4. oktober 2010

Kjærkebygda og litt til.

Det begynte å bli lenge siden jeg har truffet Nina og Charlie, så det måtte vi se å få gjort noe med. Det ble avtalt en tur til Moa denne  helgen som jeg var hjemme. Nina lovet å fikse finvær. Etter å ha sjekket Yr på fredag så begynte jeg ¨lure på hva Nina regner som finvær? Men selv om jeg fortsatt ikke er enig i at været var fint, så var det i hvert fall helt greit turvær og mye bedre enn det Yr hadde forutsagt :-) Heldigvis gikk vi turen på lørdag og ikke søndag. Det er vel egentlig ikke så mye å si om denne turen, det meste er skrevet før her og her, annet enn at  Charlie fortsatt er vakker, snill og god og det er alltid trivelig å være sammen med Nina, det er det mange som vet :-) Jeg angret veldig på at jeg ikke hadde filmkameraet med meg. For denne gangen så var Barfi veldig lysten på å leke. Charlie blei med på leken. Mens Vina lå og passet på og strammet dem opp når hun syntes det var på sin plass.

helg-oktober 011

moa-oktober 042

moa-oktober 035

Jeg lærte noe nytt om kameraet mitt. Det fortsatt mange ukjente finesser tydeligvis. En knapp er beregnet for folk med briller til og med! Men hvordan finner jeg ut om den står i riktig posisjon? Jeg kan jo fort ha skrudd litt på den og jeg… Jeg er så glad for fotokurset til Marianne som har fått meg til å forstå veldig mye mer av kameraet mitt. Selv om jeg altså holder meg til auto-innstillinger. Jeg har kommet til den erkjennelsen at det er en grunn til at kameraene blir laget med akkurat det. De er beregnet for sånne som meg! Samtidig så går det stadig opp noen lys i den forbidelsen også og det er morsomt med noen aha-opplevelser ;-) Bare veldig kjedelig å komme hjem med en haug feriebilder og oppdage at å bruke den innstillingen der var veldig dumt… Som f.eks bilder av fosser i landskapsmodus gir sløret bilde. Logisk den bruker jo lang lukkertid! Autofokusen bruker kortere lukketid og gir skarpe bilder. Filler’n hvorfor brukte jeg ikke det når jeg tok bilder av fosser?? Jaja så lenge en lærer er det håp har jeg lært ;-) Selv om det går veeeeeldig smått.

moa-oktober 091

moa-oktober 072

Vi (Nina) fant en ny utstillingsfeil på Barfi, så nå vet jeg om feil på både pels og øyer. Kanskje ikke så farlig at jeg får problemer med å komme meg på spesialutstillinger med Barfi neste år også… Hun vet jo uansettat hun  verdens vakreste FL, jeg stoler bare ikke helt på at dommeren ser det ;-)

Bikkjene storkoste seg og det gjorde jeg og. Tida føyk av gårde som den pleier i trivelig lag. Håper det ikke blir så lenge til neste gang :-)

Avslutningen på turen blei derimot en kjempetabbe. Vanligvis så “huker jeg inn” bikkjene når vi nærmer oss beitet. Men nå hadde jeg gått avgårde uten å ta med band og jeg var for sløv med å kalle dem inn. Tenkte vel også at disse kvigene er vant til bikkje så det går  bra. Vel – de var ikke vant til ei rød og ei svart bikkje som BJEFFER. Resultatet var at 3 stk kviger fløy ned gjerdet og “ut i det fri”, mens den 4. lurte på hva den skulle gjøre :-( Jaja da var det bare å rydde opp da… Hjem med bikkjene og så gå tilbake og prøve mine pedagogiske evner. “Hør her dere skal ikke gå her, gå tilbake der dere kom fra” Joda de tok gjerne en prat. “ Er du DUM eller?? Vi blir her, her det er fersk og nytt grass, der borte har vi gått en stund og vi er leie av å være der!” Jeg ble ikke så veldig overrasket ;-) Hjem igjen i håp om at det var noe kraftfôr der. Det var det ikke, og ikke gadd jeg å dra ned på garden for å hente. Hva gjør jeg? Hmmm en neve labb i ei plastbøtte, det høres nesten ut som kraftfôr det :-) Kvigene var enige og etter litt nøling så fulgte de med inn på beitet igjen. Bortsett fra EN :-( Ikke snakk om at hun skulle bevege seg over det nedlagte gjerdet nei! Stygge ord blei ikke brukt, jeg har da oppdragelsen i orden ;-) Men oppgitt og irritert både på meg selv og store dyr med bjeller som ikke har vett til å høre på meg, ja det var jeg! Heldigvis, til slutt vant nysgjerrigheten også på denne kviga. Hurra alle på plass! Jeg satte opp gjerdet litt provisorisk og gikk hjem og hentet gjerdeutstyr. Var litt spent på om dyra fortsatt var der de skulle. Joda, det var de :-) trodde jeg… For hva ser jeg når jeg har fikset og reparet gjerde igjen? Da kommer tre av kvigene gående på riktig side, mens den 4. kommer gående utenfor gjerdet! Ned igjen med gjerdet, men nå hadde jeg ikke med meg bøtte og labb. “Styrepinne” og å bruke beina hjelper det også, etter en del turer fram og tilbake langs gjerdet. Og alle var på plass og gjerdet ble fikset på nytt. ingen tvil om at ei bøtte kraftfôr hadde gjort underverker. men snille var de alle sammen, ikke verst at de faktisk kom, når de aldri har sett meg før. Bikkjene fikk IKKE lov til å åpne munne da vi gikk forbi der seinere på kveldsturen vår.

