15. desember 2009

Barnevakt – fortsettelse

Har jeg først begynt så må jeg nesten fortsette ;-) Dessuten har jeg lovet Irene full rapport.

Nå har jeg sittet og kost meg og småledd i noen timer. Den 6. purka griset. PE var ute en tur med bikkjene og slapp Barfi inn til meg da han kom hjem, mens han  tok Vina med seg inn. Barfi gikk litt småfrustrert over å ikke få se hva som skjedde i grisebingen.  Jeg fant fram en unge som hun fikk se på. Hun snuser på dem og på en måte godkjenner dem og så er det greit. Denne purka hadde lagt seg så fint til med baken i døråpningen så det var enkelt å la Barfi stå der og følge med. Noe Barfi syntes var veldig spennende. Veldig ofte legger purkene seg med baken nesten oppi mattroa. Veldig kjelkete for meg som skal hjelpe til, men som sagt helt normalt både hos oss og alle andre. Aner ikke hvorfor det er slik.

Etter hvert så satte jeg meg til inne i bingen og Barfi fikk bli med inn. Spennende! men også litt skummelt. Så Barfi satt helt inntil meg og så og så. Eller under meg og hodet ut mellom beina mine og så og så. Så satt vi der og så på de nyfødte ungene som prøvde å finne ut av hvordan matkrana virka eller dem som allerede hadde funnet ut av det, men som derimot sloss om få  akkurat den spena.  Ja mens vi ventet på at neste unge skulle komme. Barfi vekslet mellom å se på grisungene og opp på meg og grisungen igjen.  Jeg måtte bare smile og kom til å tenke på BC’n Pelle vi “arvet” da vi bodde i Sogn. Tror Pelle kunne sitte slik hele dagen utenfor bingen eller gjerdet og bare se på sauene våre. Det var veldig dumt at ikke noen kom og tok bilde av oss der  vi satt.

Jeg gikk til slutt inn og hentet kamera.

luciadagen 040

luciadagen 042

Litt skeptisk..

Men det var ikke så lett å få tatt noen gode bilder. Selv om Barfi stadig ble modigere så ville hun fortsatt være sammen med meg. Og det å få tatt gode bilder når hun sitter tett inntil meg og jeg helst skal ha med noen griser også…

luciadagen 046

Som sagt modigere og modigere. Nå passet hun  på og lukte og sjekke dem også. Mens vi satt der så kom en grisunge gående over halen til Barfi, uten at vi hadde lagt merke til at den kom. Det var skummelt det! Barfi visste ikke helt hva hun skulle gjøre da :-)

luciadagen 047

Jeg kan avskrive at Barfi tenker mat når hun ser en grisunge. I hvert fall så lenge jeg er der :-) Jeg ga henne en bit av en navlestreng, hun ville ikke ha den engang! Vina elsker alt slikt æsj etter en grising og går og leiter etter det hvis jeg ikke har fått fjernet det før hun kommer. Namnam, snadder, tenker Vina.

En gang jeg dreiv og tørket en grisunge så satt jeg slik at Barfi ikke hadde oversikt. Da ga hun beskjed om at hun også ville se. Hun måtte  jo snuse på og sjekke dem. Men vaske dem, nei det syns hun ikke er  hennes jobb!

luciadagen 048

luciadagen 049

Her har purka snudd seg så da ville jeg ikke ha med meg Barfi noe mer.

Som sagt så var det ordentlig kos og være jordmor i kveld. Tror  jeg kan droppe  kveldsturen i kveld. Kan tenke meg at barnevaktjobben er slitsomt nok. ;-)

11 kommentarer:

 1. Kan tro det er spennende for Barfi!!! Ho er kanskje litt stolt over å få slik kvalitetstid alene med deg på jobb?
  Jeg lurer nå på om du ikke ligner veldig på nissemor der du sitter med grisungene på fanget og koser deg...
  Bra jobba, sov godt!

  SvarSlett
 2. " Du och jag, Barfi" Det føltes litt sån der vi satt :-)

  SvarSlett
 3. Barfi er jo kjempe flink jo..Så tolmodig og snill..Veldig morsomt bilde av henne sammen med grisemor og ungene..du må nesten sende det in til stikka.Ikke mange lapphunder som er grisegjetere vel?

  Det må jo være kjempe koseligt å være jordmor, sitte stille der inne i høyet og se på ungene som kommer ut og utforsker verden for første gang!

  SvarSlett
 4. Vel overstått! Skulle vært litt artig å visst hva Barfi tenker når hun sitter der med de små.

  Med bilder av de små grisungene og purka vekker opp gamle minner. Det blir en spesiell atmosfære i bingene mens det står på, og en hærlig ro når de ligger å spiser. Nå syntes jeg at du har gjort en kjempejobb. Nesten litt misunnelig på deg akkurat nå....

  SvarSlett
 5. Så flink Barfi er!! Hun passer godt på gisungene.
  Så koselige bilder av dere sammen med grisene! Skikkelig artig detta, lærer masse ved detta jeg , har aldri tatt i en grisunge har bare hørt at de er veldig bløte og lukter veldig godt! Stemmer det?
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Du all verden så flink Barfi er!!!
  Du også som lar henne få lov å være med.
  En herlig historie du delte med oss:o)))

  SvarSlett
 7. Alltid gøy å lese om hva som skjer i fjøset hos Tove.

  Herlige bilder!

  SvarSlett
 8. Så kjekt å lese om Barfi som barnevakt! Hun er jo kjempeflink, jo! Det er sikkert utrolig spennende for henne! :D

  Lykke til videre med grisungene!

  SvarSlett
 9. Jeg tror det er noe spesielt med lapphund og andre dyr. Ser ut som det ikke finnes agrisivitet(dårlig norsk, men dere skjønner meg håper jeg) over andre dyr i denne rasen vår. Det er jo så flott å se Barfi med griseungene. De blir nok litt hennes også.

  Tove, du må jo ha det ekstra gøy i fjøset om dagen med Barfi.

  SvarSlett
 10. Fantastisk kjekt å få "være med deg" hos grisene. For noen herlige og nusselige marsipangriser!!!

  Morsomt å se hvordan Barfi studerer og følger med. Balder hadde nok stukket av med halen mellom beina... han er ganske så pysete, hehe

  Kjempefine bilder, Tove. Jeg er glad for at du hentet kameraet :-)

  SvarSlett
 11. Dette var spennende "å få være med på",De er bare så søte de små grisungene og flinke Barfi har blitt stor jente å hjelper mor.
  Så gode bilder og så skjøn Barfi er der hun sitter å følger med.

  Som barn hadde jeg å kosestund hos smågrisene.
  Gratulerer med så mange små på samme tid.
  Ak,ja, så spiser vi "søte" grise til jul!

  SvarSlett