31. mars 2009

Litt oppdatering

En liten oppdatering om hva som skjer. Nå har vi nettopp vært ute en tur. Gikk over jordet og bort til naboen for å se på hestene som står ute der. Tanken bak er at viss Barfi ser dem fra hun er liten, så er de ok. Vina bjeffer jo som en gal på dem og det er litt slitsomt. Det var tydelig at Vina luktet hvor vi nærmet oss, for selv om vi ikke kunne se hestene så satte hun seg ned, gjespet eller gikk lengst mulig unna. Vi satte oss på bakken ca 50 m unna de tre hestene. Barfi sto først som en stiv pinne og bare så på dem. Da jeg ropte på henne så kom hun bort til oss og satte seg ned og så og så og så. Og så kom det etterhvert noen "hostelyder". Da den ene hesten beveget seg litt mot oss hoppet hun litt lenger avsted før hun satte seg igjen og det kom antydning til bjeffing. Vina satt jeg og fôret med godbiter siden hun ikke bjeffet. Vi får nok gjenta dette noen ganger.

Planen er å kjøre en tur på butikken og sitte litt på benken der etterpå. Men om det blir gjort alvor av det, gjenstår og se...

Barfi sover nå "aleine" og det går bra. Det ser ut til at soveplassen er på vaskerommet rett under vinterdressen min. Da fungerer dressen min som tak/hule. Men i løpet av natta forflytter hun seg inn til Irene og prøver å få komme opp i senga, før hun legger seg til ro på gulvet der. Mulig det er kattene som vekker henne. Tror jeg skal gjeninnføre at kattene ligger ute om natta. Det er slutt på sprengkulda nå, så det bør de tåle. Selv om jeg vet at Mufasa ikke er enig.

Jeg har igjen begynt å gå til grisene etter at de andre har dratt på jobb / skole. Så først får bikkjene mat. Så er vi ute og lufter os litt. Går på låven og gir grisene halm. Og trener litt agility med Vina. Og så blir Vina satt i band ute og Barfi blir forlatt inne aleine mens jeg tar grisestellet en times tid. Det ser ut til at hun takler det bra.

Vi skulle hente bilen på service forrige uke. Og vi tok bikkjene med oss for at de skulle slippe å være aleine hjemme. Vina satt på "palssen sin" i setet og Barfi på fanget mitt. Jada, jeg vet at bikkjer skal være i bur/sele... Barfi gjespet og gjespet og syns ikke dette var noe moro. Da vi kom til bilen som skulle hentes så satte vi bikkjene inn i hvert sitt bur. Ikke noe bråk, så det gikk jo riktig så bra? Uff, nei ikke så bra. Barfi var bilsjuk og kastet opp. Stakkar liten. Så bilturer må nok planlegges og tilpasses måltider. Veiene rundt her er både svingete og hullete så det er det ikke så lett å unngå.

I går var jeg på oppstartskveld på valpekurset. Teorikveld uten hund. Det var vel ikke så mye jeg ikke hadde hørt eller lest før, men jammen er det godt med litt oppfriskning. Så jeg bestemte meg for at nå skal jeg være godbitautomat en stund framover. Også for Vina. Hun skal få godbit hver gang hun kommer til meg. Kanskje det hjelper på innkallinga? Og så jeg som har begynt å bekymre meg for om Barfi får nok mat eller om jeg skal øke på litt (ja Sissel, du får snart høre fra meg ;-) ), men med all belønningen så blir det nok rikelig. Men så var det det med å belønne i riktig øyeblikk da. Tror jeg må gå med godbiten i handa,skal jeg få til det med Barfi.

Det var litt morsomt i går kveld. Barfi og jeg var litt ute. Barfi gikk løs. Og det så ut som om hun holdt på å stikke av. Jeg skreik NEI og gjett hvem som kom springenede tilbake til meg og fikk selvfølgelig masse ros. Håper jeg passet på å gi kommando. På søndag stakk nemlig Barfi av. Vi var ute og svigermor som hadde gått tur sammen med Irene og Vina hadde nettopp gått hjem til seg. Jeg skulle "bare" inn og hente noe mens Barfi fortsatt var ute. "Bare" blir ofte mer enn det ene minuttet som jeg hadde tenkt og Irene fikk melding om at nå var Barfi oppe hos svigermor! Svigermor som gikk veien og nettopp hadde kommet hjem ble møtt av Barfi som hadde sprunget over jordet. Noen som har gode tips på hvordan jeg lærer inn hvor den usynlige grensa for hvor det er lov og ikke lov går???

På vaske rommet så har vi ei hylle, der det ligger votter, skjerf og mye rot oppi. Den er ca 1 m opp på veggen med skohyller under. Perfekt sted for Barfi og hente ting. Og det som ligger der er jo mye mer morsomt enn de lekene hun har fått for å leke med.

I morgen kveld er det første kurskveld med hund. Det blir spennende.  

