28. november 2011

NKK–Lillestrøm, utstilling

Jaja, hva skal man si? En hvis fare for at det blir litt ”hakk i plata”. Etter en del vakling så endte jeg altså opp på Dogs4All i går. Men det ble ikke helt slik jeg hadde sett for meg. 1. forutsetning for å melde Barfi på utstilling er at IF og FL har samme dommer, da er Marianne en selvskreven handler. Det hadde de denne gang – inntil 2 uker før utstillingen. KRISE!!!! Det ble dommerendring på IF. Jaja, fikk bare krysse fingre,  det er jo fortsatt fullt mulig at det ikke ble kræsj og at Marianne rakk å stille i begge ringene. Men i tillegg så hadde jeg spurt Eva Lill om hun kunne hjelpe meg. Jada det ville hun Smilefjes Men hun skulle jo stille sin egen hund i en annen ring, så sikker var jeg ikke der heller. Men alt dette gadd jeg ikke å bekymre meg for – enda… Ikke før Marianne spør meg forsiktig, på vei nedover til Lillestrøm, om jeg er klar over at ringene våre er i hver sin hall? OI!!!!! Den muligheten hadde jeg ikke tenkt på Forvirret smilefjes  OK, Marianne kunne jeg bare glemme. Eva Lill skulle også være i en annen hall enn meg, nesten naboringen til IF.  Men Eli, som stilte Barfi for meg i Bø, forrige gang det ble kræsj, hun var heldigvis ferdig med sin hund i goooood tid. Dermed ble det til at Eli skulle gå med Barfi, så slapp jeg å bekymre meg for om Eva Lill hadde tid eller ikke. Jeg har ikke godt av slike overraskelser jeg. Og jeg skal aldri være med på sånne store utstillinger mer! – trur eg...

Dette endte jo med at Eli og jeg ble stående ved Lapphundringen og vente og vente og vente. Alt utstyret vårt hadde vi plassert ved IF-ringen, så vi sto og sto og sto. Til slutt så fikk Eli låne stolen til eieren til Safira en liten stund. Tusen takk Smilefjes   Eli er flink og fikk fram det beste i Barfi. Ringsekretæren spurte henne til slutt om hun hadde veldig gode godbiter? Barfi sto så forventningsfullt og stirret og stirret på godbiten hun hadde i handa si.

Jeg syns dommeren virket veldig snill, han delte ut rødt i vilden sky og CK med. Av 15 hannhunder, tror jeg 8 fikk CK og av 24 tisper fikk også her 8 CK, tror jeg. men det virket som han likte små tisper? Ellers må jeg si at jeg sto og så på de andre og konstanterte at alle bikkjene så veldig fine og nybørsta ut :-)Og jeg så på Barfi og tenkte på børsten som fortsatt lå ubrukt i sekken i den andre hallen :-/

NKK-Lillestrøm 012

Barfi slipper ned halen, veldig raskt.

NKK-Lillestrøm 018

NKK-Lillestrøm 024

  Vi fikk til slutt bekreftelse nr 5 på at Barfi er en rasetypisk lapphund Smilefjes med denne kritikken:

Meget god type. Velskåret hode. God over- og uderlinje. Tilstrekkelig vinklet rundt noe sped benstamme. Flate poter. Korrekt bitt. Tiltalende gemytt. OK pels. Gode bevegelser.

Dette med flate poter var noe nytt. En sped benstamme er jo ikke så mye å skryte av.

NKK-Lillestrøm 038

Champion-klassen, tisper

Vi gikk glipp av det meste av det som skjedde med islendingene. Men jeg fikk litt referat og man kan trygt si at deres dommer ikke var ”snill” Der fikk de fleste gult og blått og nesten ingen CK. Jeg blir bare mer og mer overbevist om at utstilling, ja det er nesten like stort sjansespill som loddtrekning?

