31. desember 2010

Utstilling 30, desember -10

Nå er det snart 1 år siden jeg for første gang hilste ordentlig på Marianne M. Og i dag møttes vi på samme sted og i samme anledning igjen. I mellomtiden så har vi hatt en del treff som styremøter, seminar, Frya-treff og ikke minst Gjeterhund-testen i Sverige Smilefjes Hvorfor ramse opp alt dette? Jo i motsetning til meg så tilhører Marianne M. dem som syns utstilling er gøy. Og hvis du husker veldig godt så startet Marianne prossessen med å overbevise meg om det på vår Sverige-tur. Legg merke til at jeg skriver startet, hun har nemlig fortsatt med å få meg til å forstå at bikkjene MÅ stilles ut! Når jeg da svarer med at jammen jeg har jo gått ut offentlig med at Barfi skal stilles ut max 3 ganger og det blir der og der. Da får jeg til svar at ”jammen du har jo ikke sagt noe om hvor mange ganger hun kan stille ut Barfi...” Så du forstår hun er ganske smart denne dama Smilefjes som blunker Jaja så skal jeg ta å melde på Barfi på en utstilling da, så blir det vel slutt på dette maset, tenkte jeg. Så jeg fant fram oversikt over utstillinger og vaktlista mi og så var det å finne utstillinger i nærområdet, som vil si Letohallen, Hellerudsletta, muligens noe i Hedemark/Oppland, som var på dager som jeg har fri. Der viste det seg at utstillingen i Letohallen i romjula passet til kriteriene og så hadde jeg samtidig et stort håp om at da er sikkert Marianne opptatt med å feire jul/nyttår, så er det allerede avlyst på forhånd. Men neida, Marianne sa at det var bare å melde på, var ikke noe å lure på en gang.
Som sagt så gjort, jeg meldte på Barfi og så tenkte jeg ikke så mye mer på det, det var jo lenge til... Blei veldig skeptisk da jeg så navnet på dommeren, det virket tysk. Hmmm har de noe greie på hvordan en FL skal se ut? Men huff, det var visst ikke så lenge til likevel. PM kom og jeg beynte å tenke på at Barfi burde trenes litt. Det ble med tanken... Dommeren var forresten fra Romania og jeg ble enda mere skeptisk til om kunne noe om rasen vår. har de FL borti der??  I følge Marianne var det en bombe at jeg er skeptisk Smilefjes som blunker Tiden gikk enda raskere og utstillingen var like om hjørnet. Hjeeeelp hvordan skal dette gå??? Barfi som er helt ”byting” når hun ser andre hunder på tur og det å få henne til å stå og bevege seg pent i ringen. Jeg begynte å få veldig dårlig samvittighet. En ting er om det var jeg som skulle ”slite” med Barfi i ringen, men nå var det jo Marianne som skulle gå med henne. Det fristet ikke mye å ødelegge dagen hennes. Jeg fortrengte alt som het tanker på utstilling.
Selv om fristelsen var stor til å bli i senga, jeg var i vennelag i gårkveld, så sto jeg nå opp og pakket ned godbiter, nummer, vaksinasjonskort osv og stablet oss inn i bilen og dro av sted i retning Letohallen. Like borti veien her så jeg det sto en elg i veikanten. Jeg har intet ønske om et nytt besøk av elg på bilen vår så jeg stoppet opp og ventet på at den skulle komme seg over veien. Det hadde den visst ingen planer om så jeg fant ut at om jeg trillet forsiktig nedover bakken så gikk det vel bra? Etter noen meter så kom jeg på at det er ikke ofte jeg har en elg sååå nærme så jeg måtte jo ta bilde! Fram med min dårlige mobil. Men mens jeg fomlet med den så snudde selvfølgelig elgen og gikk tilbake ned på jordet. Kalven som jeg ikke hadde sett, men ikke var overrasket over var der på andre siden av veien, krysset veien og fulgte etter kua. Og i mot meg kom bussen som nok var årsaken til at de bestemte seg for at det var på tide å bevege seg. Så noe bilde ble det ikke Trist fjes At jeg hadde fotoapparatet liggende i setet ved siden av meg kom jeg ikke på før jeg var vel plassert i Letohallen. Noen som har hørt noe om få og treige hjerneceller?
Så var det utstillingen da. Jeg fant Marianne uten store problemer og fikk nå en viss kontroll på rotet mitt. Jeg har ikke bur så Barfi må jeg sitte å holde i band hele tiden og det gjør jo ting litt tungvindt. Spesielt når Barfi har sååååå lyst til å hilse på alle som er der. Såååå mange potensielle lekekamerater og så får hun ikke lov å hilse på dem engang! Det gikk som kjent veldig bra med Barfi på forrige utstilling, men jeg var veldig usikker på hvordan det kom til å gå i dag. Jeg var forberedt på alt fra gult til rødt, ja i verste fall 0. Som sagt så kan Barfi være byting når vi treffer andre. Hun er ikke det, men hun bjeffer så voldsomt at folk tror det, men egentlig vil hun bare leke. Husj! Vekk med slike tanker! Det var altså ikke jeg som skulle gå med Brafi i ringen og når jeg nå fortrengte alle skumle tanker så var det helt utrolig behagelig og bare sitte der og prate og se på de andre uten noen som helst nerver og bekymringer. Anbefales! Programmet måtte studeres. Det var 3 islendinger påmeldt. Marianne skulle handle 2, sin egen Wilja og Ingers hannhund Aki.
