21. januar 2009

Vina er en morder

HURRA, jeg tror jeg fikk det til!

I hvert fall denne korte filmen av Vina og uten å gå veien om W Live Writer

Som du ser så prøver Vina å drepe dette dyret (som jeg ikke vet hva heter).

Foreløpig har hun ikke begynt å ribbe det og dra ut innmaten. men det skjer nok en dag det også. må bare drepe det mange ganger nok først.

Kanskje jeg får fram noen av grisevideoene også...

18 kommentarer:

  1. Du fikk det til :o)
    Rart det skal være så moro med slike pipe-dyr! Det er Nalles favoritter,og de stakkarene blir skikkelig pint ihjel - høres det ut som.
    Tar Vina mus?? Mener du skreiv noe om det engang, men hukommelsen..

    SvarSlett
  2. Det er Charlies favoritt også. Noe han kan drepe og lage hull på, for så å dra ut all innmaten. Sånne leker varer bare ett par dager.

    Han satt som et tent lys og hørte på pipingen til Vina.

    SvarSlett
  3. Joda, Vina kan ta mus. Men de må være ENKLE å fange ;-)Og hun pleier ikke å spise dem opp. Bare smake litt.

    SvarSlett
  4. Det er akkurat som å se Bienna når hun får et kosedyr. Først riste og tygge til det slutter å pipe, så rive ut innmaten - FERDIG!!

    SvarSlett
  5. bare for å forsvare meg litt. jeg har ei leke leeenge, før jeg begynner å ribbe den og så dra ut innmaten. Og tror du ikke matmor samler sammen alt det hvite og stapper det inn igjen sammen med pipa og syr det sammen igjen. Så må jeg til igjen med å ribbe og dra... men den blir slankere og slankere for hver gang :0)

    SvarSlett
  6. Dette her gikk jo strålende Tove! Så flink du er, har ikke turt å prøve på film enda jeg.....

    Etter innlegget til Vina å dømme har du kanskje en karriere som dyreutstopper foran deg?

    SvarSlett
  7. Spørsmål fra en nyinflyttet blogger: Hvor er Vina fra?

    Toivo liker å kaste ting i lufta han, også hopper han etter det og tar det. Synes det er mye gøyere å kaste selv enn om jeg gjør det:-) Og det skal helst ikke være en leke, helst noe tilfeldig han finner på tur, som en vott eller papir:-)

    SvarSlett
  8. Det var en god ide å stappe innmaten inn igjen å sy sammen...blir kanskje en smule billigere enn å kaste det i søpla for så å kjøpe et nytt dyr de kan partere...!

    Høres ut som om Toivo har samme lekemåte som Mira hadde, hun også kastet lekene høyt i luften for så å fange dem igjen. Ikke tull visst jeg sier at hun heiv de flere meter opp i lufta..Skikkelig underholdning..

    SvarSlett
  9. Vina bor i likehet med toivo, i nærheten av en flyplass, her heter den Gardermoen :-)Hun er født i Trøndelag og er en av de få Islendingene "her inne"

    SvarSlett
  10. Det er jo faktisk fem av dem i denna gjengen :o)
    Har du peiling på hvor mange kull som blir født i året her til lands? Jeg nevnte islendingene til dyrlegen idag, ho mente rasen var sjeldnere enn lapphunden,likte begge rasene SVÆRT godt.

    SvarSlett
  11. Du har rett Nøve :-) Jeg tok en opptelling etter at jeg skrev forrige kommentar og kom fram til det samme som deg. Det hjelper på at Marianne og Camilla har 2 hver ;-) Men jeg inn en del nye blogger på lista mi i går der ble det mange med FL.

    Islandsk fårehund er en liten rase. Det fødes 10-14 kull = 40-50 valper med Islendinger i Norge hvert år, i følge NKK. ca 500 hunder i Norge og 5000 totalt, var tallene for noen år siden.

    FL begynner det å bli skrekkelig mange av !! Nesten god nok grunn til ikke å velge den rasen :-( Samtidig som det ser ut til at SL taper terreng?

    SvarSlett
  12. Tove: Det finnes ingen grunn god nok til ikke å velge en "Finne";o) Det er jo en grunn til at de har blitt så populære:o))

    Det er det samme med sau føler jeg. Det er liksom ikke greit å ha "vanlig" (NKS) sau lenger, men det er jo en grunn til at veldig mange har dem også.

    SvarSlett
  13. NKS er det det samme som vi kalte Dalasau? Det hadde vi, men så blanda vi inn litt Ryggja og Finne 2 år. Der jeg jobba før landbrukskolen hadde de Spælsau. De var så blanke og fine i fjeset, men et skjellsord i Leikanger ;-)

    Over til hund: jeg vil IKKE ha en hund som "alle andre har". Men slapp av, jeg vet det er langt igjen dit også for FL :-)

    SvarSlett
  14. Puh:o)

    NKS er en blanding av blant annet Dalasau så vidt jeg har forstått er det nesten renraset Dala, men iblandet litt annet. En herlig sau å jobbe med. Vi har blandet inn en del Texel og så har vi noen spælblandinger.

    Her i Vestfold er det nå kjempepopulært med Villsau, det er bare det som gjelder, for det har ingen andre liksom (i noen miljøer vel og merke). Før beitet vi i skjærgården her ute, nå vil myndighetene helst ha villsau på øyene. Vi har hatt en Villsauvær på noen av våre søyer. Det gjorde vi bare en gang, usympatiske og vanskelige å ha med og gjøre (synes jeg da). Jeg foretrekker den gode, gamle, trauste jeg:o)

    Nå skal jeg kose meg med grisefilmene dine (stille på jobben nå;o)

    SvarSlett
  15. Rart det der med blanding? For mange så er jo blandingshunder fy,fy, bl.a hos han jeg er gift med. Men når det gjelder husdyra våre, de i fjøset, så bruker vi jo det bevisst, med positivt fortegn.... Men det har kanskje noe med bevisst avl å gjøre og ikke bare blande kreti og pleti som det ofte gjøres blandt hundeeiere.

    Villsau - back to the nature ;-)populært det veit du...

    SvarSlett
  16. Her i dalen er det noen få som driver med villsau, de blir nok bare sett på som romantiske hobby-bønder...
    Blandigshunder (planlagte,vel å merke) burde vi kanskje ha mer av? For å unngå mange av de arvelige sjukdommene på de populære rasene. De har jo begynt å blande endel labrador og puddel f.eks, de skal være kvitt mange av de vanlige plagene...
    Og så må jeg skryte av Kango-buhund/elghund, kjempflott fyr! Men han savner en kjærest,så han vil begynne å kalle seg ELGHUND ;o) Det er liksom gjevest,det.

    SvarSlett
  17. Jeg veit det Tove, det og skotsk høylandsfe er i tiden nå.... Jeg er ikke der liksom. Synes nå NKS/Dala og NRF er bra jeg da, men skulle jeg drevet med storfe så synes jeg nordlandsfe og telemarkskua er SÅ fin (kaster jeg stein i glasshus nå tro?)

    Vi har fått til en flott blanding med Texelrasen som kaster godt av seg, og som er fine å ha med og gjøre. Ooops - nå er visst jeg i gang med Landbrukshalvtimen her.....

    SvarSlett
  18. Islendinger: Og så har vi selvfølgelig Balder og Irén i vest og 4 + 6 valper i nord. Så joda, vi er en gjeng med islendinger på blogg også :-)Men de er ikke like ivrig til å kommentere som visse andre ;-)Sånn - da har jeg fått med alle jeg kjenner til...

    SvarSlett