26. mars 2009

Enda mere bla,bla

Jeg hadde egentlig tenkt å spare dere for dette her, men jeg har en mistanke om at noen av dere syns det er morsomt å lese om mine mer eller mindre gode forsøk på valpestell ;-) Så får vi se om det kurerer deres valpe-sjuke eller om det bare gir enda mere lyst på valp. Foreløpig så er det vel nettene jeg "jobber" mest med. Jeg har lyst til å ligge i senga mi snart... Vina ligger stort sett på soverommet vårt og pga faren for litt for mye bråk og en husbond som kommer til å bli rimelig gretten, tror jeg, så skal Barfi ikke ligge der forløpig. Så derfor dette styret med madrass og sofa osv. Og bare for å gjenta det, jeg er trassig og dermed blir det ikke noe soving i bur.

Barfi sovner ofte i vindfanget. Men jeg har funnet ut at etter noen timer så kommer hun og legger seg hos meg ved madrassen. Jeg kan godt tenke meg å flytte tilbake til senga mi så jeg har funnet ut at nå må jeg kutte ut "nærkontakten" litt. Så da la jeg madrassen inne i stua rett innenfor døra og stengte for sånn at Barfi ikke skulle komme inn. Stengslet var ikke så godt så hun hoppet fort over og var fornøyd. Og la seg godt til rette midt oppe på puta mi :-) Kjempekoselig syns jeg. Hun er jo bare så herlig når hun gjør det. Men, jeg kan jo ikke ha det sånn. Og selv om P E inviterer Vina opp i senga innimellom, så har jeg tenkt å holde begge bikkjene unna senga mi. Så jeg tok Barfi ut i gangen igjen og fant et bedre stengsel. Og la meg liksågodt på sofaen litt lenger unna. Og hørte på at Barfi klynket og syns synd på seg selv. Hun sovnet fort, men prøvde seg med jevne mellomrom. Den siste timen av natta la jeg meg i gangen og Barfi la seg godt til rette sammen med meg. Kanskje ikke så lurt, men, men det er jo koselig da. Neste natt var det samme opplegg, bare at da la jeg meg på sofaen med en gang. Sperringen min har som nevnt en svakhet og jeg som lå og sov kunne ikke skjønne hva det var som beit meg i handa. Joda der sto en overlykkelig og logrende Barfi som var helt klar for å dele seng med meg :-) Stakkar hun ble forvist til gangen og hullet tettet igjen. Hun piper, men roer seg veldig fort og sovner. Tror hun våknet 1-2 ganger til, men som sagt så roer hun seg fort igjen. Og altså færre våkninger denne natta enn forrige natt. Selv om hun syns jeg skal komme og hente henne. Og hun prøver å spise opp nesa mi hvis jeg går og hilser på henne. I natt overrasket Barfi meg stort. For det første så la hun seg ikke til å sove ut på kvelden sånn som hun pleier, men fulgte med på hva jeg gjorde. Hjelp, tenkte jeg, nå vet hun hva som skal skje og har ikke tenkt å finne seg i å bli sperret ute. Men hva skjer når jeg skal legge meg? Jeg setter opp sperringen inn til stua, denne gangen tetter jeg også det svake punktet med en gang. Barfi er borte. Når jeg går for å se etter henne har hun lagt seg på vaskerommet og bare ser på meg når jeg kommer. Jeg går og legger meg på sofaen og hører ingenting til Barfi!! Det var flinke Barfi-jenta det tenker jeg :-) Nå må jeg si jeg er veldig spent på om det samme gjentar seg i natt.

Vina mener fortsatt at alt som lekes med, er hennes. Noen ganger går jeg inn og gir ei leke til Vina og ei til Barfi og holder litt kontroll på dem. I går så skjedde det, men så skulle vi spise. Vina tok med leka si under bordet. Men etterhvert var det jo viktigere ting som måtte passes på og Barfi henta Vinas lek og sprang med den ut i gangen, mens Vina passet på å dele mat med P E. Ellers så er Vina en del ute mens Barfi fortsatt er inne med meg og da pleier jeg å finne fram leker sånn at Barfi får lekt en del. Da storkoser hun seg :-) Ute ligger det to pinner som Vina gir klar beskjed til Barfi om hun nærmer seg dem, om at de er hennes. Det gjorde hun også på morgenen i dag. Litt seinere så så jeg derimot at Barfi lå og tygde på den ene, mens Vina satt på trappa og sa ingen ting.

Det er ikke lett å gi Vina nok oppmerksomhet. Hun viker hele tiden unna når Barfi kommer og det gjør Barfi når jeg prater med Vina. Men i går da jeg satt og kosa med Barfi så kom Vina til meg for å bli kosa med hun også :-) Ikke ofte det skjer, så derfor var det ekstra moro. Det blir sånn at jeg henger meg opp i de positive øyeblikkene.

