16. juli 2014

Geocaching og duppeditter

 

Jeg skal som vanlig blogge om ferien vår, men siden det er maaaange bilder å gå igjennom så får det innlegget vente. Skriver heller bittelitt om caching. Vi er langt i fra noen ivrige geocachere. Andre finner like mange cacher på noen dager som vi har gjort tilsammen på de over 2 årene vi har holdt på. jeg har funnet ut at vi er sånne “ny og ne-cachere Smilefjes som blunker Men nå har vi altså kommet opp i hele 236 funn og vi logget hele 39 stk i løpet av ferien. Her kommer en liten oppsummering av funn vi har gjort i den tiden vi har leitet rundtomkring etter bokser av ulik størrelse og utseende.

De aller fleste “boksene” vi finner er nettopp det, plastbokser i ulike størrelser. Og så er det mange slike plastrør.

Geocach-april 005 Geocach-april 021

Og når det er snakk om små cacher så er det mange slike små metallbeholdere som henges både her og der. Kanskje lett å se fra den rette kanten, umulig å se fra en annen kant.

12.oktober 060

Og ikke minst så syns jeg det begynner å bli mange slike mini-beholdere på 1 cm eller kanskje enda litt mindre.

 Sommerferie-14-A 021

De er for så vidt greie å finne for de er magnetiske og er da festet til skilt, autovern eller andre jernting. Så det er bare å begynne å føle seg fram Smilefjes som blunker Men jeg er ikke så veldig glad i dem. For det første så er loggen så liten at det er vanskelig å få skrevet det som skrives skal der, selv om vi har et kort nicknavn. Jeg har jo selvfølgelig fortsatt ikke husket å kjøpe meg en slik penn/blyant med tynn skrift. Og så er det like vanskelig å få lagt loggen på plass igjen.

Både disse mini (nano)-cachene og de småboksene er ofte magnetiske og henger da fast i ting, slik som denne som var festet mellom skiltene.

Sommerferie-14-A 075 

Slike små firkantede skilt blir ofte brukt som gjemmested. Her er det en magnetisk boks som er festet på selve skiltet. Andre er festet til et lokk på toppen av røret.

Sommerferie-14-A 570

Så har du de cacheeierene som finner på morsomme måter å pakke inn de små beholderne

cachin-mars 075 010

eller større bokser

sagn-cacher 011  sagn-cacher 003

Noen lager rett og slett noen helt spesielle bokser

hedrum-april 009

Noen spesialbokser  er å få kjøpt ferdige. Jeg har bare funnet en som er formet som en stein

sagn-cacher 027  sagn-cacher 028 

Og en koblingsboks, men den har jeg ikke bilde av. Det eneste som avslørte den var at det ikke gikk noen ledning til den Smilefjes som blunker

Så har du de som tar en ekte stein og borrer et hull og dytter boksen nedi der

WP_001947  WP_001951

Vi har funnet en del varianter av hule skruer og bolter

Sommerferie-14-A 320  Sommerferie-14-A 318

Sommerferie-14-A 687  WP_001941

og fuglekasser.

V__D1EF

Det er alltid moro å finne cachen man leiter etter, men det er ekstra moro å finne sånne som det er gjort noe ekstra ut av Smilefjes  Problemet er jo at de kan være vanskeligere å finne og da ekstra moro å finne de, men skrekkelig kjedelig å ikke finne de… Vet det finnes mange varianter som vi ikke har funnet/vært borti enda.

Sommerferie-14-A 150

PE er glad i å kjøpe duppeditter. Jeg er ikke alltid like fornøyd… Hva skal man med gps (til bilkjøring)? Det er da bare å lese kart? Vel jeg brukte ikke så lang tid på å innse at det er ganske så greit med en gps Smilefjes som blunker  men det er nå fortsatt greit å følge med på et kart i tillegg da. Får litt bedre oversikt der. det nyeste innkjøpet er et mini-lesebrett. .

