29. desember 2019

Tilbakeblikk på 2019Det blir nå bare sånn at i disse dager så er det greit med et tilbakeblikk på året som snart er ved veis ende og man må lære seg å skrive 2020. Hvor i all verden blir alle disse dagene av? Og hva skjedde alle disse 365 dagene? Vel - det er neimen ikke mye som dukker opp når jeg tenker tilbake. Og det gir vel bloggen min hint om og, kun 28 innlegg så langt og ingen i november. Men noe må det jo være. Det går mye i jobbing og soving. Av en eller annen grunn så er jeg utslitt etter arbeidsdagen,  så da skjer det ikke noe mer den dagen / kvelden. Men det finnes da heldigvis noen fridager innimellom.Sportsidiot:
Det er en ting som utmerker seg dette året :) Jeg er som kjent en sportsidiot og det foregår veldig mye sport på TV'n så det er kanskje ikke så rart at dagene bare forsvinner. Sport er ferskvare og jeg har som regel glemt resultatet allerede to dager senere. Men noe fester seg. Dette har vært året da LFC endelig er på toppen igjen. Så nært og likevel så langt i fra. Med kun en tapt kamp og 97 poeng så holdt det likevel bare til 2. plass. 7 uavgjorte kamper ble for kostbart og de lyseblå fra nabobyen endte opp med 98 poeng og var nok en sesong for gode. Nå er sesongen -19/-20 nesten halvspilt og LFC leder serien suverent. Av erfaring er jeg fortsatt skeptisk, men det ser virkelig lovende ut. MEN det som virkelig er lyspunktet dette året er Champions league-semifinalen mot Barcelona på Anfield. For en kveld!
Og for en fantastisk 4-0-scoring. Vi har levd lenge på "Mirakelet i Istanbul" men dette var nesten like stort. I hvert fall når det ble seier i finalen etterpå. Lykke!!! :) Og i tillegg 2 pokaler til dette året. Endelig er de røde på gang igjen.

Været:
I likhet med sportsresultater så er været ferskvare og glemmes fort. Jeg begynner ofte året med å notere litt om været, men etter ei uke eller to så sklir det ut.  Så på TV at det tydeligvis var varmt i sommer og? Jeg husker i hvert fall at det var mye regn i høst. Og jula var hvit selv om det ikke er så mye snø.

Turer:
I tillegg til TV-sporten så er turene en viktig fritidssyssel. Bloggen har vel etter hvert blitt en tur-blogg. Det føles som jeg ikke var på så mange turer i år, men hvis jeg begynner å telle opp så ble det en del i år og.
Foto: Inger Synøve Natten
Det ble bare en skitur, men den var til gjengjeld fin.

For første gang var jeg på ordentlig telttur og for første gang var jeg på tur i Nordmarka. Barfi og jeg koste oss på tur og ble en erfaring rikere. F.eks. at man ikke skal stole på yr og ta med seg regnklær uansett hva yr sier. Jeg ser ikke bort i fra at det blir flere slike turer. Det er fortsatt veldig mye igjen av Nordmarka og mange uloggede cacher der som kan vise vei. Nordmarka hadde mange idylliske perler, men konklusjonen er at jeg trenger ikke reise lenger enn til åsene rundt oss her i Nannestad for å finne like fine turområder. Det finnes mange turmuligheter i områdene rundt her jeg bor. Og det har blitt en del av dem i år og, en del på stier jeg aldri har gått før og en del som jeg går igjen og igjen.


Også i år har jeg vært så heldig å få gå på tur sammen med Nøve. Det har ikke vært så lett å finne dager som begge har hatt fri og været samtidig har spilt på lag. Men det har heldigvis blitt noen dagsturer og helger. Og de aller fleste turene har vært til steder jeg ikke har gått tidligere. Det finnes uendelig mange turmuligheter i Nøves rike :)

Vi gikk på turer både i skauen og på fjellet denne sommeren.


Jeg fikk endelig sett villrein.


