24. november 2011

Tjaaaaa....

Fortsatt lite som skjer hos oss, men skrivelysten øker...
Forrige uke begynte Barfi å pipe  en del uten at vi forsto hva hun ville og jeg hørte henne grave i sofa’n noen ganger. Hmmm hvor lege er det siden hun hadde løpetid? Det er vel sånn ca 2 mnd det? Åja, det er det som skjer ja! Håper inderlig ikke at dette skal bli noe stort problem i årene framover. Barfi fant i hvert fall ut at HER var det fint å ligge.:-) 

At bikkjene ikke skal ligge i sofa’n og senger er vel omtrent den eneste restriksjonen jeg har hatt, men den har jo som kjent blitt mer og mer oversett. Hvis jeg går ned med Vina om natta (fordi hun ikke får lov til å bjeffe på rådyra hun hører utenfor vinduet) så går hun rett inn i stua og opp i sofa’n. Sier jeg at hun skal gå å legge seg på plassen sin i gangen. Ja så går hun til sin plass i gangen og står der med halen ned, og jeg kan se på henne at hun bare venter på at jeg skal gå. Sånn at hun kan pile inn i stua og opp i sofa’n.  Og når jeg kommer ned om morgenen så ligger hun i sofa'n og vifter masse  med halen sin i håp om å få tilgivelse. Og da kan jeg jo ikke gjøre noe annet enn å smelte.

PE forteller rett som det er at nå har han hatt Barfi i armkroken sin i sofa’n eller senga og hun koser seg sååååå godt med det. Så en dag fant jeg ut at nå skulle jammen jeg ha det litt kos også og inviterte Barfi opp i senga. Barfi sa jatakk og hoppet opp og la seg MIDT oppå dyna mi. Og der la hun seg godt til rette. Jeg måtte ta til takke med en lite flik at ytterkanten på dyna mi. Selv om dette er noen uker siden, så var det ikke sommer lenger og jeg fikk veldig lyst til å ha dyna mi over meg. Så jeg pirket litt borti Barfi i håp om at hun skulle flytte litt på seg. Men neida, hun lå veldig godt akkurat der hun lå! Jaja, så får jeg nøye meg med det jeg har da, det var jo litt kos og. En liten stund - til jeg fant ut at, nei, jeg må ha dyna mi. Litt mer pirking og uffing. Barfi lå akkurat like godt. "GÅ NED, Barfi!" Her måtte det sies i klartekst ja før jeg fikk  senga og dyna mi tilbake og fikk sove. Hun behøver jo ikke å ta hele senga mi ??
Konsekvent hundeeier? Det er vel oppskrytt vel????

Våt etter ny vask rundt ørene 
En annen ting der jeg vakler i troen; utstilling. Jeg er så heldig at jeg har noen venner som syns utstilling er moro. Og de er bare så overbevisende i dette at jeg vurderer om jeg skal stille jeg også. Ja at Barfi skal stilles ut i ringen altså. Heldigvis så har jeg noen som er så snille at de går i ringen med henne, sånn at jeg slipper å bekymre meg for den delen :-) Selve utstillinga er ikke moro, men det er jo alltid moro å tilbringe tid sammen med hundevenner. Dogs4All er jo ikke langt unna og det er bare såååååå morsomt, fikk jeg beskjed om fra både den ene og den andre. Og i et av mine dårlige øyeblikk så tenkte jeg; jaja så skal jeg melde på Barfi der også da. Det blir sikkert moro. Og jeg lever i den trua, helt til det nærmer seg og jeg ser den ene etter den andre begynner å skrive om vasking, føning, børsting, utstillingsband. Jeg vra dum nok til å lese noe inne på NKK-sidene også.  Og jeg kjenner at jeg detter helt sammen. Det er akkurat dette som gjør at jeg ikke liker utstilling. Hallooo, jeg har Islandshund og Lapphund, nettopp fordi det ikke er noen jåledokke-raser! Selvrensende pels har de og jeg syns at en omgang med børsten for å få ut den siste resten av grus og pynte opp buksene og halen bittelitt, ja det burde være nok. Punktum!

Men men, med den høsten vi har hatt med søle til langt oppover øra, så fant jeg ut at jeg i det minste fikk ta med meg Barfi en tur i dusjen. Jeg må si jeg ble imponert over Barfi. Hun sto der helt rolig og fant seg i at jeg dusjet henne. Ikke at jeg tror hun likte det, men... Men så var det pelsen rundt ørene da. Den er full av olje etter div omganger med ørerens. Det ble jo ikke reint av en dusj med lite såpevask og der jeg i tillegg var redd for å få vann i ørene hennes. Det har blitt noen runder med halvgode forsøk på å få den pelsen rein nå. Og tålmodige Barfi har jammen meg funnet seg i alt sammen. Det er gode jenta mi det! Men da jeg fant fram hårføneren, ja da var grensa nådd! Den var skummel. Så den la jeg vekk. Pelsen fikk tørke av seg selv.
Men tross mine forsøk så er pelsen fortsatt ikke fri for olje og det blir større og større mulighet for at jeg tilbringer søndagen i sofa’n. Det er sikkert mye spennende sport på TV’n :-)


