like mye da, Vina! :) Jeg veide nemlig også 17,8 kg sist jeg var hos dyrlegen, så nå blir det mindre godbiter på meg også... :( (Men du var jo heldig som får flere tyggebein, da!)

  Vi møtte forresten en islending en dag vi var ute på tur, en valp altså, og jeg tror det er den samme som går på valpekurs samtidig som vi trener lydighet på mandagene... :)

  Lykke til med slankekuren!
  Hilsen Dixie

  SvarSlett
 4. Jeg har egentlig gitt opp å slanke Vina. Men jeg ble litt overrasket over at hun har lagt på seg 1 1/2 kg det siste året. Det kan jo ikke fortsette sånn! Jeg har en mistanke om at displayet på vekta var litt snill ifjor (Vina ikke satt rolig) Men jeg bør vel uansett gjøre et forsøk.... Det sa jeg i høst også og jeg tror resultatet blir det samme nå ;-)

  SvarSlett
 5. Så morsomt at du treffer på en islending i ditt område Tina. Det ble født et kull på Tau i fjor og en av valpene flyttet til Stavanger. Så det er kanskje den du har truffet.

  SvarSlett
 6. Vi islendinger er flinke - ingen tvil im det! Velkommen i samme båt...jeg slanker meg hele året, jeg!!! Men jeg hadde gått ned 2 kg siden i fjor..ehem - stolt jeg nå!

  Du verden så flott du er på det bildet....ser jammen i meg ut som om matmora di har gredd pelsen din????

  ....sier Snorre.

  SvarSlett
 7. Gredd meg?? Jeg ser da alltid slik ut! Vi islendinger er og blir vakre, selv uten stell - sånn er det med den saken!!

  SvarSlett
 8. Hei Vina

  Så flink du er til å skrive!! Jeg ble liksom revet med på dyrlegebesøket ditt, og så deg for meg!

  Slanke seg. Det høres ikke noe koselig ut, håper jeg ikke må det, men jeg har hørt at mamma'n min har sagt til pappa'n min at han må slutte å gi meg alt det "knasket", og at det holder med den vanlige maten....

  Jeg må bli børstet av og til, ikke særlig stas det nei....

  SvarSlett
 9. Hei Vina!

  Heldige deg som får bjeffe i bilen..
  Var hos dylegedama for litt sida, men jeg likte ikke knasket hennes. Likte meg ikke i det hele tatt - det er no' rart med slike damer.

  Jeg syns du ser aldeles perfekt ut. Mye å ta i, mye å væra gla'i..
  Nuss fra Nalle

  SvarSlett
 10. Takk, Nalle! Det syns jeg også ;-)

  Vi islendinger er jo vakthunder. Da må jeg jo si ifra hver gang jeg ser noe skummelt? Ellers så er jeg veldig stille altså. Ja bortsett fra når matfar kjører på langtur da. Han tror at viss jeg småbjeffer, piper eller peser litt så MÅ jeg veldig. Og så får jeg en liten luftetur. Matmor bryr seg ikke om sånt og kjører uten å tenke på meg.

  SvarSlett
 11. Slanking: Kanskje jeg skal holde Vina unna grisehuset.... Men akkurat nå er hun veldig flink til å hjelpe meg med å passe på døråpningen i bingene sånn at grisene ikke stikker av. Det fikk jeg merke da PE kom og ropte på henne. Vina forlot selvfølgelig sin post og gikk til PE isteden. Jeg sto inne i bingen, døra sto oppe og grisene fant ut at da ville de sjekke "verden" utenfor bingen.

  SvarSlett
 12. Så praktisk å ha en grisevakthund da Tove....Da jeg fikk Mira så veide hun 24 kg! Så slanket jeg henne ned til 20 og hun ble den atleten. Men det krever en del da.

  Vina trenger vel ikke ta av så mye?

  SvarSlett
 13. UFF, nå er jeg slem, men jeg måtte bare le av Vina i stad... Jeg skulle til tannlegen og Vina skulle få være med i bilen. Jeg hadde nettopp kasta ut kattene og Vina liker å jage dem når hun får en sjangs til det. Da vi kom ut så satt den ene katten fortsatt på tunet. Vina føyk av gårde for å jage katten. Den springer til låven og under den for å komme seg i sikkerhet. Og Vina i full fart etter. Det er bare det at snøværet har gått over til regn og dermed er det holke på tunet vårt. Så Vina hadde store problemer med å stoppe og seilte av gårde på isen til hun stoppet i snøkanten:-D

  SvarSlett
 14. Veldig fint bilde av deg. Halen din var så fint krøllet på ryggen og fin har du også blitt etter slankingen og ser ikke ut som vaksinen har gjort skade heller ;)
  Ha en fin vinter videre!

  SvarSlett
 15. Ja, kanskje det er den fra kullet på Tau vi traff... :) Vet du hvor de andre valpene flyttet hen? Ble noen av dem værende på Tau? For i så fall kanskje vi ser den/dem en gang vi er der... :)

  SvarSlett
 16. Dixie: Ja en av valpene har adresse: Fiskå, Tau

  SvarSlett