8. mars 2009

FERIEPLANER

Selv om snøen laver ned utenfor vinduet og blomsterfrøene mine ikke har kommet lenger enn innenfor døra så begynner det å bli på tide å planlegge årets sommerferie. Er det noen av dere som har reist i nabolanda våre? Jeg ønsker meg nemlig noen reisetips. PE har lenge hatt lyst til å kjøre nedover i Tyskland og ned til Alpene. Ja, vi har egentlig lyst til å reise de fleste steder... Bortsett fra til Afrika, for av en eller annen grunn så ser jeg for meg det som et tørt og kjedelig sted med masse skumle "kryp" (vet det er feil, men..) og ikke til USA, amerikanere er hyggelige folk, men samtidig så tror de at de eier hele verden, så dit skal vi av prinsipp ikke. Derimot så står Island høyt på prioriteringslisten. Og valutakursen taler jo så absolutt for at Island bør besøkes i år. Leibilprisene på Island så derimot ikke spesielt billige ut... Jeg har nettopp nok en gang lest igjennom Lappevennens fortelling og sett på alle de flotte bildene fra hennes Islandstur og det gir så absolutt mersmak. Et annet sted er Gotland. Er det noen som har vært der? Vi har masse igjen av Norge som skal besøkes og Irland har også seilt opp som et ønske. Men så var det Tyskland da. Enkelte ganger bør man late som at gubben får bestemme ;-) Men alt jeg vet om Tyskland som ferieland er at Moeseldalen er et vakkert sted og bilder fra Alpene ser jo riktig så idylliske ut. Men jeg trenger noen tips til hvor og hva vi bør se, evnt. linker til noen web-sider som har noen gode tips. Jeg er ganske enkelt helt blank! Og så jeg som syns at det ofte er planleggingen som er det morsomste med hele ferien. Nå vet jeg ikke hvor jeg skal begynne en gang. Det er snakk om en biltur og varighet på 7-10 dager. Jeg har en mistanke om at turen burde vart lenger, men vi kan ikke være lenger borte i fra alle dem med krøll på halen. Kanskje det blir en tur i gjennom de mørke skoger i Sverige og over til vakre Norge isteden. Trøndelag og Mørekysten er også et aktuelt reisetips. Skogene i Sverige er kjedelige har jeg hørt, men de må jo oppleves de også. Og så litt om Vina. Hun var flink i går. Jeg sto og så på henne og tenkte at dette skulle jeg ha tatt bilde av! Men kameraet er jo ikke det jeg går rundt med til vanlig. PE drev på og fikset et drikkekar hos smågrisene. Og som jeg har fortalt før så er griser ekstremt nysgjerrige. Men gjett hvem som sørget for å holde dem på avstand? Jeg ble faktisk imponert over hvor god kontroll hun hadde på dem. Jeg gikk også inn for å hjelpe PE. Og etter en stund så satte Vina seg ned for å slappe av litt. Da tok det ikke mange sekundene før grisene nærmet seg igjen. Da "husjet" jeg litt på dem og gjett om frøkna fikk fart på seg og jaget grisene på god avstand igjen. At det var slitsomt for ørene våre var en annen sak...

14 kommentarer:

 1. Ferietips er ikke jeg den rette til å gi deg. Jeg er stort sett aldri på ferie. Men det er nok mange steder som er verdt å besøke.

  Flinke Vina. Hun kjenner sin plass. Og vet hvem som er sjefen. Hadde vært moro med et bilde av det eller enda bedre film. :-)

  SvarSlett
 2. Skal Vina være med på ferien?

  SvarSlett
 3. Nei, ingen hund eller "unger"

  SvarSlett
 4. Hvis jeg var deg Tove, så ville jeg latt PE få det som han vil(!) Vi var en tur i Tyskland i fjor, jeg var VELDIG forutinntatt, og så for meg masse tyske, feite, svette, brølende tyskere med bart. Det stemte nok litt. Men så utrolig koselig det var der!! God mat, billig, utrolig rent og pent, høflige folk, fredelig. Jeg må bare bite i det sure eplet og innse at mine fordommer var helt på trynet. Neste helg er vi i Bremen og jeg gleder meg. I følge Ola er det utrolig mange koselige "dorfer" som skal besøkes med bil av oss!! Island har jeg vært på, og trenger ikke reise tilbake til. Jeg er fryktelig glad i Danmark,og på Fyn er det en vanvittig koselig liten by som heter Kerteminde..

