18. desember 2008

Grisefilm

Jeg har prøvd å filme litt i grisehuset. Som jeg tenkte jeg skulle legge ut noe av her. Sånn at dere skal få et lite inntrykk. Men da jeg jobbet med å overføre dette til pc'n og bloggen i går så har jeg visst rota det skikkelig til, for nå finner jeg ikke igjen noen ting og ikke får jeg overført nye filmer heller. Kløne!!!! må bli litt mer forsiktig med å velge ja til å slette ;-)Men jeg fant igjen denne ene filmen jeg tok i går. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan jeg skal få lagt den inn på bloggen. Mulig den er for "tung"? Så jeg får heller legge ut en link Grisene her er 1 og 3 dager gamle. Nå tror jeg det bør holde med griser for en stund... Og jeg bør konsentrere meg om jul og griser framfor pc'n. Det er lettere sagt enn gjort ;-)

16 kommentarer:

 1. Så gøy å se Tove!!! Kjempefint filmet og gøy med lyd! Mye lyd i dem er det ikke? Så søte grisunger!!

  Uff, nå som vi er midt i en "grisestim" her, synes jeg det er litt dumt at det er jul;o) Jeg synes det er utrolig gøy å lese om!

  SvarSlett
 2. Så moro! Det er første gang jeg har sett så små griseunger. Så skjønne. Jeg kan skjønne at noen faller for disse minigrisene. Synd de ikke er mini så lenge. Kan se mer!

  Og Gry, Jeg vil se fra ditt fjøs også.

  SvarSlett
 3. Enig, gleder meg til vi får se lamma dine Gry :-) Da blir jeg misunnelig da!

  Ja, det er mye lyd i griser. Det meste du hører her er fra dem som ligger og dier. Når de blir litt eldre så er det sånn at når de andre hører dette, så blir de sultne også. Så alle kulla er som regel ute og dier omtrent samtidig.
  Og purkene som legger seg på en unge og hører den skriker, tror den skriker etter mat og bare legger seg enda bedre til rette. Ikke lett å høre forskjell.

  Grising og "transe": Viss klauene trenger beskjæring så må det gjøres mens de griser. Da får jeg jobbe nesten i fred. Men det blir likevel bare å ta det værste

  Er det noen som har gode forslag til bruk av eggeplommer? Det blir noen av dem i disse tider..

  SvarSlett
 4. Jeg skal prøve å komme med en liten sauerapport i helgen:o) Men det skjer ikke så mye her nå, det er i april det braker løs(mistenker forresten tjuvparring, 4 unge, flotte søyer uten brunst... Tror vi har tatt fra bukkelamma for sent, men det går vel det også:o) Da går jeg konstant i koma pga. søvnmangel, og det er hardt å gå på jobb når man har hatt våkenetter, det kan sikkert du MYE om Tove!

  SvarSlett
 5. Tove, jeg brukte alltid eggeplommene til vannbakkels. Lagde noe som het vaniljeringer. Det samme som vannbakkels med du sprøyter de ut som ringer i det varme smulten. Kjempegode og fine å fryse. Det var den gang...

  SvarSlett
 6. Ja, lurt! Vannbakkels er kjempelett, det kan til og med jeg lage. Jeg lager det til dessert på julaften noen ganger med multekrem i og melisdryss på toppen (ikke i år da;o), her i/på gården går det en del knekkegg til Milli, men ikke de store mengdene akkurat.

  SvarSlett
 7. Vannbakkels. Dumt spørsmål, men går det greit å bare bruke eggeplommer? I min oppskrift så står det hele egg? Enig i at det er godt og enkelt å lage :-)

  Jeg har slutta å lage smultringer og dermed ingen varm smult...
  Nå venter Irene på at vi skal bake ut pepperkaker.

  Alle 9 purkene er forresten ferdig med å grise. Med for øyeblikket 107fine grisunger rundt seg :-)Og i natt skal jeg sove i senga mi, og det hele natta. jippiiii.

  Lamming: Husker det var veldig spennende til å begynne med og så var det bare slitsomt etterhvert som det nærmet seg slutten og resultatet av mange våkenetter begynte å bli merkbart. Misunner deg ikke alle de våkenettene nei.

