21. desember 2009

Dårlig start på dagen

Bare et lite sukk og noe som må ut....
Hva kan en gjøre når en treffer en av skogens konger når en er ute og kjører? Joda selvfølgelig, farten skal ikke være større enn at en kan stoppe på en meter, men hvem kjører så seint? Ikke jeg i hvert fall, det er det bare å innrømme. Så der kommer jeg da på vei til jobb i sånn ca 80, veien er ikke spesielt glatt, men det er tross alt ikke tørt sommerføre... kl 5.15 på en vei uten gatelys og lite trafikk så ser en jo ikke så mye heller bortsett fra det som befinner seg en del meter foran deg i veien. Og hva ser jeg? Jo en svær elg som kommer over veien ca 5 meter foran bilen. Og da er det jeg luerer på HVA GØR JEG NÅ??????? Jeg greide ikke komme på noe bedre enn å bremse. Elgen fortsatt jo på sin ferd den.... Og da gikk det som det måtte gå - det sa pang! Hjelp! I avisene leser jeg jo nesten daglig om elgpåkjørseler, elger som skades, biler som skades, folk som skades og i verste fall dyr og folk som dør. I området jeg bor er det MYE elg så dette er nesten dagligdags for vi lærer aldri og elgen lærer heller ikke.
Åssen det gikk? Frontruta var plutselig ikke hel lenger, heller veldig lik ei svær isrose, men det var i grunnen det eneste jeg registrerte. Ja hva gjør jeg nå bortsett fra å komme med noen velvalgte gloser? Jeg stopper først for å ringe, men finner ut at siden bilen fungerer og jeg ser brukbart, vel litt i hvert fall, gjennom ruta så kjører jeg sakte til ei busslomme som er et stykke lenger framme. Der kan jeg stå uten å være til hinder for andre. Helt feil, men det var nå det jeg gjorde. Det kjørte noen biler forbi meg, jeg kjørte jo seint. Men så fort jeg svinger inn på busslomma, så kommer det en bil til som gjør det samme. Den har også knust frontrute og bulk i bilen! Tenkte først at de var truffet av den samme elgen, men i ettertid så tror jeg kanskje det må ha vært to elger. Og bare for å ha sagt det, på dette stedet der jeg traff elgen er det viltgjerde sånn at det i teorien ikke er elg i veien på denne strekningen. Jaja så mye er det gjerdet verdt. Bilen som kom bak meg børstet ut litt glassskår og så kjørte de videre, de skulle nemlig rekke et fly. Jeg skulle rekke jobben. Så i tillegg til å irritere meg over hva som var skjedd så var min tanke, hjelp åssen skal jeg komme meg på jobben tidsnok!!?? Det er da det er greit å reise tidlig på jobb og ha to snille og gode karer hjemme som stiller opp. Så etter å ha ringt dem så tar jeg telefonen til politi og viltnemda for å bekjenne mine synder. Begge steder får jeg spørsmål om hvordan det er med meg? Joda jeg er like hel jeg, ikke noe problem, bilen er også overraskende hel, som sagt er frontruta en saga blott, men den sitter stort sett der den skal være, noen små glassskår inne i bilen bare Det ene speilet er herpa, men ellers ser bilen overraskende hel ut?? Snakk om å være heldig, tross alt! Kanskje hjalp det å bremse?
Etter hvert kom guttene mine og kjørte meg på jobben før de dro tilbake for å ordne med bilen og jeg kom på jobb til vanlig tid. Det hjelper å bli kjørt til døra istedenfor å måtte gå fra parkeringshuset, jeg sparer 10-15 min på det.
Åssen det er med meg? Joda bortsett fra å bekymre meg for åssen jeg skulle komme meg på jobb så ble jeg selvfølgelig veldig irritert på at bilen "min" ikke lenger er kjørbar. Hallo jeg har ikke tid til slikt NÅ! Jeg skal jo til Jessheim for å kjøpe julegaver i morgen, kjøpe inn mat til jul og jeg skal til Hedrum i romjula. Jeg utsatte nemlig det planlagte besøket der denne helgen siden jeg har bedre tid i romjula. Normal reaksjon er kanskje at jeg nå skulle vært skjelven over hva som hadde skjedd, overlykkelig over at det gikk så bra som det gjorde? Min reaksjon er irritasjon over at bilen er herpa, men ellers er det da ikke noe å bry seg om? Litt bekymret for elgen selvfølgelig, men jeg tror faktisk at den har greid seg bra... Det finner jeg vel ut når jeg leser i avisa i morgen. Jaja dette var også en måte å komme seg i avisa på...
Konklusjonen min er:
1. Jeg har noen rare sjelsevner. Ikke reagerer jeg noe særlig på dette. Jeg har også opplevd to ganger at ungene har vært innblandet i trafikkulykker. Den ene kunne i verste fall endt med dødsfall på flere, hvisomatdersomat.... Men i alle tilfellene har det jo gått veldig bra :-) Bare veldig kostbart. Ikke noe å bekymre seg for da vel? Det gikk jo bra :-)
2. Jeg kommer til å bli eldgammel og det gjør ungene også. Jeg tror, som jeg sikkert har nevnt tidligere, på sjebnen, i hvert fall noen ganger. Og hadde det vært meningen at en av oss skulle dø tidlig så har anledningen vært her. Ergo - vi blir eldgamle! Og så jeg som aldri har hatt noe ønske om å bli gammel...
Men jeg lurer fortsatt på hvordan jeg skal unngå å kjøre på elgen neste gang den dukker opp i veibanen????????

