7. november 2011

Treningsdagbok-AGILITY på Lefdal og Kløfta

Jaja jeg vet ærlig talt ikke om jeg skal le eller gråte, jeg? Jeg velger å le, men jammen er det litt skremmende også. Åssen det er mulig å rote slik! Men bortsett fra årsaken til dette så har jeg hatt en trivelig helg Smilefjes

Som jeg har nevnt så var Barfi og jeg på Lefdal rideskole/Tønsberg på agilitystevne for noen uker siden. På stevnet i Fredrikstad tidligere i høst syns jeg vi var litt på gang. Og målet mitt etter det er at vi skal gå gjennom ag-løpene med mindre enn 10 feilpoeng og kanskje nærme oss napp i hopp. Så de to løpene i Lefdal/Tønsberg var skikkelig nedtur. Der gikk det nemlig treigt, veeeeeldig treigt. Barfi syns ganske enkelt at det var litt skummelt denne dagen tror jeg? Takk til Hans Thollef som filmet Smilefjes 

Hopp1S Barfi, Lefdal okt. 2011

Vi kom som vi ofte gjør igjennom både hopp og ag. Det er jo fordelen med treige bikkjer Smilefjes som blunker  Med ”bare” 10,51 tidsfeil i hopp. 22 plass av 54 startende og hele 10 stk bak oss på lista som ikke disket. Dommer var Peter Holmberg.

Så det var i ag den virkelig store nedturen kom med hele 30,24 tidsfeil! Barfi som bare lusket seg over mønet, da er det snakk om snile-ag da. Ja for det var som sagt Barfi og ikke Vina jeg gikk med denne dagen. 21 pl av 52 startende og 1 bak oss på lista. Joda, jeg teller fortsatt bikkjer bak meg på resultatlista. Dommer: Lee Gibson.

AG1S Barfi Lefdal-okt. 2011

SKREKK OG GRU!

Men ellers var det en veldig fin hall å ha ag-stevne i og godt selskap hadde jeg også Smilefjes Men en nedtur var dette som sagt. Så jeg tok pause fra trening og har kun trent superkorte og superenkle med supergode godbiter her hjemme siden i håp om å få opp gløden hos Barfi igjen. Leke fungerer ikke, men å trene henne sammen med Vina er smart innimellom. Da blir det litt “sånn førstemann vinner” og da våkner Barfi. Dette fungerer på hopp og tunell. Ikke noen god idé å gjøre dette i slalommen, der blir det selvfølgelig kaos.

Denne helgen var det stevne på Kløfta. Av ulike grunner bestemte jeg meg for å pensjonere Vina etter stevnet i Fredrikstad. Men så var det det at på Kløfta så var det sånn at små og mellom-hunder startet på lørdag og store på søndag. Og siden jeg hadde lyst til å se på Siri, Marianne og Ann Kristin på lørdag så kunne jeg jo like gjerne ta med Vina. At det gikk bra, kan ingen påstå, men det gikk faktisk litt raskere enn på lengeSmilefjes  I hopp kom vi på 8. pl av ca 20 startende med litt under 21 tidsfeil og en hund bak som ikke disket. Og i ag kom vi på 5. pl med litt under 28 tidsfeil. Dommer var Jan Egil Eide. Jeg tror vi aldri har vært under 30 tidsfeil i ag før. Så jeg var egentlig litt fornøyd da jeg dro hjem.

Siden jeg ikke hadde med kameramann så har jeg lånt noen filmer som Hege har lagt ut.

Hege og Bailey viser ag 1M-banen Smilefjes

Hege og Bailey AG1M= 3. pl.

På søndag var det Barfi og min sin tur. Jeg var veldig spent på åssen det kom det gå. Og enda mer skeptisk blei jeg da Barfi begynte med å pipe da vi kom inn i hallen. Her liker hun seg ikke, tenkte jeg og var veldig klar for det kom til å bli mer demping enn fart på Barfi. Men men, vi skulle jo prøve oss åkke som. Trodde jeg... Det er nemlig nå elendigheta begynner. Ellere egentlig så begynte den enda før, men jeg behøver jo ikke å røpe alt! Beklager Ann Kristin! Det var kjempeleit at det flotte løpet deres ikke blei filmet. Banen var nemlig litt kronglete, slik som jeg ikke greier å lære meg utenat, men må stole på at jeg ser hinderrekkefølgen underveis. Eller at jeg faktisk har den inne, bare at jeg ikke greier å ramse opp alle hindrene.  Men de første 4 hindrene var jo rett fram da. Så de brukte jeg ikke mye energi på etter at jeg var ferdig med å briefe. Det var jo bare rett fram. På startsterken så er faktisk Barfi litt med og starter i god fart (jaja alt er relativt…) over hopp og gjennom tunnellen og så tar jeg og drar henne forbi hoppet som kom etter, bort til neste hopp. Halloooooo!!!! Rett fram er rett fram og etter 2 kommer 3 og så kommer 4!!!!!!! Jeg begynner å se på nummerene som står ved hoppet og begynner å lure - nr 4 ? Jammen hvor er nr 3??? Begynner å se meg rundt og begynner å lure på om Barfi skulle hoppet over hoppet jeg nettopp dro henne FORBI? Hmmm det var jo ingen andre muligheter så jeg roper Barfi tilbake mens jeg prøver og se hvilket nr det står der. Og da hopper selvfølgelig Barfi over hopp nr 3 feil vei = disk.Hjelp, hvordan er det mulig!!! Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan jeg fikk til dette. Snakk om å lage tullball ut av ingen ting! Jaja jeg kunne jo ikke annet enn å riste på hodet og le av meg selv og fortsette diskløpet. Jeg hadde forresten ingen problemer med rekkefølgen på resten av løpet. Det som var så ille var jo at Barfi faktisk var litt gira og hadde litt tempo og så kløner jeg dette til sånn at hun ikke fikk vist det fram. Det hadde vært veldig morsomt å se tiden vår på dette løpet. Og det var jo selvfølgelig et hopp-løp der det kun er slalommen som drar ned farta. Jaja, noen må jo sørge for litt underholdning. Jeg vil tro det var gansk morsomt å se på meg som sto der og så forvirra på nummerene på hindrene og lurte på hvor jeg skulle. Uansett så var jeg lykkelig over at Barfi var så flink som hun var Smilefjes

Hanne og Mira viser ag1S-banen.