utstilling 067
Hvem var den 3.? Ei tispe som skulle gå i samme klasse som Wilja. Men ikke noen vi kjenner, kjenner bare navnet. I FL var det 6 påmeldt og 3 valper. Var det noen kjente der?? Christian med Bjønn Smilefjes Endelig skulle jeg også få se Christian på nært hold. Og like etter var han på plass.
utstilling 036
Og ja, han var akkurat så trivelig som dere allerede har fortalt Smilefjes Og det var ingen stor overraskelse at han kunne slektstreet til Barfi på rams heller. De andre kjente ikke jeg, tror jeg.. Fjelldronning Ilo (valp) var påmeldt, men jeg er litt usikker på om den var der? Ja og så var Laila der med sin Judith da, men det er jo en SL og Synnøve var der med sin Lapsk.
utstilling 055
Ja så satt vi der da, vi kunne nesten hatt styremøte, for med Marianne, Akis eier Inger og meg så var vi halve NIHK-styret. Og Marianne skulle handle alle 3 hundene. Hjeeeelp hva gjør vi om flere skal i ringen samtidig? Det var jo veldig stor sannsynlighet at Wilja og Aki skulle gå mot hverandre…Vel det problemet slapp vi. Dommeren var tydeligvis opptatt av vekt (nevnte jeg ikke noe om det etter vår forrige utstilling også mon tro???) Aki fikk dommen at han var 750 gram for tung og hadde spist for mye julemat og gikk ut med blått, men dommeren ville såååå gjerne se igjen en litt slankere utgave av ham. Omtrent det samme fikk Synnøves Isis høre, i følge Christian. Barfi slapp unna denne gang. Wilja blei BIR og fikk cert. Hurraaaa!!!!!
utstilling 041
Bortsett fra at Barfi hadde veldig lyst til å leke så oppførte hun seg svært så bra. Satt nå der og peip litt innimellom, overlykkelig når hun fikk prate med noen, enten det var 2- eller 4-beinte. Så lykkelig når hun fikk hilse litt grundigere på hunder og så skuffet når jeg avbrøyt hele moroa. Og i ringen? Joda det gikk så bra det også så. TAKK Marianne M. dette kan du! Smilefjes Smilefjes Du er herved ansatt som fast handler Smilefjes som blunker Jeg må bare finne ut en måte å få lurt henne med på en spesial også… Jeg glemte vel egentlig å se så nøye på dem, jeg måtte jo prøve å få tatt noen bilder…. Og da glemmer jeg jo å se på hvordan de går. Men Marianne greide i hvert fall mesterstykket med å få henne til å stå bra og ikke var hun så veldig opptatt av de andre bikkjene heller Smilefjes Og dommeren hadde sagt at Barfi var såååå ”cute” så hun måtte få en godbit av Marianne sånn at hun kunne gi den til Barfi. Barfi var i følge dommer Dagmar Klein rasetypisk. Og når både Christian og Laila også sier at Barfi er et vakkert eksemplar av rasen så blir jeg jo litt kry av jenta mi Smilefjes Uansett så er hun jo verdens vakreste FL, det er vel noe alle ser??????
utstilling 061
Kritikken var som følger: exell. type, corr. head, stop, ears, corr. bodyprop., corr. coattext, cond., typ. Movem., nice temp., well present. (all ære til Marianne!)
Alt i alt så var det en trivelig dag. Takk til Marianne, Inger, Christian og Laila og noen til som gjorde den til det Smilefjes Men å påstå at utstilling er morsomt? Nei dit er det langt igjen. Det frister nok mer å ha det sosialt og trivelig et annet sted enn ved siden av utstillingsringen. Men joda, jeg dukker nok opp igjen - opptil flere ganger. Marianne har allerede startet prossessen med å overtale meg til å bli med på utstillingen i Bø. Hmmm, jeg tror kanskje jeg skal stå i mot der…Og jeg er i ferd med å bestemme meg for å droppe Kongsberg Spesialen også. Kanskje vente til Barfi er ordentlig voksen?
Siden Marianne skulle i gruppefinalen så måtte jeg jo ha med meg den også. Men vi ventet på den så ble tiden brukt til å sjekke ”butikkene” Kremt, kremt, lommeboka ble en del lettere etter den turen, veldig mye lettere :-/ Stoffbur + fleecejakke med FL motiv ( var jo nesten bilde av Barfi, til og med den lange tunga) ble med hjem.
Som ”vanlig” forsvant både lapper og islending rett ut i gruppefinalen. Gruppevinner ble en keeshond.
Etterhvert så ble også Barfi sliten.
utstilling 110
Legger inn alle bildene jeg tok. Ikke særlig vellykket noen av dem. Og det å ta bilder med sportinnstillinga ble i hvert fall helt mislykket, men jeg lar de stå likevel.

