12. juni 2013

Treningsdagbok–Sandefjord 8. og 9. juni-13

Utstyret betyr visst ikke alt, men morsomt er det i hvert fall!

ag-utstyr 014

WP_000808

Etter noen labre treninger dro jeg ned til stevnet i Bugårdsparken, Sandefjord med null forventninger. Men at det umulig kunne gå dårligere enn i Moss og Brårud. Joda, det kunne det!

Agility 2M. Vi statet med friskt mot, men da jeg kom til enden av bommen, stoppet opp for å se etter Barfi så så jeg henne ikke! Halloooo, hvor var hun?? Joda hun var fortsatt på oppgangen der hun forsiktig,  sakte, sakte krøyp oppover. Vi kom oss ganske greit igjennom det som jeg så på som utfordringen, nemlig gjerdet med en innlagt imellom, men vi fikk aldri opp farta etter bommen. Slalommen gikk også i sirup fart. Vi endte opp med hele 30, 46 tidsfeil!!!!! og en gjennomsnittsfart på 2,02 m/sek. Siden de fleste disket så fikk vi 4. plass (13 startet), 30,46 feil gj.snitt: 2, 02 m/sek. Dommer Per. B Kirkevold

Av alle løpene våre der vi har kommet igjennom så er det kun 1 løp som har gått saktere enn dette. Og det  var på Hamar i fjor der Barfi var midt i løpetida og ble forstyrret av en hannhund på startstreken. Da hadde hun ikke tid til å tenke på ag Smilefjes som blunker og fikk 1,97 m/sek. Og så fikk vi nesten like dårlig gjennomsnittsfart forrige gang vi sartet her i Bugårdsparken. Det var det løpet der Barfi plutselig fant ut at hun måtte gå bort i hjørnet av ringen for å sjekke hvorfor Vina sto og “ropte på henne”. Men hun gikk mye raskere så lenge hun var i bevegelse og ikke så etter Vina.

I lagløpet så gikk bommen mye bedre, men hjelp! jeg kom til å sparke borti et eller annet, muligens en kirsebærstein eller en godbit som noen hadde mistet så den havnet akkurat ved nedgangen av bommen. Og dette måtte Barfi selvfølgelig undersøke nøye. Kunne jo henne det var noe godt å spise? Så der ble det en stopp og vegring. Tok en del tid før vi kom igang igjen. Og så gikk det fortsatt treigt igjennom slalommen. I det hele tatt et treigt løp dette også. litt over 25 tidsfeil + 1 vegring = 30 feil og en gj.sn.fart på 2,15 m/sek Dommer Per B Kirkevold. takket være at 6 av 8 lag disket så fikk MellomSmurfene med seg en 2. plass.

WP_000820

Så var det hopp. Det er vel bare en ting å si, vi MÅ gjøre noe med slalommen. Den gikk supertreigt her også. Og vi kom oss aldri opp i fart. 8. plass (25 startet) 14,17 tidsfeil gj.sn.fart 2,56 m/sek Dommer Per B Kirkevold.

WP_000867

Etter en rolig morgentur i Staverns gater så var det en ny dag og nye muligheter?

Agility 2M. Det er egentlig ikke så mye å si annet enn at det var nok et helsvart løp. her kan vi nok finne noe av forklaringen i banen. For å komme inn i slalommen så måtte vi springe en del meter rett ut av banen og så rundt for å få riktig inngang og så gå slalommen på vei inn i banen igjen. her stoppet det helt opp. Mulig det hadde fungert bedre om jeg også hadde sprunget rundt og gått på “riktig side” av slalommen. 7. plass (12 startet) 19,04 tidsfeil, gj.sn. fart 2,35 Dommer Eivind B Fossum

Med så treige løp var det ikke noe poeng i å delta på lagløpet. Vi har 5 hunder å velge mellom. Forøvrig et løp der ingen av de 7 lagene kom igjennom.

Hopp 1M her var det satt opp en ganske morsom løpebane. Og hadde det ikke vært for den hersens slalommen som nok en gang gikk supertreigt så hadde vi endelig fått til et bra løp. Ja bortsett fra at jeg et øyeblikk glemte det nest siste hinderet og var på god vei til å ta målhinderet. Før jeg så at dette var feil!. En nødhjelpsaksjon ble igangsatt og jeg dyttet Barfi tilbake for å gå inn i tunellen og i den riktige inngangen før vi kunne ta målhinderet. Det var nok fordi jeg gikk på en annen side av hinderet før enn det jeg hadde brifet at jeg bommet der. 6. plass (22 startet) 10,35 tidsfeil, gj.sn.fart 2,64 Dommer Eivind B Fossum.

