7. desember 2009

Adventstre

desember 010

 

HURRRRAAAAAAAAA!!!! Nå har også jeg fått adventstre i hagen :-) Lysa kjøpte jeg for flere år siden, men jeg ga opp å “kle” lønnetreet og andre aktuelle tre har vi ikke til den slags. Tanken på å hogge et tre og sette opp for anledningen,  har blitt med det - tanken… Men nå :-) står treet der, med lysa på :-) Min snille bedre halvdel tro til i helga og fikset den saken :-) Jeg er ikke helt enig i valg av tre, men, men må bare passe på og se det fra den rette kanten og det lyser fint opp. Vi får nok bare se og få plantet ei einerbusk (bresk, heter det der jeg kommer fra og sprake der jeg bodde før vi kom hit) eller noe liknende. Det skal ikke være tuja! Den er det litt for mange av rundt om kring etter min mening.

 

 

 desember 018

Det snør det snør- tiddeligbom – og snart regner det igjen– tiddeligbom   Det er fortsatt hvitt på bakken, men jeg føler meg ikke trygg på hvor lenge det varer. Det snør og regner nemlig annenhver dag. Men den lille snøen, 10 cm for øyeblikket, gjør underverker. Det er lyst og fint å gå tur. Jeg behøver ikke å finne fram lommelykta noe sted selv om vi går i skauen og gulv og vegger blir ikke fulle av søle og grus når vi kommer hjem. Deilig!!!!! Men det er et men da, i tillegg til glatte og håpløse kjøreforhold, nå har jeg ingen unnskyldning til å utsette julevasken lenger.

VEKK, VEKK –se det er småfugler i treet, de skal ikke være der!!!! 

 

 

Irene var hjemme i helgen og hun ble møtt av to lykkelig logrende pelsdotter + en katt som endelig fikk selskap igjen. Da  Barfi og jeg  sto opp på lørdag så gikk Barfi rett inn til Irene og stakk den kalde fuktige snuta si opp i ansiktet til Irene “Hei Irene, klø meg litt på haka da!!”

desember 006

Bikkjene begynner å bli ivrige på musejakt. Når jeg nærmer meg ei kasse som det hender det er mus under så står de i giv akt  og klare til aksjon så fort jeg begynner å flytte litt på kassa. Men huff så vanskelig det er, det er jo så mange kriker og kroker som musa springer i mellom, mens bikkjene må springe rundt. Noen ganger er musa lurere enn bikkjene. Idag ble det 1-1 Ei mus som forsvant og ei som ble tatt av Vina. Forrige dagen så hadde Barfi fanga mus og PE hørte hun skreik til og musa fløy opp i lufta. Kanskje musa tok hevn og beit?

Julevasken er unnagjort i fødeavdelingen. Jeg er mye flinkere til å vaske der enn inne. Purkene flytta inn i går. Ergo er det ikke reint der lenger. Purkene er snare med å gjøre det hjemmekoselig i bingen sin og de har visst et utømmelig lager hvis jeg prøver å fjerne hjemmekoslighetene deres. Purkene har det fint i talleavdelingen, men det er rart med det, når tida nærmer seg så liker de å finne sitt eget krypinn. Til helgen kommer det forhåpentligvis 8x14 varme fløyelsmyke marsipangriser.

Når vi går ut så fyker Vina av gårde foran meg. Barfi blir sittende på trappa og vente. Hun må sjekke om vi skal gjøre noe morsomt før hun følger etter.

Og så var det det med julevasken da….får vel begynne å fjerne sølesprut og fluelort på kjøkkenet i hvert fall …. nå!

desember 015

desember 014

ØNSKER DERE EI FLOTT UKE!! :-)

13 kommentarer:

 1. Enig med deg at det er deilig å gå tur nå. Her er det nok litt mindre snø, men det gjør ingenting. Og så er det ingen skaumann (flått) heller. Om det bare kunne vare....

  SvarSlett
 2. Synes tret var kjempe fint jeg!! Sånn må vi åsså gjøre hvis vi skal ha lys ute!
  Så flinke musejegere du har!!
  Her har den lille snøen vi hadd regnet bort. Glemte meg helt i dag og gikk over jore. Det var så bløtt, skulle tru det var våren!
  Her så kommer jeg til å vente med vaskinga så lenge jeg kan, for det er så sølete ute.
  Ha en fin dag og uke!!

  SvarSlett
 3. Gry Viola: jeg valgte et bilde der du ser treet svært dårlig, med hensikt ;-)

  Hans: huff ja de skaumennene... før i tida var det da ingen som brydde seg om dem.

  Sprake (mulig det heter brake, husker ikke helt) Best å få med det før jeg får kjeft av vestlendingene.

