28. januar 2011

Trening-28.01-11

Tro det eller ei, jeg har faktisk gjort alvor av det jeg skreiv i går :-)
3 hoppehindre blei hentet fram og ut på tunet. Mens jeg holdt på med dette så gikk bikkjene løse og tok seg av oppvarminga med å sjekke opp noen spor og jage kråkeflokken vekk fra det gamle kraftfôret som ligger på jordet.

Et av mine store problemer ( i tillegg til manglende kondis og hjernekapasitet) er å få til å motivere bikkjene. Ragnar prata om på onsdag at jeg skulle begynne å leke på agilitybanen sånn at Barfi finner ut at på en agilitybane er det MORO!!!!

Vi fikk med oss et skriv som vi skulle lese. Her står det en del som Silva Trkman fra Slovenia har sagt. Hun har vunnet vm minst en gang. Og det med en hund som hverken er BC eller shelthi  :-) Jeg har alltid fått høre at vi skal trene korte økter, noe jeg har tro på og trodde jeg gjorde, innimellom i hvert fall. Men etter å ha lest dette skrivet så forstår jeg at ordet kort, ikke er helt det jeg har trodd nei.
"Trener dere virkelig uten pause i mer enn ett minutt??? Et minutt høres MYE ut for meg! Jeg trener i ca 10-20 sekunder, leker omtrent et minutt eller to, og så setter jeg hunden vekk til neste økt. Fire -fem ganger á 10-20 sekunder pr økt, to-tre treninger pr uke er mer enn nok for meg."
Noen minutter er altså IKKE ei kort økt.... Men å trene i 20 sekunder da... Det er jo umulig å gi seg sååå fort??

Så var det treningen vår da. Nå skulle vi leke. Inn med Vina og fram med lekene og Barfi. "neeei, skummelt det er jo hoppehindre der, jeg vil ikke". Jeg sliter rett og slett med å få til noe leking med Barfi. Men litt blei det, helst på litt avstand fra hoppehindrene. De var satt opp som en V, her skulle det trenes kryssing. Etter en del forsøk på lek så prøvde vi å hoppe. Etter litt nøling så gikk det vel helt greit og med bolle som belønning. Den belønninga var populær :-) Så var det å hente Vina. Siden Barfi er så "motvillig" så behøver jeg jo ikke å gjemme henne for å få trene i fred. Trodde jeg... Vina var helt klar :-) Og det var plutselig Barfi også. Så nå hadde jeg to hunder som tok disse tre hoppene sååååå fint og jeg førte sååååå fint ;-) Siden Barfi ikke er like tung i sessen som Vina, så så det slik ut: Barfi over hoppet og Vina over det samme hoppet 1/2 m bak. De var såååå flinke og var så fornøyde med belønningen. Og denne gangen avsluttet vi på topp! (og det var slutt på bollen ;-) ) Litt mer enn 20 sek var det nok, men jeg var egentlig veldig fornøyd med denne økta som egentlig skulle vært Vinas. Flinke hunder som fulgte bra og hadde det morsomt! :-)

Men dette med leking må vi trene mere på ja... Det er fortsatt sånn at det fungerer (kanskje ) med leking en gang, men så når jeg da tror jeg har funnet trylleformelen så fungerer det ikke neste gang. Boller er og blir det som fungerer oftest. Leke, leke, trene, leke, - dette er MORO. Jada bare vent, vi SKAL få det til :-) Vi snakket om det på onsdag noen av oss at vi må gå på et klobvnekurs også. Der vi lærer oss til å være så gøyale at bikkjene våre blir hekta på oss :-) Det er ikke bare jeg som sliter med dette.

Til dere som etterlyser bilder, det er ikke så lett å ta bilde av seg selv da, i hvert fall ikke meg som springer såååå fort ;-) Men jeg kan jo sette inn noen bilder jeg har fått fra Hans Thollef, av Vinas agility i  Follo.

Hopp. Fotograf: Charlotte Bergan

Møne. Fotograf: Charlotte Bergan

Vippe. Fotograf: Charlotte Bergan
Konklusjonen etter onsdagens trening var at vi stiller ikke opp i Stovners vintercup. Ikke i februar i hvert fall, men kanskje i mars...

3 kommentarer:

 1. Supre bilder, Tove ;-)

  Synes nå du er kjempeflink jeg da, sammen med Vina og Barfi. Men jøsses, det var ikke lange stunden med trening nei... Må visst revurdere øktene jeg tar med Balder (såmnn hvert skuddår omtrent...).

  Så gøy at begge kom på gli og at det ble moro for dere alle tre! Lurt å gi se på topp ja.

  "Sliter" med en MEGAfrustrert Balder for tiden. Siden den ene bakfoten hans ikke er helt bra, skal han inntil videre ta det helt med ro. Å få en LEKEN Islender til å skjønne dét er ikke enkelt. Han vil leke hele tiden, inne og ute, og bøller som bare det når det ikke skjer noe... Håper på godt nytt på neste kontroll hos veterinær...

  Fortsatt god helg, Tove :-)

  SvarSlett
 2. Flinkinger!!! Nå tror jeg at jeg gjentar meg selv..men jammen får du det til!
  Husker jeg sa til Agility-instruktøren vår; "nei Nalle er ikke no' leken,han.." DET måtte jeg bite i meg, skal si han fikk fart på Nalle! Men jeg sliter fortsatt med det :/
  Får så lyst til å prøve ag igjen når jeg leser om dere. Typisk, når vi ikke har særlig mulighet til det!

  SvarSlett
 3. AG har jeg ikke peil på, men jeg synes du er flink som ikke gir opp. Du trener og stille opp på stevner. Flott gjort!!!!!!!!!!

  Leke med hund er jeg superdårlig på. Jeg er nok ikke flink nok til å være litt løsluppen. Skulle nok tatt et kurs i "lek med hund". Hvis det fantes.

  SvarSlett