2. mai 2013

1. mai = agilitystevne i Moss

Det er bare å slå fast, agilitystevne midt stjernetida av Barfis løpetid er ganske dødfødt. Dagen i Moss var elendig for vår del. Men så avsluttet dagen likevel med en skikkelig overraksende opptur, så da er egentlig all elendigheta glemt.

Vi startet med ag og bortsett fra de 3 første hindra så gikk dette løpet i sirup. Det er egentlig ikke så mye mer å si enn at det stoppet opp så fort det ble en veksling og etter det så fikk vi ikke opp farta i det hele tatt. Og det er selvfølgelig dette løpet jeg har festet til film…

Moss ag2m, Barfi

Helt nede på 10. plass, 2, 35 m/sek, 15,72 tidsfeil. Dommer Petter Nordlien

Siden Barfi hadde løpetid så startet hun til slutt i klassen sin. Så vi prøvde å holde oss i bakgrunnen og ingen kontakt med andre hunden denne gang. Ringsekretæren så stygt på oss og spurte om hun ikke hadde tispetruse på seg? Det står det i reglene, mente han. Jeg har aldri brukt truse på Barfi og jeg har aldri fått kommentarer på dette i de andre løpene vi har deltatt i når  Barfi har hatt løpetid, så jeg ble litt satt ut og tenkte at, jaja da får ikke vi starte noe mer i dag. Men jeg så flere løpetisper som ikke hadde truse på og delvis hørte han diskuterte dette med dommeren etter løpet og jeg tror dommeren mente at det ikke var noe å bry seg med eller at det ikke sto i reglene. Takk Dommer Smilefjes

Så var det å vente noen timer på at vi skulle gå neste løp. Egentlig burde jeg bare dra hjem. Men heldigvis så er det jo mange trivelige folk å være sammen med i denne ventetida. I tillegg til de andre fra klubben så har det blitt sånn at jeg passer på å få treffe folk jeg ikke treffer andre steder. Hans Thollef m fam treffer jeg heldigvis stadig på ag-stevner og så begynner det å bli tradisjon at jeg avtaler å møte hundevenner fra Østfold når jeg er på disse kanter. Denne gangen var det Kjersti som var så snill å stikke innom. Takk for en trivelig prat! Og så må jeg jo si at jeg traff på et annet par, som jeg tror jobbet på stevnet som hadde 2 fine finske lapphunder. Det skal bli spennende å se utover sesongen om det dukker opp noen flere FL’r inni ringen? Det er jo mange som sier de trener og kanskje skal begynne å konkurrere… Men flere av dem sier det kommer an på hvilken str-klasse de kommer i. Og det forstår jeg. For det er stor forskjell på både Barfi og Askur (IF) etter at de begynte å gå i klasse mellom. Ingen av dem hadde problem med å hoppe over på høyt, men de hopper på en helt annen måte. Det er litt rovdrift å stille opp i ag i klasse stor med de som er akkurat like over grensa. I hvert fall hvis de er så dyktige at de kommer opp i klasse 3 der det ofte benyttes max-høyde. Ikke at det ville vært noe tema for Barfi, men..

Været var heldigvis ikke så galt. Oppholdsvær med noe vekslende skydekke. Det var ikke så mye vi så til sola, men når den fikk slippe til så varmet den i hvert fall en del. Ganske perfekt så lenge en hadde med seg nok klær. Det blir fort kaldt når en er ute i 11 timer. Og når det blåser i tillegg så er det i hvert fall godt med både stillongs og teppe. Og så  var det det med å bruke den solkremen som ligger i sekken da…. Jeg merket det da jeg kjørte hjem at det hadde vært en veldig god ide å ta solkremen ut av sekken!

WP_000711

Barfi måtte sitte i bilen hele dagen. Herldigvis var det skygge der mesteparten av dagen. Og heldigvis så er det bare trivelige folk på ag-stevner for vinduer og bakluka sto på vidt gap mye av dagen.