  SvarSlett
 4. Gøy å lese om musejegrene. En trenger ikke katt når en har så flinke hunder som dere:-)
  Gleder meg til du leger ut bilde av ny fødte grisunger. Julevasken kan vente .Ta den etter jul. Jeg har en veninne som sier følgende:Tenn noen sterinlys,sett en skål med grønsåpe i romet og litt røkelse på ovnen da kan jula begynne. Det er ingen andre en oss selv som vet om støv og søle... Kansje noe å tenke på?

  SvarSlett
 5. Jeg er ekspert på det med å utsette vasken Siss ;-)Men nå har jeg faktisk vasket mesteparten av kjøkkenet (vel, ikke inne i skapa....) og vaskerommet Ganske stolt og fornøyd ja. Men så blir det vel heller ikke mer, er jeg redd for..... kakebakst er nemlig MYE viktigere :-)

  SvarSlett
 6. Treet så jo veldig bra ut..på avstand iallefall Tove!!..
  Herlige hunder du har!! Fløyelsmyke marsipan griser..skulle så gjerne få kost litt med de!! Komfyren min er ødelagt..like greit egentlig for nå kan jeg jo ikke bake, og da MÅ jeg jo vaske!!

  SvarSlett
 7. Det treet ble superfint det Tove!! Jeg synes sånne adventstrær med enkle, klare lys, sånne som dine er såååå fine:o) Vårt kommer vel opp "til helga kanskje";o)

  Flinke musejegere du har. Men si meg, hjelper katten til innimellom??

  Skulle gjerne sette et bilde av fødeavdelingen. Men venter så gjerne til det kommer med "marsipangrismotiv":o)

  SvarSlett
 8. Synes det treet ditt var kjempekoselig, jeg. Det er jo i mørket en ser lysa og da ser en ikke treet.

  De musefangerne dine er jeg imponert over. Skulle likt å se Charlie med en mus. Det kunne vært gøy, tror ikke han hadde tatt den. Kjekt jeg har katt også, kanskje derfor jeg ikke har sett mus her.

  Kos dere med snøen, den er bort her. Nå er det mørkt her hele dagen, jeg blir trøtt av det været.

  Jeg vasker bare det viktigste og da lille julaften. Men hund så varer det ikke lenge. Derfor er det oppfunnet tøfler. Da kjenner jeg ikke sanden under foten.

  SvarSlett
 9. Jeg synes også treet med lys var kjempefint! I hvert fall på det jeg kunne se! :D
  Snø har ikke vi, men jeg håper jo selvfølgelig på at det skal komme litt til jul... :)

  SvarSlett
 10. Den ene katten vi har er gammel og går kun ut når den MÅ eller jeg jager den ut. Men joda den tar mus, men helst vånd om våren. Jeg har hørt at de er enkle og fange, så det er vel derfor det blir tatt mest av dem. Og siden den får nok av mat inne så er han ikke veldig ivrig.

  Jeg ønsker meg tøfler til jul ;-)

  SvarSlett
 11. Tøfler til jul, ja der sa dere det! Jeg har ikke kommi på hva jeg ønska meg, men tøfler har jeg jo savna :o)
  Du får det vel fryktelig travelt framover igjen nå, jeg tror jeg minns noe slikt fra ifjor. Og du baker deilige kaker!! Det er det viktigste av alt :o)

  SvarSlett
 12. Det ser da kjempekoselig ut det treet, Tove :-)

  Håper dere har snøen enda!? Det er noe eget med stemningen det blir med hvitkledde bakker...

  Tove: kjeft av vestlendingene? Noen spesielle du tenker på??? ;-) Litt forskjell på bymann og stril egentlig. Einer, sprake, brake, brakje - brukes om en annen. Men "bresk"? den var ny :-)

  Alltid såp kjekt å svinge inom her hos deg. Du skriver så levende at det er en fryd.

  Balder er også en ivrig musejeger. Han stuuuper uti buskaset og trykker "livskiten" ut av dem. Beklager ordbruken, men det er sant. Også tar han musen forsiktig mellom tenna og slenger den elegant bort så vi kan se hvor flink han har vært...

  Ha en fortsatt fin kveld, Tove! Julegris-bilder håper jeg det blir mange av ;-)

  Klem fra meg til deg :-)

  SvarSlett
 13. Neida Irén tenker ikke på noe spesielt, tror jeg bare kjenner hyggelige vestlendinger jeg :-) Men jeg tror jo ofte at andre er som meg og jeg kan fort poegntere at det heter det og ikke det ;-)
  Ja når du skriver det så husker jeg jo historien du skreiv i Islandshunden om Balder og pipedyr, både ekte og kjøpt på butikken :-D

  SvarSlett