14 kommentarer:

 1. Det var litt av en start på dagen. Du skal sikkert være glad for at ruten ikke knuste å traff deg i ansiktet. Godt at du er like hel.

  SvarSlett
 2. Elg på veien er ikke noe hverdagskost for oss, så tror nok min reaksjon hadde vært annerledes.

  Godt at du er hel og fin, og resonerer som du gjør.

  Der finnes jo noe som heter leiebil.
  Det har jeg erfart på denne siden av sommerferien. Først krasjet min datter bilen, så etter innbrudd.
  Vel over 2mnd. med leiebil. Den kostet meg null og niks.

  Du kommer deg nok både til Jessheim og Hedrum skal du se med leiebil.

  Hvordan du skal unngå elgen neste gang.... kan ikke jeg svare deg på.
  He...sjebnen...det blir ingen neste gang, du skulle bare møte denne ene elgen;o)

  SvarSlett
 3. Hehe, ja det har du rett i Berit, nå kan jeg være sikker på at jeg aldri kommer i slik nærkontakt med skogens konge flere ganger :-) Jeg har selvfølgelig sett elg både i veikant og vei før også, men da har minst en av oss stoppet i tide.

  SvarSlett
 4. En liten oppdatering (er visst ikke helt ferdig med dette likevel..): PE kjørte bilen hjem, vi har et verksted i nabolaget. I dagslys så var det nok litt mer skader på bilen enn først anntatt. Hjelp jeg som har kjørt automat i 100 år, må nå muligens begynne å trene på å kjøre manuelt gira bil igjen. Og så jeg som skal igjennom TI rundkjøringer (hver vei) for å komme på jobb! PE nekter å kjøpe noe annet enn Volvo eller WV Transporten, mens jeg med min økonomiske sans mener at det må da gå an å kjøpe noe som er litt billigere. Mulig jeg må gi han rett i at det er greit med en "solid" bil... PE har lenge hatt lyst på en ny bil, gjett hva han har satt i gang med å undersøke nå...

  Elgen hvordan gikk det med den? Viltnemna var raskt på plass, PE snakka så vidt med dem før han plukka opp meg. Har snakka mer med dem etterpå. De hadde ikke funnet elgen og hadde gitt opp og dratt hjem. For så å komme tilbake når det var blitt lysere. Det gjorde de og det første som møtte dem var en bil som kjørte på elgen så beina knakk. Lykken var at da var de jo klare til å skyte den med engang. Så da spørs det om denne elgen rett og slett har blitt påkjørt hele TRE ganger! Stakkars!!! uff jeg får helt vondt av å tenke på det. De sa at det var skummelt når elgen var kommet innafor viltgjerde for da kom den seg ikke vekk igjen. Har tenkt på at grunnen til at jeg så den så seint var at jeg dreiv å så på sporet etter en bil som tydeligvis hadde vært i grøfta i løpet av helgen. Er som kjent litt nysgjerrig. Fy skam blikket skal være PÅ veien og ikke i grøfta.