Barfi byr hele tiden opp til lek. Og da bjeffer hun masse!! Takk og lov for at FL har mørkere stemme enn islendingene. Vina blir med på leken noen ganger, ikke så ofte. Kattene blir ikke med og Barfi fikk smake klørne en dag, men det har hun visst allerede glemt.

Det blir veldig mye, neeeei, braaa, neeeei, braaa og godbiter på Vina i håp om at hun skal slutte med "politi-bjeffinga" si. Og Vina kommer jo alltid hvis jeg prøver å kalle inn Barfi og da må hun jo få godbit :-)

Jeg har tatt masse bilder i håp om å få til 2 brukbare portretter. Jeg fant ut at jeg hadde tatt 60 stk her forrige dagen. 3-4 bilder var ganske bra, men det var ikke noe portrett. Resten har jeg sletta. Og Barfi har jeg gitt opp å ta portrettbilde av. Enten så hopper og spretter hun, graver eller prøver å spise opp kamera. Nå har vi bilen på service og det blir visst 3 ganger så dyrt som beregna, så jeg tror jeg legger det planlagte speilreflekskamera-kjøpet på is også. Så det får bare bli de bildene det blir...

IMG_2253

Må jo ha med noen bilder av Vina også :-)

Alle lufteturene har resultert i en forkjølelse. Selv om jeg kler på meg vinterhabitten så blir det fort kaldt. Nå har jeg forresten funnet ut at jeg kan trimme litt mens jeg venter på at div. dråper og kabler skal komme ut. Så nå går jeg opp og ned det ene trappetrinnet. Da holder jeg varmen og forhåpentligvis så forsvinner det en kalori eller to ;-) Mye av dagene går med til å følge med på bikkjene, tedrikking og vasking. Og så må jeg jo oppdatere dere, det tar litt tid det også. Som sagt før tiden foran pc'n går veldig fort!

IMG_2277

Barfi legger seg som oftest i vindfanget, men også andre steder. Her har hun kontroll på matmor som sitter foran pc'n

Har så vidt begynt å trene litt aleine-trening og så må vi ut å kjøre med bilbur snart. V i skal jo på valpekurs neste uke.

20 kommentarer:

 1. Spare oss for dette!!!??? Tove da, det er jo dette vi suger til oss, og elsker å få nytt om Vina og Barfi og deg!!

  Jeg synes både du og Barfi er flinke. Jeg er spesielt imponert over hvordan du tasser rundt i huset med madrassen din, på jakt etter Barfi og en smule søvn. Snill, snill hundemamma:o)

  Åh, som jeg elsker å høre "bla, bla" fra dere!! Jeg lever meg (fortsatt) veldig inn i dette kjenner jeg;o)

  SvarSlett
 2. Hei Tove!
  Så gøy og lese om Barfi,høres ut som hun stor koser seg.Det å ha valp er slitsomt ingen tvil om det nei.Godt at om et år har vi glemt hvordan det var,he,he.
  Kos deg vidre med Barfi.Gleder meg til og lese vidre om hvordan det går.

  SvarSlett
 3. Jeg elsker din bla,bla. Jeg har jo valp gjennom deg nå.

  Men jeg misunner deg ikke de slitsomme nettene. Men som Sissel sier, om et år er det glemt. Og hva gjør vi ikke for hundene vår.

  Mere bla,bla,bla!!!

  SvarSlett
 4. Bla bla bla...er det ikke dette vi lever for da? Hund hund hund!
  Så gøy å høre om alle spilloppene til barfi, det er jammen med ikke enkelt å lære de å sove alene nei! Hvordan går det med dammene da?

  SvarSlett
 5. Stakkars spebarnsmor :o)
  Går hvileløs omkring med madrassen sin,og vil bare gjøre det beste for alle... Syns jeg ser dere alle sammen!
  Og savner den tida som nesten var glemt...

  SvarSlett
 6. Hallo, igjen!
  Det er jo bla, bla,bla som er hele moroa med blogging....så bare fortsett med å fortelle om alt og ingenting. Elsker å lese om det!

  Barfi er jo bare for skjønn, da...og siden du har flyttet ut av soverommet for en stund, flytter Vina inn hos PE??? Søte, Vina....

  Jeg husker også at Snorre vek unna så fort Dimma kom bort til meg...men det rettet seg etter en stund. Vina må bare bli vant til at Barfi har kommet til dere for å bli...:-)

  SvarSlett
 7. Neida, det er ikke synd på eg. Det er jo masse kos også :-) Og det ser nok verre ut enn det er på alle skriveriene mine.

  Joda, dammene finnes fortsatt... Tørkepapir og skurefille er kjekt å ha.

  Stakkars Vina, hun har det travelt. Hun skal jo både passe på PE og meg.

