28. juli 2023

En tur rundt Store Klattertjernet

 

Sist søndag varslet meteorologene at det skulle være oppholdsvær hele dagen, så da bestemte jeg meg for at jeg måtte komme meg ut på tur.

I fjor høst var jeg for første gang ved Store Klattertjern og jeg fant ut at en ny tur til det området var passende for dagens tur. Jeg parkerte nok en gang ved Svartbekken og gikk nå i retning Store Kalttertjern. Jeg er litt usikker på om det regnes som en del av Nordmarka Nord eller om det er på utsiden. Det er i hvert fall like ved Grua.

Turen ble lagt opp med tanke på at jeg skulle få en rundtur og i tillegg prøve meg på noen uloggede cacher. Her ved denne fine pauseplassen var det kommet en ny cache I følge info så er dette er sted der Henrik Wergeland har sittet flere ganger, så denne store steinen kalles Wergelandssteinen.

Nå var det slutt på å følge sti et stykke, jeg peilet meg ut retningen til neste cache og begynte i veldig ugreit terreng, men det ble heldigvis ganske fort enklere å komme seg fram.

Og da jeg kom fram til cachen så var det både godt merket sti og åpent og lettgått terreng.

Jeg spedde på med litt blåbær- og moltespising underveis.

Selvfølgelig fant jeg noen myrer.

Neste cache var på Svaraberget. Nå sjekket jeg det ikke ut, da måtte jeg gått et stykke ekstra, men dette berget har en stupbratt side og om du går til riktig sted nede på myra så vil du kunne teste ut et veldig godt ekko. Regner med at det er dette som er opprinnelsen til navnet Svaraberget. 
Nå følte jeg jo at jeg var langt uti ødemarka, men jeg fikk stadig vekk en påminnelse om at det ikke var så langt til sivilisasjonen i form av lyden fra isbilen som varslet sin ankomst.

Jeg fortsatt å gå runden jeg hadde peila meg ut.

Og nede ved Vesle Klattertjern fant jeg et passende sted for å ta pause. 

Det ble også en tur bortom et lite tjern til for å finne enda en cache.

Før ringen snart var sluttet. Her er jeg tilbake til Store Klattertjern og kan skimte i andre enden hvor jeg gikk tidligere på dagen.

Nå var ikke værgudene helt enig i at det skulle være oppholdsvær hele dagen. Det kom noen regnbyger i løpet av turen. Det var bare noen få dråper i hver så jeg fortsatt å gå i t-skjorte og jeg merket ikke om jeg ble våt. Lyngen var derimot våt, så det var greit å gå med gamasjer. De ble greit våte på utsiden.

Det  var rikelig med fine pauseplasser langs kanten av vannet og jeg måtte jo ta en pause til ute på den odden der, før jeg satte kursen mot bilen igjen. 

Det ble en fin tur på 9 km, med 5 cacher logget der den ene var en FTF. 

Fint (eller dyrt) skal det være. Denne benken er laget av kokt australsk furu. Fordi den da er fri for kjemiske stoffer og kommer ikke til å råtne på 50 år.

Og så stoppet jeg i sentrum av Grua på hjemveien og tok med meg 7 lab-funn.
Nå har jeg en mistanke om at det ligger mange cacher rundt Store Klattertjern, men så lenge disse er mystery, så hjelper ikke det meg noe.


2 kommentarer:

  1. Du har mange flotte turmuligheter. Det frister med både det ene og det andre stedet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er mye granskau, men mange idylliske steder også.

      Slett