9. juli 2010

lite som skjer…

sommer 001

hmmmm åssen skal dette gå da? Her må det skjerpings til, det er helt sikkert. Men så er det jo en del annet som har skjedd, fotball og sykling på tv og rett og slett sommer. Så det er bare å innrømme at vi ikke har vært på agility-banen på flere uker :-/ Og ikke har jeg fått fiksa på hopphindra og de nye slalompinnene (les gjerdepinner ) heller. Men i kveld tok vi i hvert fall et par runder i hagen. Jeg hadde nemlig 2 boller liggende ;-) Det å trene Barfi med Vina i nærheten går ikke. Vina følger nemlig etter eller på siden for å få belønning hun også og dette gjør ikke akkurat Barfi tryggere. Så Vina ble satt i band. Og der sto hun og ga høylytt beskjed om at jeg hadde glemt noe! Treningen med Barfi gikk fint. Som sagt så gjør bollene underverker. Farta kunne fortsatt vært beder og slalomen kunne vært mye bedre, det er så, men jeg forlanger ikke så mye enda :-) det er mest hjernetrim og ikke så mye systematisk trening.  Så var det Vinas tur og jammen var hun ivrig. Hun sprang til og med gjennom slalomen :-) Ja det er selvfølgelig relativt hva jeg legger i å springe … Men det er  nesten så jeg vurderer å oppheve pensjoneringa ;-) Nok en runde med Barfi der slalomen gikk litt bedre. Og så en runde til med Vina. Barfi er fortsatt litt skeptisk til dette med å trene ag så hun sniker seg som regel et godt stykke unna. Men på den siste runden til Vina, ja da kom jammen Barfi springende etter Vina og tok de siste pinnene på slalomen hun også. Det er det jeg sier, bollene gjør noe med jentene våre ;-)

Jeg jobbet tidligvakt i dag og da står jeg opp kl 3.30. I følge PE som hoppet Vina opp i senga mi så fort jeg hadde stått opp. Hun tar selvfølgelig ansvar! Stakkar matfar kan jo ikke ligge der aleine, kan han vel?

Grisungene vokser og Barfis fasinasjon av dem har dabbet veldig av. Det er helt tydelig at det er spesielt  de nyfødte ungene hun er så interessert i. I dag har jeg forresten meldt inn de 8 purkene våre. Det gjorde rett og slett vondt. Jeg var ikke helt forberedt på den reaksjonen. Vel de skal gå her 4 uker til.

Kurslederen fortalte at om en skulle prøve å kjøle ned bikkja i varmen så skulle  du ta vann på bein og magen, ikke oppe på ryggen. Han påsto at det virket som en fryser eller noe sånt og at bikkja faktisk blei varmere om du gjorde  det. Syns det høres rart ut, men så har jeg da heller aldri helt forstått dette med fysikklovene. Men jeg har hørt tidligere i hvert fall at det kan være farlig å ha vann på hodet til bikkja eller noe sånt. Noen som vet?

Apropo Christians tråd om rasekompendium, må jeg fortelle dette som sto i medlemsbladet til den danske islandshundklubben: En eier og en islending var på spesialutstilling, det regnet og de hadde ikke noe tak/telt å stå under. Så mens de gikk og ventet på at de skulle inn i ringen så gikk de rundt på området og bikkja lekte seg med å hoppe opp i vanndammer. Like før de ble ropt inn så hoppet den for sikkerhetsskyld opp i den verste søledammen.  Dommeren så dette og utbrøt, “se det er en ekte islending!” Så sendte han dem en runde før han tok for seg bikkja. Brettet pelsen til side og viste at den var helt tørr under dekkpelsen, akkurat slik en islending skal være :-) Dette passer kanskje like godt på en lapphund?

Spesialutstillinga på Biri har jeg fortrengt….

Etter å ha lest det siste Lapphundstikka så har jeg bestemt meg for at NÅ SKAL JEG sende inn noe stoff til neste blad. Jeg kan jo ikke klage på andre når jeg ikke gjør noe selv ;-S

 

sommer 005

Jeg har alltid ønsket med pioner i hagen. Plantet en for noen år siden. Nå begynner den endelig å komme seg, men uff den er jo ikke slik som bestemor og naboene hadde da jeg var lita :-( Jeg får visst plante en ny som er slik som jeg vil ha den. Blomstene begynner endelig å vokse litt til. men det gjør jammen ugrasset og :-(

sommer 013 Ny sort i år. Fornøyd med den, bare jeg husker å toppe den.

 sommer 016 Så var det disse hersens rosene da…  Mn lukter godt DET gjør de :-)

sommer 006

Poppelrosene er jeg glad i.

  sommer 015Denne fargen liker jeg :-)

here we comes :-)

IMG_0619

12 kommentarer:

  1. Kjempe flotte bilder hos deg. Er nok litt sånn her åsså! Det er jo fotball og sykling på tv + noe friidrett!
    Så flinke dere er som trener i denne varmen!!
    Skal bli artig å treffe dere på Biri!!