NKK-Lillestrøm 039

BIR Jww-10 Vestavindur Atli Orrason og BIM til Iskristallens Hekla

Men det var da en trivelig dag likevel. Selv om det ikke blei så mye prat som det pleier, så blei det jo tid til det etter at vi endelig var ferdig i ringen. Det var en god del IF-eiere der som ikke stilte også. Handling ble det derimot ikke noe av. Med så mye folk og så mange butikker så ender jeg som regel opp med å ikke kjøpe noe. Denne gangen ble det ingenting.

Jaja da har vi prøvd oss på vinnerutstillinga også. I følge Marianne er det Bø neste.... Jentetur med agility, det blir moro! Smilefjes Og så var det visst noen som ymtet frampå at da MÅTTE man jo ta med utstillinga også. Kremt, kremt....... Enda godt jeg en gang i tiden sa at det var jeg som ikke skulle stille Barfi på mer enn 3 utstillinger. Og jeg har fortsatt bare stilt henne EN gang Smilefjes Og jeg har fortsatt ikke kjøpt ei eneste rosett. Kanskje jeg skal holde på det prinsippet i det minste? Å få noen rosetter er det ikke noe håp om.

NKK-Lillestrøm 034

10 kommentarer:

 1. Max har blitt stilt over 20 ganger i år og fått CK på alle, jeg har sett hunder som har stilt 10 -15 ganger og aldri fått CK, så helt tilfeldig kan ikke dette med utstilling være ;-)
  Jeg kommenterte(til en eller annen) at kvaliteten på tispene var bedre på denne utstillingen enn mange andre i år, jeg tror det kan være en av grunnene til at det var mange CK som ble delt ut. Resten av dette året har jeg stort sett ment at det av en eller annen grunn har vært mye bra på hannhundsiden, men ikke like mye på tispesiden, men denne dagen var det annerledes ;-) Jeg synes heller ikke dommeren gjennomgående valgte ut smått på tispesiden, selv BIM-tispen ikke er av de største, resten av BTK tror jeg er ganske på rasegjennomsnittet ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri våga meg på disse store utstillingene, ikke for å se engang! Men jeg trives godt på de små...både som utstiller og tilskuer ;) Det må du prøve engang, Tove. Jeg er sikker på at de er mye triveligere :)

  SvarSlett
 3. Jeg kommer aldri til å bli overbevist, Christian ;-) Men ja jeg tror også at "diamantene" i rasen stort sett ligger på "toppen". Heldigvis :-) De andre rasetypiske vil jeg tro opplever alle ytterkanter og midt i mellom. Men på søndag så var det noen av "stjernene" i IF som gikk ut som et spørsmålstegn etter hva jeg har hørt. Skal bli spennende å se resultatlisten på Dogweb.

  SvarSlett
 4. Bortsett fra plasseringene til Amund og Christian, så har jeg ikke peiling på hvem, hva, hvordan det gikk i lapphundringen.

  SvarSlett
 5. Gratulere med flott kritikk på Barfi da, jeg synes nå kritikken betyr mye uansett sløyfer og rosetter.
  Tror alikevel du trives best med agility så fortsett med det du, kanskje i Bø, og du trenger ikke stille for det.
  Du kan gjøre som Nøve sier, stille på små utstillinger eller bare være en tilskuer der. Det er jo ofte det sosiale som betyr mest. Trives du så trives hundene.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med en flott hund fra Fjelldronningen. :))) Utstilling er gøy når en sitter på sidelinjen. Ikke sant, du må bare innrømme det. :)))

  Trodde Bø-utstillingen er flyttet til neste år, jeg. Vet ikke, hørte noen snakket om det.

  SvarSlett
 7. I følge Christian så flyttes Bø-utstillingen til Ålesund i 2013.

  SvarSlett
 8. Å, det var det det var jeg hørte. :))) Da har du et år til på deg. :)

  SvarSlett
 9. Det var jo ein flott kritikk då! Men hehe, flate poter?? Den har eg aldri høyrt før :) Synst desse kritikkane er litt kreative innimellom. Fekk eingong tilbakemelding på at Heino hadde "store framtredende øyne"! Eg skjønte ingenting- augene hans står då ikkje ut!! :D

  SvarSlett