  PE er også en raring. han har hele tiden vært imot valpekjøpet. han fikk forresten knapt nok vite om det. Ingen vits i å krangle mer enn nødvendig, er det vel... men gjett hvem som fôret barfi med kjøttdeig og hvem som løfter henne opp i sofaen? Og så klager på at Vina bjeffer. Hun gjør jo selvfølgelig det når Barfi er i sofaen!! men jeg skal ikke klage, PE finner seg i det :-)

  En annen ting, skal jeg legge ut litt lesestoff fra islandshunden? Lappevennen og Mangnoliairen har skrevet masse flott :-)

  SvarSlett
 8. Det syns jeg er en veldig god idè!!
  La oss nå få litt islender-lesestoff sånn at dem flotte hundene våre ikke blir "glemt" pga all "lappepraten" her inne. :-)

  SvarSlett
 9. Legg det ut :o)
  Egentlig kunne dere ha innlegget til Gry i bladet deres også. Alle islendinger liker lapphund og motsatt, går jeg ut fra ;o)

  SvarSlett
 10. Sier det samme, "legg det ut".Kjempe koselig lesing om Vina og Barfi og dere 2beinte, hvordan det gradvis roer seg i heimen, og far som viser hvor glad han er i det nye nyrket.

  Jeg er som Gry, fremdeles veldig inni valpetiden, når jeg leser "bla, bla" så tenker jeg: "å sånn var det her og, å ja Ville gjorde det også".

  Så det er kjekt å få en liten repetisjon av den slitsomme men deilige og morsomme valpetiden

  SvarSlett
 11. Personlig mener jeg at du lager ris til egen bak ved å ligge på madrass på gulvet eller på soafen om natta pga valpen. Venn den til å ligge alene fra dag 1 så slipper man slike sutre problemer og valper blir selvstendig fortere.
  Det er sjelden noe sjakk triks å dille og dalle slik om natta med de. Da har de deg fort i din hule hånd. Jeg anbefaler deg å ha valpen i bur om natta eller på et mindre område som er avstengt slik at hun får mindre plass å gå på. Ergo - blir hun også fortere tørr inne og slår seg fortere til ro. Hunder liker å ha en "hule" å legge seg i.

  SvarSlett
 12. Veldig greit med meninger, men jeg synes ikke det er greit å si sin mening og samtidig være anonym.

  Er andre enig med meg.

  SvarSlett
 13. Enig Ville og Nina. Slike kommentarer blir ikke kommentert fra meg og jeg sletter også en del av dem.

  SvarSlett
 14. Enig med dere.
  Samtidig må jeg si at det hender jeg glemmer å underskrive, men det var ikke meg denne gang!

  SvarSlett
 15. Ville, Nina og Nøve. Jeg er helt enig med dere!!! Det er dessuten en selv som kjenner både seg og sin(e) best, og handler ut fra det. Man skal ha god tro på seg selv dersom man synes at man forvalter den eneste sannheten... Ha respekt for andres måte å gjøre ting på!! Tove, stå på! Du er kjempeflink!!!

  SvarSlett
 16. HELT ENIG MED DERE ALLE SAMMEN - si gjerne meninga di men vær såpass voksen å skrive under med navn...!!

  Og - JEG ELSKER LAPPHUNDENE like mye som islender'ne - bare sånn at kommentaren min ikke blir misforstått.....Sorry!!

  Lurer jo nesten på om jeg ikke skal skaffe meg en liten lappe selv..:-)

  Hei dere lappe-eiere som er flinke med innlegg i Lapphundstikka: Kanskje dere kan dele det med oss slik som Tove har gjort nå??

  SvarSlett
 17. Camilla: Det med lapper/islendere tenkte jeg ikke på en gang:o) Men jeg synes absolutt du skal vurdere en lappis også:o) Det blir en fin blanding av deg, Tove og Marianne med islendere og lappiser:o)

  Nøve har spurt om jeg kan legge ut innholdet på bloggen. Det ligger på den låne-pc'n jeg hadde når min var til reparasjon, men jeg har en kopi på jobben jeg tenkte at jeg skulle prøve å legge inn:o)

  SvarSlett
 18. Så fint da, Gry! Gleder meg til lesinga...

  Og når det gjelder valp - må si det kribler litt og at lysten blir veldig stor når jeg ser hvor vakre dem er. Men jeg må nok beherske meg....:-) Jeg får "låne" lappisene deres gjennom bloggen så lenge...hehe

  SvarSlett
 19. Forsett å "dille" med valpen du, greit å knytte bånd tidlig og ha en trygg hund når den vokser opp.

  Lapphund og Islandshund: Før vi fikk Maila sto det mellom Islandshund og Lapphund, så det er noe med disse rasene som sjarmerer oss.

  Leia har fremdeles perioder da hun passer på ting for at ikke Maila skal få tak i dem. Maila ligger og følger med på avstand og så snart Leia reiser seg og går er Maila på plass og knabber leken e.l. Det er nok bare for å vise Maila at hun fremdeles er den eldste og dermed høyest på rangen.

  SvarSlett