Dette var altså en HELSVART stevnehelg. Tar en med at tanna mi knakk på søndag, forkjølet ble jeg også så var det ikke mye å rope hurra for nei. Heldigvis var det en liten opptur på hoppløpet søndag. Og jeg forstår egentlig ikke hvorfor det går så himla dårlig for tiden. Jeg syns vi var så godt i gang i de første innedørsstevnene. Der var det stort sett hodet mit som ødela, mens Barfi hadde fått opp farta betraktelig i mine øyne. En forklaring er løpetid, ettervirkninger av den og innbildt svangerskap. Jeg er egentlig ikke enig i at dette skal ha noe å bety, men for å ikke dette helt ned i kjelleren så fant jeg ut at jeg kjøper den forklaringa. Eller kanskje Barfi rett og slett tenkte på at jeg måtte ta det med ro, jeg hadde jo tross alt gitt bort 1/2-liter blod og kunne jo finne på å svime av pga blodmangel? At det var 5 dager siden og ikke samme dag, nei så smart er tross alt ikke Barfi at hun har kontroll på antall dager og timer Smilefjes som blunker

WP_000828

WP_000816

Men heldigvis så var det 4 andre Smurfer som gikk gode løp som jeg kunne glede meg over, flott vær, en flott stevneplass. Jammen er hvalfangerby-beboerne heldige som har dette området, med idrettsanlegg av alle slag, ja til og med frisbee-bane var det der og en idyllisk park for de som bare vil gå, leke, slappe av også kan bruke. Jeg fikk logget noen geocacher i området. Ja så hvis jeg glemmer min egen innsats så var  dette en perfekt helg likevel. Og så fikk vi jo vist fram de fine Smurfe-trøyene våre Smilefjes

ag-utstyr 009

Og så traff jeg Linda og Tara som debuterte i ag-stevne denne helgen. Jeg fikk dessverre ikke sett noen av løpene deres, men satser på å se dem på flere stevner. Så nå er det i hvert fall 3 stk FL + 1 Lapsk og den er supergo! som konkurrerer i “mitt” område. Moro! Koselig å hilse på dere Linda! Smilefjes

ManiskDepressive meg er helt klar for å gå av med pensjon etter denne helgen og Brårud-stevnet. Dette er det bare tull å fortsette med. Nå hadde vi en litt mer oppløftende trening i går. Så kanskje….  Optimisten meg satser på et mirakel-kurs til helgen. Akkurat nå har jeg null lyst til å dra, men satser på at alt snur i lag med en trivelig IF-gjeng. Og respten i fjor var jo Holmberg-kurs, sommerferie og så en skikkelig opptur på ag-banen i august. Nesten alle våre løp som har vært under standardtida var jo i august i fjor. Men ender vi opp med 20-30 tidsfeil på Finstadbru også, ja DA begynner pensjonisttilværelsen  dagen etter.

Jeg har ikke tenkt på det før, jeg har jo trodd at det har vært “noe rart” med bommene vi har truffet på i en del løp. Men nå ser jeg jo at dette er noe som går igjen. 1. løpet i ag så går Barfi alltid veldig forsiktig over bommen. Bruker vi den samme bommen seinere i helgen så går det mye bedre. MEN vi kan jo ikke bruke et løp til å bli kjent med bommen!! For det betyr jo at alle ag-løp er spolert det. Vi går jo vanligvis kun 1 ag-løp pr stevne. Ok, går vi lagløp og går vi stevne 2 dager med samme hinder så blir det noen flere turer over der. Men dette MÅ vi finne en løsning på!

Og så er det slalommen da! Jeg har jo drevet å trent på slalom i hagen med slalom laget av gjerdepinner. Men jeg fant ut i fjor høst at problemet kanskje lå i at på ordentlige slalommer så er den jo bygd opp på ei metallskinne + metallstøtter som stikker ut. Derfor kjøpte jeg en slik en for å trene på i vinter. Og ja vi har blitt litt bedre. men i vår så har vi trent en del i hagen igjen og jeg syns vi har fått opp farta til akseptabelt nivå. Og jeg ble sååååå skuffet da vi sartet på Brårud og gikk en supertreig slalom Trist fjes Ok, det var sikkert en dårlig dag, varmt var det og. men det var jo akkurat like dårlig da jeg dro og trente i hallen til Hege? Neste trening hadde jeg med supergod belønning. Akkurat like håpløst. Det virker rett og slett som om Barfi går foriktig gjennom slalommen for at hun skal være sikker på at hun ikke kommer borti dette ekle metallet som ligger der?  Ikke så rat jeg var skeptisk før jeg dro til Sandefjord….

Ja og så er det jo vippa da. Den er bedre enn den var, men vi er fortsatt forsiktig der, ja…

Vi har altså 3 hindre som jeg MÅ forbedre kraftig. Det blir mye supergod belønning framover…

WP_000829

Sliten blir man uansett om man spinger fort eller sakte.

1 kommentar:

  1. Jeg skjønner at du er frustrert og skuffa med sånne tidsfeil, men du disker ihvertfall ikke! Noe rart må det være, for dere hadde helt klart fått opp farta i fjor høst i forhold til da jeg så dere første gang i fjor, og jeg tror nok også det kan ha noe med løpetid og sånt å gjøre.
    Utstyret har dere ihvertfall i orden, og så er det jo et pluss at dere kommer dere rundt og får logget noen cacher :)

    SvarSlett