Jeg får se om jeg tar en ny runde i dusjen på lørdag. Forrige dusj var fullstendig bortkasta, for søla er tilbake. Bikkjene har tilbrakt en del tid på jordene og  i grushaugen i fjøset denne uka. Og det er ikke fritt for at pelsen er litt ”seig” ja....  Og siden det ikke er jeg som skal gå i ringen henne, så er det jo et minimum at hun er sånn noenlunde rein, det forstår jeg. Det med ringtrening, fortrenger vi etter beste evne..... Men stakkars Barfi som må finne seg i alt dette styret og i tillegg så må det jo bli totalforbud mot å bevege seg ute og være med PE og Vina hele lørdagen. Det kommer til å bli rein tortur det :-( Så jeg vet ikke jeg.... Så mye styr, bare for å ”støtte en god sak”, være listefyll og komme hjem med et blå-gul sløyfeband? Skal / skal ikke??????? Jeg vakler veldig ja...

Vina kan derimot ta livet heeeeeelt med ro :-)

7 kommentarer:

  1. Vi fikk aldri bestemt oss for om Nairo skulle få være i sofaen eller ikke, for han var ikke gamle gutten før han hoppet opp på egen hånd og bestemte at plassen ved siden av meg i 2-seteren og puta i enden av 3-seteren var hans plasser ;) Skal vel sies at jeg ikke var så vanskelig å overtale ;)

    Dra på utstilling, prøv det en gang, og så dropper du det hvis det ikke var noe for deg. Bedre å angre på noe man har gjort, enn noe man ikke har gjort, vettu :)
    Jeg hadde småplaner om å begynne med utstillinger (eller ihvertfall prøve meg) med Nairo, men med bare en stein, kan vi glemme det. Shit happens.

    SvarSlett
  2. Kjedelig med kryptorkide bikkjer hvis du har lyst til å delta på utstilling og ikke minst om du hadde planer om avl :-(

    Jeg har vært på hele 4 utstillinger med Barfi og 1 med Vina, så joda jeg burde jo vite hva jeg vil.... Som sagt det er trivelig stemning utenfor ringen :-)

    Men først MÅ jeg få frøkna rein for olje. Hvis ikke så blir det sofa'n på søndag.

    SvarSlett
  3. Jeg kjenner Ville veldig godt igjen i det du beskriver Tove.

    Det er så jeg nesten ikke kan huske reglene som ble satt før Ville kom i hus, ingen hund i sofa og iallefall ikke i sengen. He he konsekvent... den lille søtnosen lurte oss trill rundt.
    Etter 4 år med lov å gå i sofa og sengen så er det ikke lenger sååå spennende, det finnes andre bedre plasser å ligge synes Ville.

    Det med falsk drektighet, ligger muligs sterkt i genene til lapphunden, de er jo en ur hund. Har lest litt om det.

    Tvi-tvi-tvi med utstillingsplanene:o))

    SvarSlett
  4. Du er ikke bedre enn oss andre, Tove. Haha...det var gøy å lese. :))) Charlie var nesten 2 år før han kom i sofaen. Men senga..den er min. Der er det ingen hund. Foreløpig!!!!!!

    Utstilling er mye gøyere når du ikke leser så mye om det. Det er da ikke så alvorlig? Sånn tenker jeg. Det er det sosiale som teller. :))))

    Barfi stakkars, lager rede og venter på valper. Det er ikke gøy. Det er da mange her som har gode råd til deg her. :)

    SvarSlett
  5. Kameler er til for å svelges Tove, gjerne mothårs,så bare gå på utstilling og kos deg. Jeg hadde akkurat de samme motforestillingene som deg, men synes det er ganske gøy!

    Her er det hunder overalt, og det valget tok de i grunnen selv....

    SvarSlett
  6. Håper dere får en kjempefin dag både i og utafor ringen :)

    SvarSlett
  7. Så artig å lese, for en kjenner seg så veldig igjen (ja, ikke det med utstilling da, for det er en uprøvd arena for vår del).

    Vi var SÅ flinke de første par årene, både når det gjaldt hvor Balder fikk ligge, og det var nulltoleranse ifht tigging ved bord...

    Det var da. Tror jeg lar det bli med den kommentaren, hehe

    Når det gjelder dusjing har vi veldig god erfaring med shampo/balsam for langhårete hunder. Pelsen blir fluffy og fin, og best av alt, den "tover" seg lite. Balder børstes stort sett en gang i uken. Mest fordi han er mye ute og herjer fritt i busker og kratt, og pelsen blir seende ut deretter.

    Synes nå litt synd på Barfi da! Stakkars, ikke greit når hormonene slår krøll på seg :-/

    God 1. søndag i advent!


    PS! Gleder meg til å ta fatt på "utfordringen". Kan hende den blir litt forskyvd i disse førjulstider...

    SvarSlett