14. juni 2010

Trening 14. juni

Tror jeg skal lage en treningsdagbok. Så ser du et innlegg med tittelen trening + dato så er det sannsynligvis veldig kjedelig og ingen grunn til å lese det. Men veldig  greit for meg ha forå kunne gå tilbake for å se.

I dag var vi på Himles først og fremst for å få målebrev. Som ventet så var Barfi Stor. Jeg hadde foretrukket at hun kunne gå i Mellom, men samtidig så hadde det vært kjedelig om hun målte under 43 cm siden rasestandard er 44 +/- 3 (men 41 og 42 er jo innefor rasestandard da..). Jeg lærte noe nytt i dag :-) Jeg trodde at Vina kommer til å gå i Stor om det skulle bli aktuelt å gå med henne igjen.  Men da sier dommeren at har du et målebrev etter at bikkja er fylt 24 mnd så er det det som gjelder, og ikke sånn som jeg trodde at de skal ha et nytt målebrev hvert år. Det betyr at Vina er mellom, punktum finale og ferdig med den saken. Hun har til og med  2!! Jeg trodde som sagt det måtte fornyes hvert år.

Treningen i dag ble ikke helt som forventet. Det var mange der i dag, det var jeg klar over, men det var alt fra oss to helt ferske til noen fra Stovner som jo er “proffe” og en del av dem fra det andre kurset. Så jeg følte meg litt bortkommen og følte meg veldig usikker på når det var min tur. Jeg må bli bedre kjent eller få inn litt bedre struktur før sånt blir vellykka for min del. Men bortsett fra det så var jeg veldig fornøyd da jeg dro hjem :-) Fordi:

Barfi bjeffer og drar når hun ser andre bikkjer, så starten var ikke bra. Men så tok jeg med meg Barfi og satte meg sammen med de andre og der var det også en del andre bikkjer. Og Barfi oppførte seg nesten eksemplarisk :-) Viste masse dempende signaler og “hilste pent” på en sheltie. Og var stort sett opptatt av å se på meg i håp om å få enda en godbit. Dette er virkelig en trening hun behøver. Flinke jenta mi :-) AG-trening ble det lite av, men den var vellykka :-) Barfi hoppet nemlig gjennom hjulet og på stor høyde! Og vippa gikk også ganske bra. Hun gikk helt frivillig opp på den og helt opp til toppen. Vi trener på at hun skal gå helt fram til feltet før hun stopper og ikke på midten. Hun er fortsatt tydelig skeptisk der på toppen, men det var kjempeframgang fra forrige gang. At hun setter seg automatisk på feltet på bommen var visst ikke direkte overførbart til mønet, men det var også det eneste som ikke var bra i dag.  Så jeg er storfornøyd med dagens trening :-) Hvis det ikke er grising i morgentidlig så skal vi ta en tur opp og trene litt bedre  da.

10 kommentarer:

 1. Må kommentere bittelitt, jeg da. Treningsdagbok er en nyttig ting! Jeg har skrivi opp sportreningen vår på hjemmesida, men det er ment til eget bruk,liksom... Veldig greit å ha noe å gå tilbake på, og samtidig legger man bedre merke til framgangen, forhåpentligvis.
  Stå på :o)))

  SvarSlett
 2. Veldig koselig med kommentar Nøve :-)

  Treningsdagbok er veldig smart om en bruker den riktig. Greit å gå tilbake for da ser en kanskje årsaken til framgang tilbakegang osv. Men det er litt vanskelig å skrive den riktig da...

  Vi har vært på trening i dag, så det kommer nok litt om det også. Og så tok vi masse bilder. vanskelig å velge noen får, så jeg tror det blir et album som legges ut.

  Snart blir det griseprat også ;-)

  SvarSlett
 3. Eeehh...kan jeg få litt info her, Tove!! Det med målebrev...hvor gjør man det? Dimma har aldri blitt målt, men kanskje lurt å gjøre det nå som ho er 2 år. Gjør man det i klubben? Ikke så flink til å dra på agility-trening i hundeklubber...har liksom ikke funnet noen jeg føler meg tilpass i.

  Gleder meg til grise-praten jeg...hehe

  SvarSlett
 4. Så flinke dere er! Veldig morro at det går så bra på treningen. Artig at du tar Vina frem fra pensjonisttilværelsen. Kanskje du lot henne få AFP litt tidlig....

  Kommer til å titte innom dagboka deres titt og ofte. Lykke til med fortsettelsen.

  SvarSlett
 5. Målebrev: Det er altså et slags sertifikat på høyden på bikkja di. Det er noe du skal ha om du konkurrerer i ag. Egentlig bare tull fordi det blir aldri kontrollert sa Arild Berntsen. Hvis du ikke skal konkurrere så er det ikke noe å tenke på. Men er bikkja i grenseland så er det greit å få målt ho sånn at du trener på riktig høyde.

  Målebrevet er det en ag-dommer (mulig alle dommere?) Det er alltid Arild Berntsen som har målt mine bikkjer. 4. gangen i går. Dette er en trivelig kar som bor i bygda og Eidsvoll Hundeklubb har mye kontakt med han og bruker han ofte som dommer både på bronsemerkeprøver og offisielle stevner.Og nå viste det seg jammen at Himles hundeskule brukte han og :-) Klubben og skolen har bedt han om å komme og så får vi ebskljed om å ta med stamtavle eller ag-nummer. 4. gangen så huka kjeg tak i han før han skulle begynne å dømme på et stevne.
  Og her kommer endelig svaret på hva du skla gjøre Camilla: Enten så ordner klubben med en kveld for målebrev-måling eller så møter du opp i god tid før et ag-stevne og huker tak i dommeren og spør pent om h*n kan måle bikkjene dine. du må ha med deg stamtavla og målebrevet i 2 eksemplarer som du har fylt ut mesteparten av på forhånd og ta med en kulepenn også ;-)
  Målebrevet finner du her:
  http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=1097758345387

  SvarSlett
 6. Hjelpemeg så mange skrivefeil. MÅ lese korrektur. Skal blir så og si alltid skla f.eks. håper du forstår likevel Camilla? Det skulle begynne med at en dommer står for målingen og skrive ut målebrevet.

  SvarSlett
 7. Ikke noe problem, Tove....tror jeg skal ordne med et målebrev på Dimma for sikkerhets skyld. Vet jo aldri - kan hende jeg får lyst til å konkurrere...vet jo om 2-3 faste agility-stevner her i området i løpet av våren/sommer'n. Nei, jeg får se å finne meg en klubb å trene i - fast...får lure med meg pappa'n til Barfi!!!

  Skal gå snuse-tur i marka med dem til torsdag...;o)

  SvarSlett
 8. Dette var smart, en treningdagbok. Det skulle jeg gjort med de forskjellige tingene vi har gått i gjennom på kurset vårt. Da hadde jeg husket det lenger enn til neste uke.

  Jeg gleder meg også til griseprat. :)

  PS, hadde en hyggelig samtale med pappaen din i går. Han måtte ha litt "smal speken" og fersk brød på Jensen.

  SvarSlett
 9. :o) Bloggeen er grei til mange mangt og meget den:o)

  SvarSlett
 10. Nina: Kjekt å høre at han er på plass igjen hos både dere og Jensen :-) Jeg skal sannsynligvis nedover neste helg. Kanskje denne men det tviler jeg på.

  Griseprat kommer, må bare få filmet/ tatt bilder først ;-)

  Camilla: klart dere skal delta på ag-stevne. Vi møtes i Moss 1. mai neste år ;-) Da har vi et mål begge to :-)

  SvarSlett