7. mai 2023

Finholtsjøen rundt
På fredag var det så fint vær at jeg måtte komme meg ut på tur. Jeg vurderte skitur på Nordåsen, der det fortsatt preppes skiløyper. Men jeg bestemte meg for å leite etter våren isteden og satte kursen mot Haga i Nes. Altså litt forbi Årnes. Jeg parkerte ved klubbhytta til Haga skytterklubb

Ganske riktig, her var snøen forsvunnet og stiene stort sett tørre og lette å gå. Selv om hovedmålet for dagen var å gå tur så er det jo fint å kunne kombinere det med litt caching. Og her lå utleggene på rekke og rad langs stien.

Tja, vet ikke om jeg burde bli skeptisk?

Jeg bruker ofte geocachingen til å gi meg tips om fine turer i ukjente områder. Det var derfor jeg havnet her.  Nå bruker jeg stort sett mobilen når jeg cacher og det er ikke alltid den greier å bestemme seg for hvor gz er. Når det i tillegg er dårlige forhold så blir det ekstra ille. Så jeg brukte mye tid på å virre rundt før jeg fant noen av cachene. Den ene fant jeg ikke og et par til sluttet jeg å lete etter ganske raskt. Jeg gikk egentlig litt lei i tillegg til at fornuften sa at måtte tenke litt på klokka også.Første delen av turen var en to km transportetappe med caching fram til hovemålet Finholtsjøen. Jeg kunne ha kjørt bil isteden om jeg ville. Etter en kort tur på sti så var jeg nå framme ved Finholtsjøen (tror det er litt uenighet om det skrives med en eller ro n)
Nå begynte turen på ordentlig og det var på tide med en pause for å nyte dette fine stedet.

Jeg forstår godt at noen vil ha hytte her. Det var ikke så mange hyttene, men noen eldre og en del nyere. Vannet er en populær badeplass, om vinteren er det skiløyper i området og pilking eller gå på skøyter på isen.

Maurene var i full aktivitet nå som sola varmet godt.

Blåveisen lyste opp i skaubunnen.

Det var litt godt å gå på tur i et område uten snø igjen.

Etter å ha gått et nytt stykke uten å se vannet så svingte stien inn til vannkanten og da måtte jeg jo bare ta dagens andre pause. Og her ser jeg over til der jeg tok den første pausen.

Den ene delen av vannet heter Vaskesjøen.

Det var satt opp flere info-tavler langs stien. Slike som du finner mange andre steder også.

Så var jeg kommet nesten til enden av vannet og rundturen var slutt, i hvert fall nesten, et stykke på vei sto igjen før jeg var tilbake til der krysset veien og begynte på turen rundt sjøen. 
Så var det bare å fortsette å gå langs veien ned til bilen. 

Da passerte jeg et lite vann, Vesletjennet, med fiskebrygge tilpasset for brukere av rullestol.

På den andre siden av veien lå en gapahuk, med en cache gjemt like ved. Så jeg stakk oppom der for å få lagget dagens siste og 11. cache.

Dette var en fin tur i nydelig vær, lett kuppert terreng og knapt en snøflekk å se. Tror jeg så en liten flekk på hele turen. Med all virringen min  etter cacher så ble turen på 12 km. og jeg var på tur i nesten 6 timer. Jeg tror nok jeg tar turen igjen, da kjører jeg opp til vannet og tar med gps, så får jeg prøve å få logget alle cachene jeg gikk forbi på dagens tur.

Så får jeg vurdere om jeg skal ta en skitur til før sesongen er over. Det preppes skiløyper stadig vekk på åsene rundt her. De på Noråsen er stadig ute, ser det kjøres ofte på Mylla også og så ikke så ofte fra Brovoll. Det hadde jo vært artig å kunne si at jeg gikk på ski i midten av mai...

4 kommentarer:

 1. Ser helt nydelig ut!
  Kjedelig når man må bruke mye tid på leting, men selv om nett og satellitter stadig blir bedre, så er nok det noe vi må regne med i avsidesliggende områder. Jeg tviholder på GPS'en min, og bruker mobilen egentlig bare som backup :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vel sett det flere ganger at mobilen min er litt ekstra unøyaktig. Mulig pga innstillingen min. Men turen var fin og det var bedre å nyte den :)

   Slett
 2. Trudde jeg hadde kommentert her.
  Jeg syns det ser ut til at du er i godt gjenge! Det var jo ingen småtur, det der akkurat. Er der fint å bade i disse tjerna? Fikk skikkelig sommerfeeling, og gleder meg til turer med deg igjen!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest at dette er en populær badeplass for de som bor i området. Siden vannet ikke er så djupt så er det stort sett behagelig badetemperatur der. Det er nok atskillig kjøligere i Glomma som er et annet alternativ.
   Joda, det går stort sett greit på flatmark, det er i bakkene jeg sliter.

   Slett