Søndag kan vel beskrives med ett ord: regn! Det  bøtta ned, det kom over 55 mm fram til kl 17. Og i skauen var det bekker over alt. Se her i denne steinura gikk vi tørrskodde i går, Nina,  søndag var det  en stor foss der!

moa-oktober 081 moa-oktober 085

 

Men det går da fint å være ute i regnvær likevel, bare å ta på regnklær det. Ut på tur, aldri sur :-)  Da vi var i Bergen i sommer så kjøpte jeg med sydvest. Det var smart :-) Jeg  liker ikke å gå med hette. Føler at jeg går i ei boble og snur jeg på hodet så ser jeg rett inn i hetta. Men med sydvest er alle slike problemer løst. Jeg tror jeg kommer til å bli glad i sydvesten min, selv om den ser litt teit ut.

Søndagen begynte bra med norsk seier i sykkel-vm. Det var verdt å stå opp tidlig for det :-) Barfi holdt meg med selskap, Vina derimot hadde ingen planer om å stå opp tidlig og forlot ikke soverommet før det var normalt å stå opp på en fridag. Utover kvelden kom derimot den ene nedturen etter den andre. Jeg lurer på når det skal bli morsomt å følge med på engelsk fotball igjen jeg… Odd tapte, Sandefjord tapte (ikke så overaskende) VIF tapte. Og da jeg hentet medlemsbaldet til NIHK så var jammen det litt skuffende også. En del bilder der som ble altfor mørke, rare eller dårlige :-( Jeg blir visst ALDRI klok på hvilke bilder jeg kan bruke. Ikke nok med det, men så har jeg jammen greid å bestille feil frinmerker.Jeg har tydeligvis klikket på linja over den jeg skulle. Er det mulig?!!! Jeg reagerte ikke en gang da jeg åpnet pakka med frimerker. Nå må jeg få tak 150 stk 50 øres frimerker. Det betyr sannsynligvis at jeg må reise innom mange “post i butkk” for å få tak i nok. Jeg var ganske grinete resten av kvelden… Men nå er det ny uke og nye muligheter :-))))) Ha ei flott uke alle sammen!

moa-oktober 002

Åhhh jeg er så glad i deg Nina!

moa-oktober 019

Titt tei, Charlie er kongen på haugen.

moa-oktober 030

Du har vel noe godt til oss?

moa-oktober 015

Takk for besøket :-)

17 kommentarer:

 1. Flotte bilder!! Tenker at dere fikk kost dere i skogen på lørdag!!
  For på søndag så bøtta detr ned!!

  Fotballen er rund den og de som spiller er ganske ujevne!! Jeg var ganske fornøyd med at Rosenborg slo Vålerenga!! Liker ikke de Oslo laga noe særlig!! Men at Odd tapte!! Ja,ja det går vel bedre neste gang!!
  Ha en flott uke videre!!

  SvarSlett
 2. Masse fine bilder, virker som dere hadde en opplevelsrik tur også. Det filmkameraet du savnet, savner vi andre også. Det burde jo absolutt vært med på kvieseansen.