18 kommentarer:

 1. For spesielt interesserte:
  Resultatet til Brafi ble ck, cert, og BIM.Nøyaktig samme resultat som på den forrige utstillingen (men litt flere deltagere denne gang) og også denne gangen slått av en vakker svenske. Fidelis Karhuvaari = BIR Barfi stilte i unghundklassen denne gangen

  SvarSlett
 2. Ja med en så flott hund Tove, så nytter det ikke å mislike utstillinger..her er det bare å fortsette! Grattis! Gøy lesing!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med supert resultat! Vi er kry på halvsøster Barfis vegne! Emma sender hilsener! Klart du må stille henne flere ganger. Blir du ikke sulten på et storcert? Håper å se dere på Kongsberg!

  SvarSlett
 4. Jøsses jammen, så bra dere gjør det! Og likevl syns du ikke det er moro? Du er meg igrunn en underlig skrue, du Tove. Ikke skjønner jeg hvorfor du tenker på å droppe Kongsberg heller - for DET er en skikkelig koselig utstilling utendørs - og det har du vel enda ikke opplevd ;o)
  Jeg har enda ikke sett Barfi LIVE :/ Gleder meg veldig til den dagen kommer, for at ho er flott - det er helt sikkert!
  Gratulerer! Klem fra meg og nuss fra Nalle. Samtidig ønsker vi dere ett godt nytt år :o)

  SvarSlett
 5. He-he Tove. All ære til Marianne, som snakker deg "trill rundt";o)

  Så gøy at det gikk så fint! Utstilling er veldig gøy, så lenge man ikke tar sin død av dårlige resultater. Barfi er jo et prakteksemplar av en FL (det har jeg da visst hele tiden;o), så det må være veldig, veldig moro at dere får den kritikken dere fortjener! Stemmer i med Nøve. Spesialen i Kongsberg er utrolig hyggelig:o))

  SvarSlett
 6. Ja Nøve, jeg har sagt det før: jeg er en underlig skrue ;-) Og nei jeg kjøpte ikke sløyfe denne gangen heller :-)

  Jeg SKAL på en (eller to) spesialutstilling med Barfi. Men jeg jobber Kongsberg-helga og etter å ha snakket med Christian så vet jeg ikke om jeg gidder å stresse med å komme meg dit. Satser på neste år i steden :-) Må jo plukke ut mine to utstillinger med omhu ;-)
  Med så bra resultat så bør jeg holde Barfi laaaaangt unna utstillingsringen, det MÅ jo bli nedtur....:o(

  SvarSlett
 7. Flott resultat da, Tove!! Gratulerer! Barfi må jo virkelig være et flott eksemplar!

  Likevel skjønner jeg deg godt. Jeg ser nemlig heller ikke poenget eller sjarmen med utstillinger. Resultatet er veldig lite viktig for meg - kanskje derfor jeg ikke helt begriper oppstusset? Det morsomste med utstilling er å møte kjente og ukjente lapphunder og eiere, og på det området er Kongsbergutstillingen den koseligste. Etter at Thea ikke lenger er opptatt av hund og utstilling, kommer jeg ikke til å stille Bienna mer, men møter evt. som tilskuer.