  SvarSlett
 8. Kjempe-fin film av grisungene. Dem er veldig søte når dem er små...Da får du sove godt i egen seng i natt!

  SvarSlett
 9. Jeg bruker bare eggeplommer i vannbakkels. Ikke no' hvitte.

  Lamminga er morsom men veldig slitsom, jeg blir litt overfølsom pga. søvnmangel på slutten. Nå ser det ut som om vi blir ferdige på ca. 1 måned, og da er vi nok mer enn fornøyd:o) Vi er oppe 2. hver time, men bytter på, så vi får sove 4 timer i slengen - hvis alt er bra vel og merke, og det er jo slettes ikke alltid. Ola har sitti og snudd lam og dratt dem ut på natta, for dagen etter å spørre om han var i fjøset i natt.... Da var gubben gåen:o)

  SvarSlett
 10. Takk for tipset, det skal prøves :-) Kanskje det er derfor mine ikke blir "proffe"? Men mine myke med melis på er kjempegode, men ikke egnet for servering til gjester. rart jeg nesten aldri lager dem. Men nå skal det bli vannbakkels.

  4 uker er lenge med lite søvn!! Og selv om alt er rolig og du kan gå inn å legge deg så taper du mye søvn. Jobber Ola utenfor gården også?

  SvarSlett
 11. Høres plutselig veldig slitsomt å ha dyr på fjøset. Hvor ble idyllen av? Holder meg til bikkja, jeg.

  Men hvor er det blitt av Nøve?

  SvarSlett
 12. Hei-hei! Skal si dere er aktive på pc'n ;o) Tydeligvis ikke bare der,da men, og Tove har virkelig fått opp dampen. Kikka på filmen før i dag, men hadde ikke tid til å kommentere - JEG VASKER! Mens regnet har spruta der ute...

  Disse grisungene er morsomme :o)Skikkelig idyll i bingen på denne tida. Ønsker meg en sånn liten en, ville sikkert vært fint selskap for Nalle også. Eller kanskje ei geit. Vi har plass nok, men gubben er ikke så veldig interessert, dessverre!

  Så nå er baksten skikkelig igang hos grisemor ;o)
  Til dere andre: skal vi gå julebukk i romjula til T, så får vi smake litt julebakst vi også ;o)

  Vannbakkels er nydelig! Skal, skal ikke. Nå er jeg iallefall i gang med noe!
  Fikk tips fra gamle-kokka på bygdaheimen engang: noen saltkorn i røra gjør underverker.

  Nå skal jeg skrive julekort!
  Ha en fin kveld, og sov godt Tove!

  SvarSlett
 13. Der var du! Så flink du er. Det var vel det jeg skulle gjort også. Julekortene mine ble sendt i dag. Ferdig med noe. Hører fra deg i morgen da, kanskje.

  SvarSlett
 14. Jada, Ola jobber utenfor gården, men han kjører søppel, så han har korte dager om vinteren, om sommeren er de laaaaange:o)

  Men han kjører her ute, så det er mulig for ham å kjøre hjemom å kikke etter dyra i lamminga.

  Nå har du sikkert mange slag i boksen Tove, jeg har stekt medisterkaker i dag. De ble bra, og skal være med på fjellet. Det ser ut som om det blir det eneste kakeslaget her i år, og godt er kanskje det....;o)

  Sov godt, i egen seng (jeg kjenner følelsen, den er himmelsk)

  SvarSlett
 15. Utroligt morsomt å se grisefilmen din Tove. Så forresten nesten ut som en valpe kasse også, små skjønninger som sliter og sloss litt og som koser seg med melk hos mammaen. Det var ikke få grisunger dere hadde da, hjelpes meg, seier nok at jeg holder meg til bikkjene jeg også, da får en iallefall sove hele natten.

  SvarSlett
 16. Da gleder jeg meg til å få julebukker på besøk :-) Dere skal få slippe julekaker, det liker dere jo ikke ;-) Men gløgg og vanbakkels, det må da bli bra?? Og så kan dere få med dere noen kaniner hjem. Vi driver stort i oppdrett av disse. Vina som røyter gjør ikke oppdrettet noe mindre.

  Skjønner at alle er travelt opptatt med sitt, det skjer jo ingen ting her...

  SvarSlett