27. januar 2011

trening- ag-kurs 26.01-11

Nå er det på tide å ta litt tak i ag-treninga vår igjen. Vi har vært i Letohallen to kvelder. Veldig behagelig sted å trene, med innetemperatur og teppe på gulvet, men med liten plass og lav takhøyde så det har en del begrensninger. Men helt greit til å trene på en del ting og så er det god miljøtrening, for der kryr det av andre hunder og folk som driver med utstillings- og lydighetstrening samtidig. Og ikke minst så er det kort vei. Men vi trenger noe mer... Så etter litt fram og tilbake så har jeg meldt meg på et ag-kurs hos Hamar ohk. Det foregår i en ridehall på Tangen 1 times kjøring fra meg. Og det var nettopp dette med lang kjøring på vinterføre i mørket som gjorde at jeg egentlig ikke skulle bli med, i tillegg til at kvoten fra EHK var fyllt. Men.... med instruktør Anne og Ragnar som jeg vet er gode til å lære bort og se løsninger hadde jeg veldig lyst. Og at vi trenger mer trening med instruktører på banen er det ingen tvil om. Et nytt sted, nye hindre og nye hunder og folk skader heller ikke. God trening bare det. Når jeg fikk høre at det var ledig plass likevel - ja, da måtte jeg bare bli med. Så i går kveld møtte jeg opp på kveld nr 2 som nr 4 fra EHK. I tillegg så er det 5 fra Hamar, deriblandt Marianne og Ann Kristin.

Vi blei delt opp i to grupper. Først begynte vi med et kort rør, hopp og tunell, med Anne som satt i enden med matskål med godbit i. Poenget var å trene framsending og få litt fart. Hmmm jeg var litt skeptisk til det med farta til Barfi. Men det gikk kjempebra :-) Ikke noe tull og bra tempo. Etter hvert så bøyde vi tunellen og føyde til noen flere hinder. Fortsatt like bra :-) Og Barfi hadde full kontroll på at det var godbit i skåla, så hun passet på å stjele en bit da den var satt vekk og vi egentlig var ferdig. Hun er jo ikke dum ;-) Dette var skikkelig opptur :-) Morro!!

Neste økt så skulle vi trene på vekslinger. 6 hoppehindre var satt i "sikksakk" fram og tilbake. Men da var Barfi tilbake til gamle synder. Dette har vi slitt med før at når jeg skal begynne å føre med vekslinger og slikt, nei da stopper frøkna foran hopphindre og ser bare dumt på meg. "Jeg hopper da ikke over der når du går og kaver" En ting var at Barfi ikke hoppet, men det var først og fremst min feil dette. Jeg roter og roter og det blir jo sååå vanskelig når Barfi da ikke vil løpe.  Alle andre fikk det kjempefint til. Vel det er bare å trene! Jeg tror jeg skal ta tre hopphindre ut på tunet og se om vi får det til og plusse på mye leking.
 Ikkje i dag, men i morgon, ja i morgon so skal me te med detta  - trur eg.... Kansk det er litt mildere også, 15-20 blågrader er kaldt...

Kjempemorsomt å være på kurs på Tangen :-) Bare så synd jeg jobber noen av kveldene. Tror jeg skal prøve å bytte litt...

4 kommentarer:

  1. Så fint at dere har kommet med på kurs. det er så moro å lese, du skriver om dette så at vi kan se det for oss - selv om det ikke er bilder fra kurset.

    Lykke til videre, gleder meg allerede til neste oppdatering.

    SvarSlett
  2. Synes du er tøff jeg, Tove, som tar ut på glatte og mørke veier... Høres artig ut med kurs. Flott for både to- og firbeinte :-)

    Gleder meg til å høre mer. Du er alltid så flink til å beskrive. Men det gjør ingenting om det kommer et bilde og to også ;-) :-)

    SvarSlett
  3. Så gøy at dere kom dere med på kurs, er imponert over at du kjører avgårde i mørket på glatta og attpåtil i så lang tid. Det er blir jo litt reisevei når kurset er et stykke unna. Men å så gøy at det er så moro for både to - og firbente:)

    Dessuten så er det jo snart slutt på mørket og glatta;)

    Ha en super helg!

    SvarSlett
  4. Stå på, dette klarer du!!! Lykke til med all treninga:o) Jeg blir anpusten av bare å lese alt du holder på med;o)))
    Liker ting lett tilgjengelig;o)

    SvarSlett