  SvarSlett
 8. Grattis, Tove!!! Du har som du sier selv, VERDENS VAKRESTE!!!!!

  Jeg synes det sosiale med utstillinger er det beste. Men du som har en cert-hund MÅ jo bare fortsette. Du for bytte helg på jobben og komme til Kongsberg. Der er det kjempekoselig. :o)

  SvarSlett
 9. Etter å ha blitt kjent med faren til Barfi og sett hvor god og fin han er i gemyttet og så vakker som han er utseendemessig.....ja, det er ikke rart at Barfi kan nå langt utstillingsmessig...men jeg har jo også møtt Barfi "live"...og ho er akkurat like så sjarmerende og vakker som faren sin!! ;o)

  Synes du er flink, jeg Tove (og Marianne M, seff)....

  GODT NYTT ÅR!!

  Klemmer fra oss på Ophus

  SvarSlett
 10. Hyggelig å møte deg Tove :-)

  Kongsberg er veldig koselig. Det er jo ikke værre enn at du stiller henne litt mer enn planlagt ;-) Det gir jo et enda bedre bilde ;-) I tillegg til at på rasespesialene får man treffe så mange folk, og har bedre tid til å prate ;-)Du må jo ikke begrense deg til å reise på bare 1 eller 2 rasespesialer! Og når du først er der, så kan du jo stille ;-)

  Dessuten, Jeg håper det i større grad stilles oppdretterklasser og avlsklasser på spesialen. Og for deg som er litt "nyskjerrig" på utstilling som avlsverktøy, måtte det vel være artig å delta på noe slikt? Jeg aner at det kanskje kan bli aktuellt for Barfi å være med på begge, hvis mange er flinke til å møte opp...

  SvarSlett
 11. Prinsipper, Christian ;-)Og så er det jo Spesial både i Drammen og Biri 2011 og Kongsberg 2012...

  men generalforsamling og vinterutstilling frister.

  SvarSlett
 12. Bedre å være pragmatisk enn prinsipiell ;-)

  SvarSlett
 13. Gratulerer! Barfi er flott, og jeg kjenner meg litt igjen i holdningen din til utstilling.
  Vi (med Fjelldronningens Ilo) var påmeldt, men i siste øyeblikk ble det til at vi ikke dro.
  Neste gang blir nok Kongsberg, da i juniorklasse :-)

  SvarSlett
 14. Gratulerer såååå mye med flott kritikk og gode resultater fra utstillingen. Dette må jo gi mersmak? men det skal jo være litt moro også så greit å ta det som en føler for det selv.

  GODT NYTTÅR ønsker vi dere alle !

  SvarSlett
 15. Så flott avslutning på 2010! Gratulerer! Nå tenker jeg du går å lurer på åssen du skal få ordnet dette med utstillingene fremover. Jeg syns du skla lese ordene til Christian en eller to ganger til.... Barfi fortjener å få NUCH froan navnet sitt :-)
  Tror sikkert Marianne kjører deg om nødvendig.
  Godt nytt år til dere - vi gleder oss til det nye året som er rett rundt hjørnet. Ha en riktig fin kveld :D

  SvarSlett
 16. Så gøy, gratulerer så mye. Klart du må fortsette, og nå trår jo t.o.m. Marianne til, så du har nesten "ingen" unnskyldning. Helt enig med Christian, bedre å være pragmatisk enn prinsippfast :-). Kero og jeg håper virkelig vi får hilst på deg og Barfi iløpet av 2011, kom snart en tur til Fredrikstad og besøk Camilla og meg.

  SvarSlett
 17. huff - nesten ingen støtte for mine prinsipper ;-) Takk Hanne :-)

  Må jo nevne Mariannes store forskrekkelse da hun fant ut at jeg ikke engang hadde med meg børste på utstillingen! Nei, jeg hadde jo børsta Barfi ganske bra på lillejulaftenen, det må da holde!!?? Tydeligvis ikke så jeg tok en liten "kattevask" (børsting) med Mariannes børste.

  Ja vi må prøve å få til et "familietreff" i Fredrikstad Nina :-)

  SvarSlett
 18. Gratulerer med kjempefint resultat på Barfi.
  Det hadde vært moro hvis dere også kom til Kongsberg-utstillingen; hadde jo vært inmari gøy å få sett vakre Barfi-jenta:-)

  SvarSlett