19. januar 2009

VINTER

Jeg hadde planer om en Hedrum-tur denne helga. Mine foreldre er 93 og 81 år gamle. Og at et magevirus = omgangssjuke? ikke er å spøke med for en 93-åring begynner jeg å få forståelse for nå. Og da er det jo på plass med et besøk for å se hvordan det står til. Men med de værmeldingene som ble gitt for helgen valgte jeg å utsette turen. Og etter å ha hørt på trafikkmeldingene på radioen i kveld er jeg glad for at jeg holdt meg her i helga.

Jammen har det snødd tett i ettermiddag / kveld. Det har kommet minst 20 cm og fortsatt snør det. Vina og jeg har nettopp vært på den vanlige kveldsturen vår. Og jeg kjenner jeg er litt mo i beina. Tror Vina ble ganske sliten også. Det er ganske tungt å vasse i 20 cm snø. Vina hoppet mye av turen for å komme fram i snøen. Men det var jo bare å legge i vei og begynne å tråkke seg ny sti, siden PE og snøfreseren glimrer med sitt fravær i skauen i vinter. Så får vi se om vi finner igjen noe av stien vår i morgenkveld eller om alt har snødd igjen på nytt.

Problemene jeg har skrevet om før en gang i forbindelse med at Vina stritter imot når vi skal gå tur har jeg forøvrig ikke sett noe til på lenge. Der hun før prøvde å dra meg forbi, går hun nå foran nedover den veien jeg har tenkt vi skal gå. Og hun springer av gårde så fort jeg slipper henne løs. Og stopper ikke etter 100 m sånn som hun gjorde før. Kanskje det er som når jeg har vært og klaget på at jeg har vondt et sted. Dagen etter er jeg helt bra uten at legen har gjort noe som helst.

Jeg hører hun bjeffer nede i skauen, men bjeffinga tyder på at hun ikke jager noen, da hadde det vært mer intensiv bjeffing. Nå har vi vært på tur et par ganger i dagslys der jeg har tatt henne igjen. Og da ser jeg at hun flyr fram og tilbake. Tydelig at hun prøver å følge et spor. Og hun bjeffer. Enda jeg ser jo at det ikke finnes noe dyr der. Så det er litt mer sånn "unna vei, for her kommer jeg"-bjeffing.

Vi hadde ei kjempegod økt på ag-banen vår i dag også. Denne gangen med godbiten i lomma til og med. Det er fortsatt den enkle banen rett fram og veldig kort økt. Det vil si å gå banen med 6 hindre 3-4 ganger og så gi seg. Tror det er ekstra viktig med Vina og ikke holde på så lenge at hun blir lei. Kanskje jeg skal sette opp noen hinder ute? Viss jeg tar 100 bilder så kan det jo hende at det blir ett brukbart i farta bilde...

Siden jeg ikke har tatt noen bilder i dag så setter jeg inn noen gamle vinterbilder.

IMG_0955

IMG_0966

9 kommentarer:

 1. Tror du skal være glad for du droppet turen til Hedrum. Her har det kommet 40 cm snø og det snør ennå. Har vært kaos på veiene her.

  Vet ikke helt hva de tenker disse hundene. Vina har nok funnet ut av hva som virket skummelt.

  Veldig fine bilder av nydelige Vina. Hun syns så fint i snøen. Charlie går i ett med snøen. Ikke lett å se han nå.

  SvarSlett
 2. 40 cm i Larvik!!! Ikke rart det blir kaos. Har snødd og blåst her, utrivelig for folk, men Nalle vil UT UT UT. Jeg liker ikke å gå og vabbe i ,tja ca 20 cm her, tenker jeg. Det har bare blitt ett par korte turer, mens han har liggi ute og kosa seg...

  Det virker som om hundene liker veldig godt å trene, spesielt etter ei lengre pause!! Det har blitt lang pause her også nå, så kanskje vi skal i morgen??

  I farta konkuransen engasjerer hele gjengen, artig ;o) Vi blir nødt til å lea på oss sjøl også :o)

  SvarSlett
 3. Hund og foto er som hånd i hanske!
  2 interesser som henger veldig godt sammen. vi er ihvertfall aldri tom for motiver....

  dere må kose dere med snøen, her er det 20 cm med surpe...det skal jeg love deg at ikke er gøy å vasse i...hundene går bare å løfter på beina, så kaldt og såå ekkelt. men nå er det fryst til is, og det er nesten enda verre......skal ha meg en tur på heia visst solen kommer, for der ligger snøen så vakkert i alle trærne...

  Gruer meg til å ut med bilen i dag ja.....vi skal på eu kontroll, så da tenker jeg vi får oss en liten bytur mens vi venter...

  SvarSlett
 4. Som Nina skriver Tove, vær glad for at du ikke dro. Det er helt vilt her, og jeg brukte dobbelt så lang tid på jobben i dag som jeg pleier. Ta det en annen gang, det er jo ikke ofte vi har så mye snø her nede.

  Gøy å lese at Vinas små "nykker" er borte nå. Det er ikke godt å vite hva det kommer av, men sånn er det jo med oss kvinnfølk;o) Det forresten dritgøy når noe plutselig funker på trening!!

  Vina er veldig vakker, enig med Nina, flotte bilder av henne i snøen!

  SvarSlett
 5. Gøy at Vina og du prøver dere på AG igjen, da. Kan hende Vina syns det er artigere nå etter å ha hatt ei pause, vet du. MEN - har du lagt alle planer om valp på is????

  Vina er som alltid en meget vakker dame der hun ligger i snø'n...og vi koser oss i snø'n her på Greåker, også. Har vært ute i minst 2 timer på morgenen, for dem bare masa så fort vi gikk inn igjen etter "morgen-tisse-runden." Var like greit å la dem hoppe og sprette seg slitne, og så håpet jeg jo selvfølgelig på " I farta-bilder", men....En annen gang, kanskje.
  Er redd for at det ender med sørpe her i løpet av dagen, men det er vi jo vant til..:(

  SvarSlett
 6. Ja, det lurer jeg på også. Blir det noe valp på deg? Og blir det finsk? Har ikke hørt noe om det på lenge.

  SvarSlett
 7. Jeg er og blir en drømmer :-) Og jeg drømmer fortsatt om både fl-valp og islendings-valp. Har fortsatt store problemer med å velge! Så får vi se om det blir noe mer enn en drøm. Jeg har slått meg til ro med at jeg tar det litt som det kommer... Annonsesider leses flittig. Men det gjøres det selv når det ikke er aktuelt med ny hund også da.

  SvarSlett
 8. En liten vinterrapport :-)
  Som dere andre så har også vi fått ca 1/2 m snø. I går kom mildværet og litt regn så nå er den kram i tillegg, men fortsatt rikelig med snø :-) Krysser fingerene for oppholdsvær eller kuldegrader.

  PE og snøfreseren har endelig kjent sin besøkelsestid og vi har nå fin nybrøyta vei i skauen :-) Men er vi fornøyd med det? Neida, på tibakeveien valgte vi å gå en annen vei. Og der er det ingen som hverken har brøyta eller tråkka. Bortsett fra elgen, men h*n går jo ikke der jeg vil gå. Men pytt, pytt, jeg / vi trenger trim! Så vi labbet i vei. Og trim blei det. Vasse i 1/2 meter tung snø, det krever litt det... Vina og jeg byttet på å gå først. Morsomt å se på henne der hun hopper som en kenguru for å komme fram. Og så var det det med fotoapparat som ikke virker da, og filmkamera som jeg ikke gidder å dra på.

  SvarSlett