  SvarSlett
 5. Uff da Tove. Det var litt av en opplevelse. :-))) Heldigvis er du like hel og PE får ny bil. Ja, Volvo er en solid bil vis du planlegger å krasje mer. Har sett det før.

  Det skal vist være elg i nærområde her også, men jeg har aldri sett dem. Rådyra har jeg derimot sett.Men de er kjappe.

  Skal du bli på Hedrum noen dager i romjula så er du velkommen her en tur. Du får se hva du får tid til, denne gangen. Jeg jobber kun til 1400 i romjula. Har fri en av dagene også, skal sjekke ut hvem.

  SvarSlett
 6. Uff og uff, Tove! Dette var skummelt! Godt at du kom helskinnet fra det! Ikke så dumt med solid bil ser du.

  Men du verden - den elgen hadde ikke ikke mye god jul du...

  Er glad for at du er like hel, og det går nok fint om nyebilen har manuell gir ;-)

  Klem til deg fra meg :-)

  SvarSlett
 7. huff ja, jeg hadde nok ikke tatt det like nøkternt som du tror jeg.. men her er det ikke elg..! Har sett elg når jeg har vært på hytta til noen vi kjenner på finnskogen, flotte store mektige dyr!
  Kjipt med både bil og elg da.. stakkars elg.. Godt det gikk bra med deg :) Lykke til med bilkjøp. Vi har ford mondeo for andre gang, veldig fornøyd, super bil :)

  SvarSlett
 8. Bare for å ha sagt det, i utgangspunktet så skal vi ha igjen den bilen jeg nettopp har truffet elgen med ;-)Blir det ny så blir det nok automat tror jeg, men jeg håper nå vi slipper å kjøpe ny.

  Siste nytt, det var TRE elger. Ku, kalv og okse. Kua fikk de ikke tak i, men mener den har greid seg bra. De to andre ble avlivet etter hvert. Om det var kua eller kalven jeg traff vet jeg ikke. Noen mente det måtte være kalven siden bilen greide seg såpass bra. Jeg liker å å tro det var kua...

  Joda junior har kollidert med mondeo, vi var glad for at det ikke var noen "makrellboks" han kjørte den gangen. Og han har fått en "ny" mondeo nå som jeg kommer til å bruke om dette tar lang tid.

  SvarSlett
 9. Det er godt å høre at alt er bra med deg, bilen er tross alt bare en ting ;-/ men kan forstå frustrasjonen din nå i siste innspurt for jul !!

  SvarSlett
 10. Godt at det gikk bra med deg! Kan forstå at du er irritert over å ikke ha bil nå like føre jul!!
  God jul til dere!!

  SvarSlett
 11. Huff da! Lurte på hva i all verden som hadde skjedd på veien i dag ja. Så blodet og folk som hadde kjørt ut! Må ikke gjøre sånn noe mer Tove!

  SvarSlett
 12. For en dag du har hatt! Godt det gikk bra med deg.

  Jeg har det så travelt om dagen/kvelden, rekker nesten ikke å lese gjennom bloggene engang. Nå er DATTERA her :o))))

  SvarSlett
 13. Jeg hadde nok reagert med langt større "nerver" enn deg. Det er jeg helt sikker på.

  Godt det gikk bra Tove.

  SvarSlett
 14. Huff!!! Elgen er ikke akkurat nå småtteri å treffe på når man er ute å kjører. Tror du (og flere med) har hatt skjebnen på din side med "englevakt" og flaks i uflaks. Skjønner godt (og lever sjøl også med) komplikasjonene ved å ha en bil mindre i familien etter fersk bilkræsj(7/12). Men likevel: Når det bare går bra - og til og med uten personskader - så er alt såre godt. GOD JUL og GODT NYTTÅR!

  SvarSlett