  Du var jo godt at du har den erfaringen du har med både gjerding og kulokk. :-)

  SvarSlett
 3. Virket som en fin tur i skogen, og masse fine bilder!! :)

  SvarSlett
 4. Gry Viola, Det hadde vært morsomt om VIF hadde vunnet ganske enkelt fordi da hadde det fortsatt vært spennende i toppen av tabellen.

  SvarSlett
 5. "Gjetinga" gikk veldig pent og rolig for seg og tok laaang tid, så det ville nok blitt en skuffelse Hans ;-)

  Forøvrig så var det en fin tur både lørdag og søndag :-)

  SvarSlett
 6. Savner et bilde av deg med sydvest, Tove :Æ)

  SvarSlett
 7. Ja, bilde av deg savner vi. Kanskje Nina har? ;o)

  Hva slags utstillingsfeil har dere finni på Barfi???

  Jeg er visst som deg når det gjelder kameraet. Syns det er veldig moro å oppdage alle nye muligheter, men bruker likevel de sikre innstillingene...Har meldt meg på kurs nr 2, så kanskje det er håp likevel.

  Tror nesten du koste deg litt i rollen som gjeter-jente.. Prøvde du å melke, etter at du var så flink å samle dem, og reparere gjerdet, og all ting?? Jeg hadde blitt livredd, og vet nok om flere (Gry, f.eks;)

  SvarSlett
 8. Det var kviger og svært dårlig med jur på dem, så nei ikke noe forsøk med melking nei.

  SvarSlett
 9. Litt action på slutten av en kjempefintur hører med:) Det er slik vi holdes på tå hev! Syns du var flink som ryddet opp så "enkelt og greit".

  Kjempefine bilder, er så gøy å se bilder fra alle turområdene folk bruker. mye flott og variert natur å la hundene bryne seg på:)

  SvarSlett
 10. Jeg bør kanskje si at det var dyra til broren min, og alt er ok. Men han og familien var akkurat denne dagen for sikkerhetsskyld i Oslo, så det var ikke mulig å be han om hjelp. Dessuten var det min feil, så jeg SKULLE få det til selv.

  SvarSlett
 11. Takk for sist, Tove! Det var koselig å se deg og hundene igjen. :o)

  Så du sleit med kuene etter jeg dro. Jeg kunne jo blitt og hjulpet deg. Det tenkte jeg ikke på.

  Du fikk jo masse fine bilder. Jeg var nok ikke så heldig. Skal se om jeg får oppdatert bloggen i kveld. Har nok et bilde av Tove og hundene, Nøve. :o)

  SvarSlett
 12. Ja, nå var det på tide å få en liten rapport fra Nina og deg og hundene igjen. Dere stor koser dere sammen, og det er hyggelig for oss å lese om:o)

  Jeg forsto ikke helt hva som var galt med vannbildene dine jeg Tove, var ikke de greie da?

  Jeg synes det er dumt du ikke hadde med filmkameraet, sånn at du kunne filme "Den store kvigejakta". Jeg skal ikke le høyt, for jeg hadde aldri turt å forsøke å fange dem inn igjen! Godt det endte bra til slutt:o)

  SvarSlett
 13. Du er utrolig flink til å fortelle :-) Synes jeg så innhentingen av de firbeinte som var kommet ut på ferskt beite. Gud hvor egne de kan være !!!
  Jeg er også glad i autofokus, men leker meg litt med andre innstillinger imellom, så jeg kan lære litt mer....( håper jeg)

  SvarSlett
 14. Vannbildene er greie de Gry. Kun for å vise hva som kan gjøres med autoinnstillinger. Det øverste er i landskapsmodus = sløret og det siste er auto og skarpt. Men lang lukketid uten stativ går ofte ikke så veldig bra...

  en dag.... skal jeg også få til noen bra bilder uten autoinnstillinger :-)

  SvarSlett
 15. Nøve: Nina sa: Barfi har trillrunde øyer! Det fikk Bienna trekk for :-( Og i rasestandard står det at de skal ha ovale øyer. hmmm Barfi har da bare vakre øyne hun vel?

  SvarSlett
 16. For en herlig gjeng :o)
  Mange flotte bilder og den slørete fossen var jo nydelig.
  Det var jo litt komisk med de kvigene, greit å kunne le av det etterpå :o) ingen stor skade skjedd.
  Barfi er flott med nydelige øyne !!

  SvarSlett
 17. Flotte bilder og innlegg, du er god til å fortelle:o)))

  SvarSlett