Sommerferie-14-A 568

Den viste seg å være veldig grei for der kunne vi jo følge med på om det var noen cacher på vår vei. For vi er fortsatt like dårlige på å planlegge våre cacheturer. Jeg syns det er håpløst å plukke ut cacher vi skal prøve å logge på vår reiserute. I hvert fall når vi drar på slike lengre turer. Men å kunne vi følge med på kartet, lese beskrivelse og logger for å se om det var noen som passet å ta når det var på tide å ta en pause. Tidligere har vi brukt mobilen på samme måte, men på den er det ikke noe kart som sier hvor den ligger, kun avstand. Så denne app’n var vi veldig fornøyd med Smilefjes

6 kommentarer:

  1. Så mange artige boksar du har funne! Kva app er det de brukar på mininettbrettet?

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne appen på minibrettet tror jeg heter Geocaching intro. En gratis app. De som koster noe er sikkert mye bedre, men dette var et stort framskritt for oss. Den blå prikken viser hvor bilen er og beveger seg etter som vi kjører, akkurat som en gps. Vi får ikke se cacher lenger unna og er litt treig med å oppdatere seg, men ellers syns vi den fungerte veldig greit. Kjersti kan helt sikkert mye mer om dette.
      Hvordan går det med deg, Kristina, er du i gang med å leite etter gjemte tuppervarebokser? Kjersti burde hatt en premie. Nå er det manfe lapphundeiere som cacher ;) Morsomt :)

      Slett
    2. Det er nok altfor lenge sidan eg sist leitte etter boksar, men det vert nok sikkert litt av sorten no på sommaren når eg har fri og slikt! Det er jo veldig moro :D

      Slett
  2. Intro-appen blir dømt nedeom og hjem av de som kan mye om dette. Jeg ser nettbrettet er Samsung, da er det nok Android-operativsystem på den, og da kan du laste ned c:geo. Det er også en gratis-app, og de fleste som har Androider sverger til denne. Jeg har lastet den ned til Eileifs gamle mobil, men ikke testet den ute på caching enda (forhåpentligvis får jeg prøvd den til fredag), men den ser veldig grei ut.

    SvarSlett
  3. Takk, Kjersti- Jeg måtte selvfølgelig sjekke. Vi har allerede lastet ned c:geo (jeg har også sett at mange skryter av den uten å ha lest så mye om hva de skriver. Bare sa at den burde vi ta med da vi lekte oss med det nye brettet og lastet ned app'r. Nå måtte jeg da sjekke denne app'n litt. Utifra det jeg ser her jeg sitter på kjøkkenet så viser jo c:geo cacher i MYE større område, det var jo det vi savnet på geo intro. Den bruker kortere tid på å laste inn cachene. Jeg syns den virker treigere og mer tungvint å bruke. Ser den har mye flere muligheter og er sikkert kjempebra, bare man har lært seg å bruke den :) Skal kanskje teste den ut seinere i dag. Har i hvert fall lagret en del sånn at vi kan bruke minibrettet selv når vi er offline, det kan nok være nyttig ;) Noe vi aldri har gjort før. MYE vi ikke kan når det gjelder geocaching :/ Men så var det dette med oss og planlegging da.... Dette er da alså amatøren meg som tror etter å ha sett bittelitt ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Intro-appen viser bare et visst antall cacher om gangen, og man trenger heller ikke å registrere seg på geocaching.com for å bruke den. Ergo er den egentlig mer ødeleggende for hobbyen enn den er informativ, og hvis jeg ikke tar helt feil viser den også Premium-cacher selv om man ikke er Premium-member, noe som jo er helt latterlig siden man gjerne setter cacher til Premium for å unngå ødeleggelser av cacher.
      Offline-muligheten er jo også glimrende, så man slipper å bruke masse penger på datatrafikk mens man er ute. Og planlegging er jo ikke så nøye når du har den app'en, for da kan du jo bare sjekke om det er noen der du er, laste den/de ned og lagre i offline, og så slå av datatrafikken før du begynner å lete :)

      Slett