16. november 2022

Ei natt ved Leira

 På vei hjem fra Skjerva lørdag stoppet jeg ført for å slippe to elger over veien og så kjørte jeg til Flystripa og parkerte der. Det skulle ligge en cache nede ved elva som det var på tide å få logget.

Cachen ble greit funnet. Det skal være ganske fint å bade her, men det fristet ikke nå, selv om det var både finvær og mildt. I følge norgeskart heter det Youngshølen her.

Det var rikelig med vann i elva.

I tillegg til å finne cachen var jeg på leiting etter et sted å sove denne natten. Jeg har satt meg som mål å overnatte i hengekøye ei natt før året er omme. Jeg prøvde jo på det i mars i fjor også, men ga opp fordi det ble for kaldt. Jeg var på utkikk et etter et idyllisk sted som samtidig lå nærme et sted jeg kan parkere bil.

Det var mange fine steder langs elva, både her ved Flystripa og andre steder langs veien, men valget falt på dette stedet. Fløyta.  Selv om stryk og fosser er flotte, så blir det litt lyd, så jeg tenkte at det var bedre her som vannet fløyt rolig forbi. Og her var det lett å parkere bilen sånn ca. 100 meter unna og samtidig så kjørte ikke andre rett forbi. 

Jeg dro opp igjen utpå kvelden tente opp bål før jeg hang opp hengekøya. Jeg hadde med meg både bok og strikketøy, men begge deler ble liggende urørt i sekken. Jeg koste meg med å se på bålet og spiste nista mi, en banan og bygglunsj. Ingen grunn til å dra med seg grillpølser nå som nesten ingen ting smaker. Turen til Skjerveknatten hadde gjort meg trøtt så jeg krøyp tidig opp i hengekøya. 
Det var koselig å ligge der å se bort på bålet som fortsatt brant. Jeg har investert i en ny og bedre sovepose og sammen med masse klær på så håpet jeg på å få en fin natt. Vel, det gikk ikke mange minuttene før jeg fant ut at det kom til å bli en kald natt... Det ble ikke så mye søvn og etter 4 timer så krøyp jeg ut og tok en tur opp til bilen for å hente et teppe som jeg hadde på lur der. I tillegg så rettet jeg litt på hengekøya sånn at jeg ble liggende litt flatere. Det hjalp - i 10 minutter. Jeg lå bedre, men det var fortsatt for kaldt. Men nå skulle jeg holde ut hele natta. Punktum. 

Og da morgenen kom så var det veldig godt å bli liggende. Og det var jo fint å se ut på himmelen som ble lysere og lysere.

Jeg hadde ikke planlagt å bli værende her så jeg pakket sammen før sola sto opp og satte kursen hjemover. Det hadde frosset på i løpet av natta så jeg måtte skrape is av bilen. Ei natt i hengekøye er fullført. Konklusjonen var vel at jeg må ha enda mer klær/sovepose og ikke minst at neste natt i hengekøye blir om sommeren. 

Jeg stoppet et par steder på hjemveien. Først ved Purkehølet (aner ikke hvorfor det heter det) Også dette er et brukbart badested i Leira. Her skulle det også være en cache, men siden det var noen som lå i hengekøye her, så snudde jeg og gikk tilbake til bilen.

Jeg tok et siste stopp ved Gåfossen. Det var god fart i elva her og det fristet absolutt ikke meg å bade. Dette er et av de virkelig populære badestedene for bjørsokninger. 


6 kommentarer:

 1. Er nok greiest å ha med skinnfell når en er på overnattingstur så seint på året. Imponert over at du gjennomførte da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den skinnfellene er "vidunder-medisin" har jeg forstått. Enda en grunn til at det må være mulig å kjøre helt fram til soveplassen ;)

   Slett
 2. Jeg er skikkelig imponert over deg! Vi snakka jo om å ta ei natt i hengekøye, men det falt meg ikke inn på denne tida av året! Du, altså :)))
  Og du, gratulerer med overstått cg! Nå håper jeg maten smaker snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordelen med dette tidspunktet er t det ikke er noen plagsomme insekter og ikke så mange andre som er ute.
   Takk, nå krysser jeg fingre for at jeg hverdagen blir litt mer normal snart.

   Slett
 3. Wow! Å sove i hegekøye i novemer er det ikke mange som gjør, hvertfall ikke første gang :-) Er det noe rart vi sier du er tøff :-)
  Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger er trassen større enn fornuften ;)

   Slett