16. desember 2008

Litt mere gris :-)

Dette begynner visst å ligne på en griseblogg ;-) Men jeg kom på et par historier som jeg har hørt. Grisen er i følge forskere, et meget klokt dyr, mye klokere en hundene våre f.eks. Noe som i hvert fall den ene historien bør vise. Griser er ganske lette å gjerde inne. Et strømgjerde stopper de fleste, bare de har fått merke at det er der. Men bare for å ha sagt det, da vi var små så var det tøft å stå å holde på strømtråden. Det var ubehagelig, men ikke vondt. Denne grisen det her er snakk om syntes grasset var mye grønnere på den andre siden av gjerdet. Men for å komme seg dit måtte den bryte seg ut og dermed berøre strømtråden. Den visste det kom til å gjøre vondt og griser hyler for den minste ting. Så denne grisen sto inne på jordet, så begynte den å hyle, begynte å springe mot gjerdet og under gjerdet fór den. Den begynte altså å hyle fordi den snart kom til å "måtte" hyle ;-) En stund var det en del av oss som hadde purkene gående på noe som vi kalte transponderfôring. Da har de på seg et halsband som det henger ei databrikke i. Så går de inn i en bås for å spise. En datamaskin leser databrikka til grisen og mater ut den fôrmengden denne grisen skal ha. Har den allerede vært der og spist kommer det ikke noe mer. Nå så bonden at den ene purka hans hadde mista databrikka si. Men i følge PC'n så hadde purka spist opp fôrrasjonen sin? Det gikk en dag eller to og han skjønte ingenting. Så han ble værende i fjøset og følge med. Da ser han at ei purke graver fram ei databrikke i fra talla, bærer den med seg i munnen og går inn i fôrstasjonen og får fôrrasjonen til den purka som har mista databrikka si. Når hun har spist opp så bærer hun med seg databrikka ut i talla igjen og graver den ned. Griser er ikke dumme :o)

8 kommentarer:

 1. Utrolig smart - og den ble i allefall mett! Har du prøvd å lære dem å sitte bamse? Er sikker på at dem klarer det, også..hehe
  Du, hvor mange griser har dere alt i alt?

  SvarSlett
 2. Så utrolig kult!! Ikke nøl med å skrive flere historier Tove, det er jo ikke bare meg som har glede av dem:o)))))

  SvarSlett
 3. Griser er smart dyr ja, ikke rart mange har de som kjæledyr. Litt ekle kanskje å ha under stuebordet eller? Kjekt å lese om Tove..

  SvarSlett
 4. En gris som du har i stua er rein og dermed ikke noe ekkel, bare kosete og matvrak. Tipper jeg som aldri har hatt det. Det er en del som er på lydighetskurs med minigrisen sin. Og første gang jeg så en av Nina ottossons leker var det en gris som brukte den (på tv)

  Snorredimma: Vi har bare 10 purker og fôrer opp 200-250 slaktegriser i året = hobby. Tidligere hadde vi 36 purker og 700 smågris. da vra det grising hver 7. uke. De som driver ordentlig har 100 purker og smågris eller 50 purker og fôrer opp slaktegrisen.

  SvarSlett
 5. Utrolig. Jeg mener å ha hørt noe sånn før. At grisen er utrolig smarte alså. Har du ikke sett på Emil og lille griseknoen?

  Veldig moro å lese om dyr. Gry kan jo ta noen historier om sauene også.

  SvarSlett
 6. Morsom og uskyldig griseprat dette!
  Det blir nok en kose-griseunge på Glenne til våren ;o)

  Det er bare så synd de ikke har pels, grisebusta er så stri! Men noen luringer, det er de.

  SvarSlett
 7. Historier om sauene kommer, særlig skjer det jo mye under lamminga. Jeg kan jo fortelle litt om "gutta" som står inne. Søyene ser jeg nesten ikke nå, bortsett fra i helgene, det er jo mørkt når jeg drar på jobb og mørkt når jeg kommer hjem. Gleder meg vilt til lyset snur nå. Det blir så tullete turer med Milli også.

  SvarSlett
 8. Spennende, Gry. Jeg venter, koselig å lese historier om dyr.

  SvarSlett