Kopi av IMG_2297

Hundetreff i Maura: tror det må bli 28. juni eller 5. juli. Hvis dere ønsker å komme mens grisungene er små? De er da 2-3 uker gamle. Er det noen av dere som er "ledige" da? Og så har jeg litt lyst til å melde meg på agilitystevnet i Sandefjord 21. juni. Må jo gjøre ett nytt forsøk før vi gir oss for godt ;-) Marianne og Camilla har dere tenkt å delta der?  Da kan jo alle Vestfoldingene komme og heie på oss :o) Jeg jobber den helga så jeg må først finne ut om jeg får bytta jobbehelg...

 

Uff, jeg skriver så lange innlegg at jeg har funnet ut at jeg må bruke standarformatet på skriften, selv om jeg egentlig foretrekker større skrift. Trenger jeg briller...

16 kommentarer:

 1. Ingen innlegg er for lang. Da koser jeg meg bare lenger.

  Ja, de er trygge på seg selv, disse lapphundvalpene. Sånn var Charlie også. Jeg tok det desverre ikke alvorlig da. Hadde kanskje spart meg en "rømmer" hvis jeg hadde jobbet mer med det.

  Men Barfi er jo flink da. Sover alene nå og kom når mor bare ble sint nok. Det går jo fram over.

  Og stevne i Sandefjord, da komme i allefall jeg. Må se ann besøket til deg i juni/juli. Jeg synes det blir langt å reise for en dag. Hvis det skal bli noe tid hos deg. Kan jo ikke bare komme og snu i døra.

  Kjempefint bilde av Barfi. Hun gror fort nå.

  SvarSlett
 2. Det forstår jeg godt Nina. Vi bor på feil side av Oslo. Jeg kjører ikke opp og ned på en dag ofte, men det skjer, så det er mulig. Det tar 2 timer og 20 min. Dessverre har vi ikke spesielt gode forhold til overnatting. Gjestfriheten til Nøve har vi derimot hørt mye om.... ;o)

  SvarSlett
 3. (Gjestefriheten til Nøve,tja..Så lenge folk ikke forventer mer enn tak over hodet og en madrass,så går det bra ;o)
  Det finns sikkert campinghytter i nærheten av dere? Har innmari lyst til å treffe HELE gjengen, vi kan vel gå sammen og leie oss hytte for ei helg? Hører du,Nina? Tenk å få se Vina og Barfi live...

  Det med FLvalpens egenrådighet, har jeg tenkt på i ettertid også. Jeg burde sikkert ikke latt liten-Nalle gå ut og inn som han ville, nesten døgnet rundt. Det gjorde ham mindre avhengig av meg, og det var sikkert dumt. Godt for ham der og da, han var jo sjølsikker som få.
  Ei vi gikk på kurs hos, fortalte at ho alltid gikk med godis eller en ball i lomma og gjorde seg veldig interessant, noe datt ned fra henne hele tida liksom. Valpen slapp henne ikke av syne. Ball var hundens viktigste belønning den dag i dag.

  SvarSlett
 4. Og Tove..du har halvveis lovd å sette opp agility-banen deres. Det høres helt topp ut!!!

  For min del håper jeg treffet hos deg blir den første helga i juli...Vi feirer alltid st.hans på lokalet her den siste helg i juni, og jeg er SJEF :o( Helga rundt den 18.skal vi forresten på sporkurs med Hilde, vi har så mye å glede oss til!!

  SvarSlett
 5. Ja, Nøve jeg hører. Må se på jobben om ferieplanen er snart ferdig for å se om jeg jobber. Og så får vi se.

  De hjemme kaller Charlie en mamma-dalt. Vet ikke helt det. Jeg synes det er greit han er litt avhenging av meg. Men det må jo være en grense.

  SvarSlett
 6. For et nydelig bilde av Barfi.
  Selvstendig liten dame som tar tur alene, ikke mye redd hun nei.

  SvarSlett
 7. Det er så gøy å lese om dere Tove. Barfi er en selvstendig liten dame. Det var i aller høyeste grad Milli også:o) Jeg synes du er flink! Dro du og satt på benken utenfor butikken?

  Vi er ledige og kommer selvfølgelig:o) Jeg er med på det meste, bare det ikke er under lamming:o) Jeg tror jammen vi skal heie på dere i Sandefjord også:o)

  SvarSlett
 8. Ja vi kommer nok både her og der tenker jeg. I går fant vi ut at den nye bilen er veldig praktisk å sove i. Og i dag skal vi kjøpe oss kupevarmer, så da fryser vi ikke i hjel heller....Så nå kan vi sove over alt!

  Barfi blir bare skjønnere og skjønnere....Jeg synes jo det at lapphunden (og isene)er så selvstendige som de er, er den beste egenskapen de har...jeg liker litt vrange hunder, noen med litt "tak" i....Tydelig at du også har 2 sånne hunder tove....blir moro å prøve agility bana di!

