21. april 2023

Er det bart og turføre snart?

Fortsatt knallvær og da måtte jeg komme meg ut på en eller annen tur. Noen ny skitur ble det ikke, jeg er fortsatt støl etter onsdagens tur 😂 Siden jeg så noen nevnte ravinene bestemte jeg meg for at jeg skulle dra dit. Jeg hadde to mål for turen. Det ene var å sjekke om det var bart og fint å gå denne turen. Og det andre var å gå i motbakke.

Som nærmeste nabo til flystripa på Gardermoen så finner man Romerike landskapsvernområde med ravinelandskapet som var så typisk for Romerike.  Det meste er nå planert bort, men her finnes de fortsatt. Jeg må innrømme at jeg hadde glemt hvor bratt og dype disse ravinene er! De må rett og slett oppleves. Jeg greier i hvert fall ikke å få de fram på bilder.

Det minker på snøen for hver time her hjemme og siden det pleier å være mye mindre snø bare noen kilometere hjemmefra, i riktig retning, så hadde jeg et håp om at det skulle være bare stier her i ravinene. 

Nåja, det var nå sånn der. Noen steder burde jeg nesten hatt piggsko

mens andre steder var det fint å gå. Jeg så til og med et tre der var grønne blader på vei.

Nede ved elva var det rikelig med snø enda.

Når jeg var kommet så langt så måtte jeg selvfølgelig fortsette bort til minnelunden. Det hadde heldigvis vært andre før meg sånn at det gikk greit å gå i sporene deres. Utenfor var snøen pill råtten.

Her i minnelunden ble 20 britiske soldater gravlagt. De var ombord i et britisk fly som var på vei til Norge fra Stor Briatnia for å hjelpe til med frigjøringen. Pga dårlig vær styrtet flyet her den 10.mai 1945 og alle ombord omkom.  De ble senere flyttet til Vestre gravlund i Oslo. Så nå er det bare gjerdet og en minneplate som er her. I området rundt her finner du fortsatt vrakrester fra flyet.

Jeg satte meg ned på benken og tok meg en pause her. Guri malla så varmt det var i solskinnet. Stillhet og rolig med lyden av ei flomstor elv og fuglekvitter 

ble stadig avbrutt av fly som kommer inn for landing ikke mange meterne over hodet mitt.

Jeg tok ikke sjansen på å gå hele runden, det var fortsatt for mye snø, syns jeg. Så jeg gikk opp igjen den samme veien jeg gikk ned. Da fikk jeg motbakken jeg var ute etter. Joda alt går jo så lenge jeg går sakte nok og turen er kort nok. Men du og du så mange timer trening som trengs før jeg kommer i turform.

Denne turen er på 5-6 km (når man går hele runden) altså ikke lange turen, men den går i dette spesielle landskapet som "var Romerike". Går du i tillegg når liene er dekket med hvitveis, trærne lager et grønt tak så er det absolutt en tur som kan anbefales.

Jeg har selvfølgelig gått her før bl.a.

for 6 år siden6 kommentarer:

 1. Hørte rykter om at det skal komme stolper der, så tenkte å vente til jeg kunne scanne dem samtidig som jeg var der. Da kan en nok trygt vente noen uker på den runden ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du bør spare denne turen litt til ja. Mye kommer nok til å skje i løpet av den kommende uken, men det er greit at det får tørke opp litt også. Stolpene her kommer ikke før 6.mai ser det ut til.

   Slett
  2. Du får si ifra når du er klar til å ta oss med, Tove! Det er vel ikke akkurat tørkevær hos deg heller idag og imorgen. Her er det jaggumeg kvitt igjen!

   Slett
  3. Fordelen når det lir så langt ut i kalenderen er at det går fort fra vinter til vår/sommer. Men først må det bli oppholdsvær igjen

   Slett
 2. Nå var jeg i ferd med å spørre om ikke vi var nedom der da jeg var hos deg, men så gikk jeg inn på det gamle innlegget ditt og ser at jeg hadde spurt det samme da, så da husket jeg rett ennå en gang 😂
  Her er det snøfritt, kom sørover 😄

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har helt rett. Det blir nok en tur i litt din retning når finværet kommer tilbake neste gang

   Slett