29. mai 2013

MAI

Tror ikke det har skjedd så mye i mai jeg? Ja bortsett fra at det er en enorm utvikling i naturen. Vi kan bare slå fast at våren kom seint til Maura i år. 1 uke før 17. mai forsvant de siste snøflekkene i skauen, mens enkelte oppbrøytede snøhauger holdt fortsatt stand en god stund til.

WP_000729

Bjerka begynte så vidt å skyte. Bilde fra 11. mai

WP_000727

Og elg og rådyr kunne endre kostholdet sitt igjen.

WP_000726

I pinsehelgen eksploderte det og det var plutselig SOMMER med 27 varmegrader, tordenbyger og gjøken som gol.

Våronna ble påbegynt

Mistberget 005

Barfi ER en gårdshund

WP_000756

og elsker å “være med”

Agility tusler vi rundt med fordi matmor sier det… Vi testet endelig ut agilityhallen til Hege. JA, den er flott .

WP_000784

Og jada, vi har vært på ag-stevner i mai også. Moss og Nannestad som seg hør og bør i mai. Med elendig innsats for vår del, men med en utrolig morsom seier i lag-løpet i Moss Smilefjes

WP_000714

Utstyret skal vi i hvert fall ikke klage på. Nå har vi drikkeflasker som står i stil til lagdraktene våre. Tusen takk til Irene som har kjøpt disse til oss.

WP_000751

Frya-treffet hører jo også med. Alltid like morsomt og interessant. Denne gang uten hund for min del. Har ikke den nye logo’n til NIHK blitt fin?

frya-treff-13 067

På Gam der vi aldri er sjuke så var det plutselig hele 2 stk som var sjukemeldt. Det merkes det når vi bare er 6 stk som jobber der fast i ukedagene.

Våronna i hagen går det så som så med Trist fjes Joda det blomstrer og det grønnes, men drukner i manglende innsats. Løvetann og annet ugrass har det helt fortreffelig.

mai 006

Plenen ble klipt for 1. gang  i uke 21.

det som fungerte veldig bra som “drivhus” i fjor da det var sommer i april, fungerte derimor dårlig i år. Det var rett og slett for kaldt i grisehuset uten ekstra varme. Frøene spirte dårlig og spirene vokste seint. Og i tillegg så rakk jeg aldri å prikle, så når andre er ferdig med å plante ut og har fått det fint i hagene sine så dreiv jeg å priklet.25. mai det er 1 mnd for seint det!! Jaja, det blei i hvert fall nok planter i år og selv om det så sørgelig dårlig ut. Og det kommer nok til å blomstre på Nordli i år og, sånn en gang rundt skolestart til høsten…..

Mistberget 006

Vi fikk endelig brukt denne geocachinga vår slik tanken var, nemlig å komme oss på skautur i nytt terreng. Minneåsen er besøkt og Mistberget er herved besteget og cahe nr 100 er logget.

Mistberget 027

60 mm regn i begynnelsen av uke 21 og nye 20 mm i uke 22 gjør at våronna fortsatt ikke er unnagjort.

mai 001

Men grønt er det i hvert fall blitt.

mai 003

3 kommentarer:

 1. Syns det virker som en veldig trivelig vårmåned, jeg! Og nye ting å se framover mot, dukker jo stadig opp. Det blir nok blomsterprakt hos dere i sommer også ;)

  SvarSlett
 2. Det skjer jo litt av hvert hos deg. Selv om det kanskje ikke virker sånn for deg. :) Våren er min favoritt-årstid. Da ser en ting skjer hele tiden. Ser deg kanskje i Sandefjord til helgen. :)

  SvarSlett
 3. Ja våren er en fin tid. Det at man kan se det forandrer seg fra uke til uke og ikke minst den spesielle og friske grønnfargen som det er om våren.

  Men alt regnet og at vi fortsatt ikke har fått sådd begynner å gå på nervene løs :(

  JA, Nina det må vi! Jeg er på meldt begge dager.

  SvarSlett