Hanne og Mira ag1S

Så var det agility da, med vippe... Og på Kløfta så brukte de en skikkelig ekkel vippe syns Barfi. Så det tok sin tid å komme seg over den vippa som vippet opp og ned og opp og ned før den ”landa” Men resten gikk ganske bra. Barfi hadde fortsatt gløden og jeg måtte springe litt. Til og med bommen gikk ganske fort. Den ser jo ut som vippa så det er best å være forsiktig, tror jeg Barfi pleier å tenke.Hanne og jeg briefet nesten likt. Men jeg ombestemte meg mens jeg så på de andre så jeg fulgte Barfi mellom hinder 5 og 6 og gikk dermed på høyresiden forbi mønet. Det holdt på å gå galt etter hinder nr 12, hoppet etter bommen. Barfi var klar til å ta hoppet rett fram som er siste hinder.  Måtte rope da ja. Og ja Irene, jeg ropte Barfi og ikke her. Og Barfi kom Smilefjes  Gikk vel noen sek der og . Vi endte på 26 pl av ca 60 startende med litt under 19 tidsfeil. 9 bak oss som ikke disket.

Det var ikke så mye å skryte av noen av løpene våre, men så lenge det går framover så er jeg fornøyd likevel jeg Smilefjes Og så var det kjempemorsomt å se på de andre kjente som gikk. Noen gjorde det kjempebra og andre hadde oppturer, men ikke nødvendigvis resultater som var så mye å skryte av. Mest morsomt var det med Ann Kristin og Knotten syns jeg. Og så fikk jeg jo prata mye med islandshundeeiere. Marianne som gikk med Wilja og Susanne og Vibecke som har pensjonert islendingen og satser med en annen rase. Men prate om islendingene våre gjør vi jo likevel Smilefjes Og så hilste jeg på en annen FL. Den har også gått av med pensjon og blitt byttet ut med en annen rase. Og så fikk jeg endelig sett Bris (lapsk vallhund) i aksjon. Prata litt med eieren på Lefdal. Syns det er morsomt at jeg kan dra på AG og treffe IF- og Lappe-venner Smilefjes

Nå er det slutt på stevner for i år. Jeg er litt usikker på hvordan det blir med trening for min del i vinter. Jeg har erfart med Vina at en pause ikke alltid er så dumt så det er ingen krise om det ikke blir så mye trening tror jeg.

Men jeg rister fortsatt på hodet, dar meg i håret og ler innimellom av åssen de få hjernecellene mine som fortsatt finnes oppi der fungerer. Åssen er det mulig!!?????!!!!! Jeg fatter det rett og slett ikke! rett fram er rett fram!

Jeg har falt fullstendig for denne:  Smilefjes

5 kommentarer:

 1. Nei, det gikk vel ikke fort på videoene dine... Jeg har aldri trent agility, men jeg har sett mye på det, og fordelen for dere må vel være at dere ikke har stor sjanse for å få vegring når det går såpass tregt :)
  Men, tidsfeil er jo ikke noe man heller vil ha, så jeg skjønner at du vil ha opp tempoet.
  Og til slutt: all hundesport hvor man ser at hunden koser seg og det er et samspill mellom hund og eier rører meg, så jeg sitter med glad-tårer i øynene etter å ha sett videoene dine :)

  SvarSlett
 2. Vegringer kan vi få, men det er ikke så ofte vi disker. I hvert fall ikke nå som vi har funnet ut at muren ikke er skummel.

  SvarSlett
 3. Hihi, eg syns det var veldig kjekt å sjå videoane av Barfi! Og sjølv om det ikkje går så fort så synst eg likevel at det såg bra ut!! :) Eg trur nok eg aldri hadde fått Heino til dette der, han er for ufokusert og meir interessert i andre hundar rundt seg. Trur neppe det hadde vorte noko suksess! Men det hadde vore artig...har hatt lyst til å prøve, men så er det jo litt kjekkare å trene saman med andre, i eit litt organisert miljø. Så kanskje seinare? :)

  SvarSlett
 4. Kristina: Målet er jo at AG skal være så moro at hunden glemmer hva som er utenfor banen. Så du skal ikke se bort i fra at Heino også fikser dette. Men skal man ha en AG-stjerne bør man nok velge en annen rase ;-)

  SvarSlett
 5. Ja han hadde kanskje fiksa det! :) hadde vore moro å prøve iallefall. Nei, noko champion vert det vel kanskje ikkje av desse lapphundane - dei er vel litt for sjølvstendige og treige innimellom!! :)

  apropos å velge annan rase, så har eg faktisk tenkt på å kanskje velje islandsk fårehund som neste hund! Men det vert nok lenge tid.. me skal nok i næraste framtid få inn ein hund til i familien, og denne gongen er det min bedre halvdel som har fått lov til å velje rase sidan eg har Heino..og det vert nok verken finsk lapphund eller islandsk fårehund - men staffordshire bullterrier! så eg må nok vente med ein islender til seinare, for tre hundar vert kanskje litt i meste laget......kanskje..... ;)

  SvarSlett