  Lykke til med planleggingen. Jeg holder en stor knapp på PEs forslag;o)

  SvarSlett
 5. Tyskland er bra! Var jo i halve Moseldalen på sykkeltur i fjor, tar nok neste halvdel neste sommer :o) Har ei venninne i Hôxter, en bitteliten landsby med sånne fine gamle hus og slott, en times bergogdal-kjøring unna Hannover. Nydelige gamle"KurBaden"-landsbyer på rekke og rad! Reint, fint,og service! Anbefales.
  I år drar vi til Scotland igjen, Arran for 3.gang.Absolutt noe for norske bønder! Fantastisk sted, det ligner jo på Norge...
  Skal se om jeg finner igjen noen addresser.

  SvarSlett
 6. Island er det perfekte reisemål for slike som meg. Natur, natur, natur, og masse kultur. Skal du ha action, og by liv, så er det kanskje litt kjedeligt...!
  Men jeg elsker island, og kan aldri få nok av det landet...Anbefales på det sterkeste....! Ellers er jeg utroligt lite bereist, vært 1 gang i danmark, og 2 i sverige...og det er alt. Men jeg vil bli kjent med norge først..Så målet mitt i sommer er vestlandet, og lofoten!

  Lykke til med ferie planene dine!!

  SvarSlett
 7. Det stedet Nøve snakker om i Tyskland er et sånn sted jeg har sansen for. Litt Poirot eller Miss Mapel stil.Koselig og små. Sånne steder liker jeg. Har ikke helt sansen for storbyferie.

  SvarSlett
 8. Storbyferie er nok ikke helt meg heller, bortsett fra å gå i sånne idylliske trange gater med bindingsverkshus. Vel og merke en dag eller to. Jeg har også et stort problem, jeg liker ikke øl!! Hva skal jeg da gjøre i England, Scotland eller Irland? jeg må jo gå på pub skal jeg reise dit. Og i Tyskland og Tsjekkia og er jo øl også ganske vesentlig. Stakkars meg, så mye jeg går glipp av: ikke drikker jeg kaffi, ikke øl og ikke er jeg spesielt glad i annen alkohol heller...

  Moseldalen, eller i hvert fall deler av den skal med på ferien, og så er det et slott eller to som må med. Problemet er vel ikke å finne noe bra steder å dra, men å velge hvor vi skal. Og så bør den norske krona styrke seg litt sånn at euroen kommer tilbake til normale tilstander.

  SvarSlett
 9. Vi var i Mosel i begynnelsen av juni, bodde i en landsby ca midt i dalen. På den tiden er det lite turister, man trenger ikke leie rom på forhånd engang, det er små hoteller overalt. Og slott ;o) Perfekt for syklister, sykler leies (billig!)i hver "by" og blir hentet mot litt ekstra betaling - så slipper man å sykle att og fram :o)
  Her er det selvfølgelig absolutt mest vin!
  Men jeg liker ikke vin...

  SvarSlett
 10. Vi skal nok bare til Hovden i sommerferien vi, og kanskje noen andre steder rundt omkring i Norge også. Så det blir ikke så mye reising på oss i år...

  Men tidligere har vi kjørt mye rundt i Europa, og det finnes kjempemange fine plasser! Jeg har søskenbarn i Belgia som vi reiser til av og til, og da må vi jo gjennom både Danmark, Tyskland og Nederland.

  For et par år siden kjørte videre fra Belgia gjennom Luxemburg og ned til Sør-Frankrike der vi var sammen med Marian og familien (Tessys eier) en uke. På tilbaketuren kjørte vi gjennom Italia, Sveits og Østerrike (pluss Tyskland og Danmark)- det var en fin tur, det! :)

  Sveits var nok stedet med finest og mest spesiell natur - og dessuten var det utrolig varmt der midt inni landet! Sør-Frankrike var også fint! Dere får nok en koselig ferie uansett hva dere velger! :)

  SvarSlett
 11. Oi, det hørtes ut som en kjempetur, Tina! :-)En gang - skal vi også gjøre noe sånt, håper jeg... Egentlig er jeg best til å reise i "tankene". Sofaen hjemme er veldig god ;-)

  SvarSlett
 12. Jeg kom på at vi har 2-3 bøker i bokhylla som kan gi en del tips. så nå skla de studeres :-)

  Nina: det er da voldsomt så mye som skjer i Larvik nå for tiden! Ras, eksplosjon, mere ras og tjuveri..

  SvarSlett
 13. Ja Tove. Masse skjer i Larvik for tiden. Er jo litt skummelt, det er jo sånt jeg leser på nyhetene fra andre steder. Det har i allefall satt Larvik på kartet.

  SvarSlett
 14. Nøve: nå har jeg fått låne ei guidebok fra Moseldalen (fra Trier til koblenz), med bilder og beskrivelse av mange idylliske byer. Men Höxter står ikke der. Husker du navnet på noen nabobyer/ steder? Min kollega har forelsket seg i Cochem.

  SvarSlett