Selv om vi hadde en laaaang pause så gikk tida fort likevel. Plutselig var det på tide med en ny brifing. Her var det en løpebane. Men med nok utfordringer til at det var en morsom bane likevel. Som nevnt så blåste det litt og til tider så blåste det MYE. Barfi og jeg startet bra, men klønet det til i slalommen. Vet ikke hva som skjedde, men stopp ble det både en og to og i tillegg litt snusing i lufta mot hjørnet av ringen og så kom vi igang igjen. Men hjelp, et hopphinder ligger nede og jammen gjør ikke det neste det også. Dommeren stopper oss og sier vi skal gå på nytt. For når jeg ser opp så ligger ALLE hopphindrene veltet og det er ikke bare pinnene som har blåst ned, neida de ligger strødd utover hele hinderet. Så vi får en ny sjanse. Må bare venet til at alle hindrene har kommet opp i stående igjen. Vi begynner med godt mot, men jammen blir det ikke akkurat samme stoppen i slalommen, kanskje enda litt verre. Men så fort vi kom igjennom den så fikk vi opp farta sånn noenlunde og resten av banen gikk bra. Men med 1 vegring og stopp så ble det tidsfeil her og. Men det var tross alt mye bedre enn ag-løpet.

9.plass, 1 vegring og 4,25 tidsfeil= 9,25 totalfeil, 3,02 m/sek. Dommer Per B Kirkevold

Så var det lagløpet. Og løpetispe Barfi var den som fikk æren av å avslutte hele Mosse-stevnet denne gangen. Også her var det en løpebane med passe utfordringer og feller sånn at den ikke ble kjedelig. Med ag-løpet i minne så var jeg nå fortsatt skeptisk til hvordan det skulle gå. Turbo disket, mens Bailey gikk feilfritt og Sindi fikk en feil. Det betydde at vi MÅTTE gå et brukbart løp! Det gikk litt bedre i slalommen denne gang, kanskje det hjalp at jeg gikk på “feil” side. Det er jo det vi trener mest på og jeg greide å ikke begynne å mase for mye på Barfi, som jeg ofte gjør når det går seint. Bommen og vippa ble det tuslet over denne gangen også, men ellers så syns jeg vi hadde ikke så aller verst fart. Så var det å vente i spenning. Kom vi under 15,99 feilpoeng totalt, altså under 11 tidsfeil på Barfi? Og kom vi på topp 3??? Vi hørte at MellomSmurfene ble ropt fram til premiering. Jippiiii!!!! Men da vi fant ut at vi VANT ble vi ovverasket alle sammen, det tror jeg ingen av oss hadde trodd. Men du og du så moro det var! Og det er faktisk utrolig moro å vinne sammen med laget. Dette var aller første gang jeg har stått øverst på pallen.  Og så fikk vi vårt første napp i kvalifiseringen til NM, både laget og vi tre + tre av hundene. Da mangler vi bare ett til da. Nå har ikke jeg noen stor drøm om å delta i NM, men jeg har som mål å bidra til at laget kvalifiserer seg. Og så vil de 4 beste få være med i NM når den tid kommer. Jeg regner meg ikke blant dem, men på den annen side så er vi den “trygge” som sjelden disker. En grei fjerdehund med andre ord. Det er lenge til enda og jeg jobber uansett den helgen og ikke minst, vi må ha et napp til. Og det er mye vanskeligere enn det høres ut som. Fart: 2,89 m/sek

WP_000719

På neste stevne så er i hvert fall løpetida over, så da må vi finne på noe annet om det ikke går som det jeg håper Smilefjes som blunker

3 kommentarer:

 1. Det var altså det du mente med at det ble "dramatisk" i hoppløpet, det blåste rett og slett bort! ;) Bra at dere fikk starte igjen da, det skulle egentlig bare mangle.
  Og nok en gang: gratulerer med lagseieren og napp! Utrolig moro!
  Som alltid var det kjempekoselig å prate med deg igjen, da er det vel stevne igjen i Fredrikstad til høsten, da eller? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ganske utrolig å se for jeg tror så og si alle hoppene lå strødd utover.ikke bare 1-2 som kan skje innimellom.
   Takk! Ja det var utrolig morsomt med denne lagseieren! :)
   Siden jeg med all sannsynlighet ofrer Stav-stevnet for å få vaktrullen til å gå opp på jobben, så skal du ikke se bort ifra at vi tar turen til Fredrikstad, i hvert fall en dag i år og... Jeg syns jeg er på så mye ag-stevner men når jeg ser etter så er det ikke mer enn 2 dager / mnd, så da er jeg vel ikke så gal likevel ;)

   Slett
  2. Da må du si ifra når Fredrikstadstevnet er, så jeg får tatt turen innover hvis jeg har mulighet :)
   Nesj da, du er ikke gal i det hele tatt, du er bare hekta på noe positivt :)

   Slett