    SvarSlett
  2. Ja det skal bli morsomt å treffe deg også Gry :-)

    SvarSlett
  3. Jeg har helt glemt agilityen jeg, også - enda banen står klar og roper på oss hver dag. Det er jo så mye annet å gjøre nå sammen med de firbeinte. Og dessuten når det er varmt, orker vi ikke likevel...

    Jeg vet fra før at hundene avkjøler seg ved å legge seg i en pytt(les vann) med labber og mage/bryst ned i vannet.....men ikke har jeg hørt at det er farlig at de får vann på hodet. Dimma bader jo så fort ho ser vann!!

    Utrolig mange fine blomsterbilder, og jeg tenker litt på disse gisene da, vettu....

    SvarSlett
  4. Vi har vel gått inn i en sommer-modus. Og da er det ikke så mye som skjer. Sånn er det her også, Tove.

    Så fine blomster du har. Skulle vært der en tur og sett. Men foreløpig for du fortsette å sette inn bilder av dem.

    Godt råd om avkjøling, jeg har hørt at en skal ta vann på hode, jeg. Det er kanskje ikke så lurt, det da???

    Den sporten som går på TV holder jeg meg unna, skikkelig kjedelig synes jeg. Da blir det hage og Charlie i steden.

    Ha en fin helg, Tove!!!! :-)

    SvarSlett
  5. Nydelige bilder Tove! Jeg synes du har flotte blomster jeg!

    Det er jo sommer og ferie, og det skal være litt rolig tempo synes jeg.

    Trist å høre om purkene deres Tove, forstår godt at det gjorde vondt! Vi vurderer å trappe kraftig ned om noen få år, og jeg har veldig blandede følelser i forhold til det.

    Lykke til på Biri, det er en skikkelig koselig utstilling.

    SvarSlett
  6. Så flotte blomsterbilder !

    Du kan jo ikke pensjonere Vina, hun viser jo at hun vil fremdeles:) Mine hunder vil også være med begge når vi trener, så det blir at jeg må binde den ene når jeg trener med den andre ellers så har jeg en hund på hver side ;o)

    Uff, jeg har alltid avkjølt hundene våre på labber og ører, men ørene sitter jo på hodet så kanskje det blir feil da ?

    Hadde så lyst til å dra til Biri, men det er litt langt og det er ikke sikker vi er på de kanter da.
    Vi får se !!

    Ha fortsatt en flott sommer.

    SvarSlett
  7. Kankje en liten digresjon; Kengeruer avkjøler seg ved å slikke seg på fremlabbene...

    Jeg tror det henger sammen slik at der de har kortere pels, på beina, avkjøles fortere og tørker fortere enn der de har tykkere pels? Ikke alle lapphunder bryr seg om slikt da, Max legger seg flat i alt vann han finner :-P

    Synes egentlig historien fra Danmark passer bedre på lapphund enn islandshund jeg da :-P Alle islandshundene jeg har sett i sommer har hatt så lite pels at om de blir våte så er det på huden :-P

    SvarSlett
  8. Tar du med deg en bolle eller to til Biri, please?!?! Det kan muligens gjøre underverker med både Nalle og meg også. OG,jeg vil ha oppholdsvær.

    Nydelige blomsterbilder. Skjønner at du ikke kan reise bort over lengre tid på sommeren. De krever nok sin kvinne ;o)

    SvarSlett
  9. Så mange nydelige blomster du har, Tove. Tydelig at du har grønne fingre. Men når tar du med boller på jobben da? Ikke bare Vina og Barfi som skal smake de vel?

    SvarSlett
  10. Da har du sett "feil" Islendinger Christian :-)

    Lise, du må jo først være på jobb samtidig med meg da ;-) Skal prøve å huske på det en gang... Det var slutt på den dumme ideen om slanking nå, ikke sant??

    SvarSlett
  11. Du får se når vi jobber likt, Tove. Best hvis du jobber kveld og kan stille med nybakt på jobb. For du er vel vant til å stå opp tidlig uansett?

    SvarSlett
  12. Så vakker Barfi er. Synd at vi aldri har fått hilst på henne, og ikke skal vi til Biri heller. Men det kan jo komme andre muligheter senere. Masse lykke til på Biri!

    HIlsen Kero (pappa'n til Barfi) og Nina

    SvarSlett