Spennende  "gjemmesteder og kirker". Fjelltopper med utsikt til enda mer fjell.

Jeg var på hyttetur på Orrebu. Var på Kjerringtorget og spøkelseskveld. Det er alltid en fryd å få være med gjengen på Bergheim, koselig, flotte turer og fullt av gode opplevelser.

Ferie:
I tillegg til teltturen i Nordmarka og turene i Hallingdal så har det blitt noen litt mer "vanlige" ferieturer også.
Bare korte turer dette året. Pinsehelgen tilbrakte vi i området rundt Vänern med Trollhättan og Karlstad som base. Den innsjøen er så stor at det føles som om vi er ved havet, bortsett fra at vi slipper unna alt det som saltvannet fører med seg. Den brede veien som kan fungere som flystriper var også spesiell.
Sommerferien testet vi ut transporteren som campingbil og kjørte rundt på fjellveier i Telemark.
Jeg dro på en kort tur til Tromsø for å sjekke ut mørketiden.

Årets Gam-tur gikk til Budapest og Bratislava

Barfi:

Barfi blir 11 år om noen få uker. Alderen begynner helt klart å merkes. Det dukker opp småting innimellom som ikke var der før. Barfi kommer nok aldri til å bli en gammel dame. Noen av problemene ordner Turid dr. dyregod opp i. Behandlingen hennes løser opp og fjerner "gammelmanns-vondter" og det er godt syns Barfi.  Ellers så blir hun bare mer og mer "pappa-jente". Hun fotfølger PE og snurrer han rundt lillefingeren.
Samtidig så elsker hun å være med meg på tur.

Geocaching:
Caching kommer jeg tilbake til i et eget innlegg. Men kan slå fast at det har vært et labert cacheår, veldig opp og ned og stort sett i kombinasjon med ferie og turer.På hjemmefronten
Det har som sagt ikke skjedd mye nytt dette året. PE har sine prosjekter. Vrakbilen ble til en godkjent og kjørbar bil som etter hvert ble byttet ut med samme type bil, men nå av den miljøvenneligesorten type ladbar hybrid.

Ute har det kommet et nytt "hull" i veggen på det gamle grisehuset. Verandaen begynner å ta form, men har stoppet litt opp. Vi fant jo ut at den kommer til å stjele utsikten mot tunet. Jeg har vel ikke hatt noen prosjekter dette året. Jeg har strikket to luer, mens planen om å gå fra Skedsmo til Mjøsa har blitt utsatt. Bortsett fra de vanlige forkjølelsene har vi holdt oss normalt friske begge to. Jeg fikk et vel ublitt møte med bakken. Glattisen er både skummel og hard. Men jeg slapp unna med et lite arr i bakhodet og en påminnelse om at brodder kan være smart.

Julen


Joda vi har feiret jul vi også. Jeg gjør mindre og mindre til jul for hvert år og det går helt fint :) Planen om en gavefri jul ble skrinlagt, men jeg tror kanskje vi går for det neste år.  Forkjølelse har lagt en demper på aktiviteter i romjula så sofaen har blitt litt bedre passet på en planlagt. Et par arbeidsdager til nå så er det bare å gjøre seg klar for å trene på å skrive 2020 og se fram til mange helt vanlige hverdager, men også mange nye og gode små og store opplevelser i året som kommer.
Håper vi alle får et 
GODT NYTT ÅR! :)

2 kommentarer:

 1. Alltid koselig med sånne tilbakeblikk-innlegg, det har jo alltids skjedd noe gjennom et helt år. Riktig godt nytt år til deg og dine også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når en begynner å se etter så er det som regel mye mer enn det en husker. Nå holder jeg jo stort sett mye av privatlivet unna bloggen, så det skjer selvfølgelig enda mer enn det som står her. Men i år så er det tydeligvis nesten bare turer på bloggen og jeg fant ut at det ikke er noe behov for å ramse opp alle turene her.
   Godt nytt år til dere og :)

   Slett