10. november 2023

Norsk folkemuseum en septemberdag

Gol stavkirke

Vi våget oss en tur innover mot storby'n, men fortsatte gjennom og ut på Bygdøy. Vi skulle endelig besøke Folkemuseet. 

Det ble tatt unormalt få bilder så her legges bilder ut uten at de passer med teksten.

Fra bymiljø

PE har lenge snakket om at han har lyst til å besøke folkemuseet på Bygdøy. Jeg påstår at der har vi jo vært sammen tidligere og PE er like sikker på at han aldri har vært der. Jeg holder på mitt, men det er i så fall lenge siden. Jeg har i hvert fall hvert der, den gang jeg jobbet på Bjanes, det har jeg bildebevis på. 

Prestegarden i Leikanger

Det er uansett lenge siden, jeg husker lite og det ser ut til at det har kommet mye nytt siden den gang. Vi snakker tross alt 42 år siden jeg var på Bjanes ;) 

Tror dette var fra Hallingdal

Vi dro dit en hverdag i september så det var lite folk og været var bra. Vi begynte med å gå rundt ute i friluftsmuseet. Det er et stort anlegg med mange gamle bygninger og det er bygd opp slik at det bygninger samlet og delt opp i ulike landsdeler. 

På Jæren

Huset fra Jæren  skiller seg f.eks. godt ut fra bygninger fra Hallingdal. 

Fra Hallingdal?

Nå har vi jo sett gamle tømmerbygninger før, mange ganger før. Så egentlig syns jeg delen med gamlebyen var det som var mest spennende å se. Den delen var ganske stor. 

Bymiljø

Som sagt gamle bygninger har vi sett før så egentlig så har det blitt sånn at det er mest moro å se utstillinger som viser fram ting vi husker fra vår egen tid. Så det å gå i OBOS-gården vekket mange minner (ingen bilder derfra). 

Bensinstasjoner har også forandret seg - mye

Det er rart hvor fort ting blir historie, eller skal vi si at vi blir gamle? Den grå telefonen med skive, respatex-kjøkkenbordet, stue-møbler, platespiller osv. 

Fra Gamlebyen - trangt om plassen, både inne og ute

Planen om å lade mobilen på vei innover ble glemt, så jeg fikk ikke tatt mange bilder, siden mobilen var nesten tom for strøm. Jeg må se å få meg en ny mobil, for den tømmes for strøm i hytt og pine. 

Rart å se bindingshus i Norge

Vi fant fort ut at dette museet må besøkes flere ganger, for her er det mye å se på. Vi gikk kun rundt ute og vi kunne nok brukt enda mer tid der. Alle utstillingene innendørs får vi ta en annen gang. Nå er vi i hvert fall enige om at vi har vært her ;)

Brosteingate


2 kommentarer:

  1. Jeg vet jeg var der på skoletur da jeg bodde i Oslo, og så tror jeg at jeg har danset leikarring der (også da jeg bodde i Oslo), men jeg husker ikke stort, så det er helt klart en tur jeg har lyst til å ta. Og så er det jo både fysiske cacher, lab-runder og earth der 😉

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er helt klart verdt å ta turen dit. Hmm, mener vi så etter cacher, men fant ut at de lå på utsiden av gjerde. Glemte det bort etterpå. Hadde uansett ikke med skrivesaker. Lab glemte vi å se etter.

      Slett