  SvarSlett
 9. Barfi er vakker!! Uredd og eventyr-lysten...men hun gikk jo i allefall til kjent-folk! :-)

  Husker jeg tok med Dimma opp på bussholdeplassen og satte meg i "bussebua" i 1 time. Der satt vi og på alle bilene som brommet forbi i full fart - mye lyd. Dimma ble redd da bussen kom første gangen, andre gangen bare litt og tredje gangen brydde hun seg ikke i det hele tatt.

  Litt usikker på Sandefjord - syns det er for tidlig for meg å konkurrere i agility, men jeg kan jo se på dere andre!!

  Og hvis har tellet riktig, har jeg fri fra jobben første helga i juli. Tror jeg jobber siste helg i juni..

  SvarSlett
 10. Gry: neeei, men i morgen... Vi MÅ ta en tur både på butikken og flyplassen snart.

  Men det ble en tur i grisehuset i steden. Vet ikke om hun fikk sett så mye griser, for de ble livredde da jeg åpnet døra. Ikke ofte det skjer, kanskje de merket ferten av Barfi? I hvert fall så styrtet alle bort i andre enden av avdelingen. Og der ble de lenge før nysgjerrigheten omsider ble for stor for noen av dem. Men i andre enden så er det en port/dør og 20 cm innenfor en plankevegg for å holde talla og grisene på plass. Nå er det så mye talle der at plankeveggen er veldig lav. Talla må vi få kjørt ut i påsken. Nå sto jeg og så på at den ene grisen som hadde frambeina på veggen. Ingen dytta på han og han kunne fint gå ned igjen. Men det var tydelig, han VILLE over. Og det greide han. Jaja, tenker han angret. 20 cm bred og 3 meter lang. Helt tett på den ene siden og 1,5 m høy plankevegg på den andre siden. Ikke lett og bevege seg der nei.. Jeg reddet han selvfølgelig - etterhvert. Men det er ikke så veldig enkelt å flytte på 50kg levende gris. Smart og sterk som jeg er, gikk det selvfølgelig ;)

  SvarSlett
 11. Hundetreff: tak, sovepose, halm - det er plass til mange på låven ;o) Så lenge en ikke vil sove på hotell så er det svært dårlig med overnattingsplasser her i området. Vi har faktisk to brakker med en del senger oppe i skaukanten, men de er stappfulle av flyttegods. Og jeg tror ikke at eierene tømmer dem i vår heller :( Vi finner nok på noe. Må bare få kastet ut noen den helga først. Største problemet er nok at det er dårlig med toalett og denslags. Og mat- og vertinne egenskaper er det veldig dårlig med, men det stoler jeg på at dere fikser :o) Og at Gry tar en prat med værgudene?

  Men ikke ha for store forventninger til agilitybanen og Vinas gjestfrihet. Og de av dere som har støv- eller flueallergi må nok holde seg hjemme.

  Nina: Du og Gry i samme bil? Da er du framme før du vet ordet av det :-)

  SvarSlett
 12. Kan hende, Tove. Vil ikke love noe.

  PS. Jeg har masse allergimedisiner!

  Hvis noen skulle trenge.

  SvarSlett
 13. Lykke, lykke til på kurset!! Veldig spent på rapport:o)

  SvarSlett
 14. Barfi er en virkelig nydelig finsk lapphund val:) Gratulerer kjempe mye:) (litt forrsinka,men bedre sent enn aldri, har nesten ike vært inne på datan de siste ukene)

  Hester er noe jeg ser nå vi skulle trena mermed Hroftur:P Han bjeffer og styrer for hverhest han møter:P Mens Dimmalimm liker dem og bare ser. Glder emg til de setter ut hestene på sommerbeitene her, fordet er hest som ikke er redd noe, så da kan hroftur få hilse helt oppi annsiktet:)

  Lykke til videre på valpekurset:)

  SvarSlett
 15. Nok en gang koselig innlegg om Barfi.
  Jeg var spendt på hvordan det gikk med Barfi og "natten" :) jeg er sååå glad for at du har valgt å ikke bruke bur. Jeg personlig synes du har gjor en go jobb for deg og dine;) og spesielt for den nye familie medlemmet.
  Ville har også 3-4 forskjellige plasser hun forflytter seg mellom om natta, det er som hun skifter sovestilling og temp. forandring, hun liker å ha nærhet med oss.
  Jeg har tenkt at det helt sikkert er veldig normalt.

  SvarSlett
 16. Så koselig og lese om Barfi:-)
  Jeg er helt sikkert til stede på Agilityn i Sandefjord,vi må ha en kjempe god grunn for å ikke stille opp på dugnad de dagene,så jeg skal heie på alle av dere som kommer.Vi er selv nybynnere så vi skal ikke konkurere.
  Godt råd til deg og Barfi om grenser på tomta.Legg et tau rundt på tomta (som grense) Gå selv på utsiden og si et klart nei hver gang hun prøver å gå over tauet .Det er tidkrevende men det fungere på sikt.
  Kjempe fint bilde av Barfi.

  SvarSlett