10. mars 2021

Villmarkens datter?


 Det er i hvert fall ikke meg! Akkurat som at nordmenn er født med ski på beina så er vel alle nordmenn glad i natur og friluftsliv? Men så var det dette med bruksanvisningen da, jeg tror det manglet noen sider i min utgave når det gjelder villmarkslivet... Men det går jo an å ta noen snarveier.

Akkurat som veldig mange andre så har jeg anskaffet meg hengekøye. Men bortsett fra ei prøvenatt i hagen så har den ikke blitt brukt. Jeg har tenkt mange ganger at jeg skulle bruke den, men har alltid endt opp med å ta med teltet isteden. Nå bestemte jeg meg for at det måtte det gjøres noe med. Jeg droppet kravet om at den skulle henges opp på et fint sted og gikk for nærområdet isteden.

Stedet er der jeg pleier å gå på luftetur med Barfi, rett nedi skauen her, ca. en km å gå. I natt skulle det ikke være så kaldt og det skulle være opphold. Så i går kveld gikk jeg først en tur ned med en del ved, med tanke på snarveier. Jeg er ingen Lars Monsen som finner bålvirke på stedet.  Etter at jeg hadde sett ferdig Tid for hjem på tv så pakket jeg en ny sekk med masse klær, litt godt å drikke og spise pluss litt tidsfordriv. Jeg syns det er fascinerende å se på flammer, men det kan jo bli litt kjedelig i lengden så jeg tok med både strikketøy og bok. Så bar det av sted enda en tur. 

Bålet ble tent og etter hvert var det tid for grilling av pølser. Stedet ligger bare noen km i luftlinje fra flystripa så jeg hadde selskap av lyden av fly og himmelen er opplyst av lysene derfra. Jeg hadde nok med å se på flammene jeg så boka og strikketøyet fikk ligge i fred 😀Etter hvert stilnet det på flyplassen og det var på tide å krype opp i hengekøya. 

Det er ikke nødvendigvis det enkleste. I hvert fall ikke å komme seg opp i soveposen. Men det gikk etter en god del kaving. 

Bålet brant fortsatt lystig og det var koselig å ligge der å se. Det var nesten for galt å lukke øynene. Jeg hadde tatt med masse klær. Siden det fortsatt er vinter så hadde jeg to soveposer, den ene uten glidelås, det lagde problemer med å komme seg på plass. Jeg hadde vel på meg 5 lag ull, lue, votter og skjerf + de to soveposene og et liggeunderlag. Men jeg merket så fort jeg var på plass at det var akkurat for lite. Skepsisen slo til, det ble for kaldt selv om det bare 2-4 kuldegrader. Jeg skulle tatt med meg teppet mitt også! Da hadde det blitt akkurat passe. Det ble ikke så mye søvn og da jeg våknet i 3-tida fant jeg ut at jeg likeså godt kunne pakke sammen og tusle hjem igjen. Det begynte å snø på morgenkvisten også, så det var kanskje likegreit. 

Jaja, da har jeg i hvert fall prøvd. Og jeg prøver nok igjen en varm sommernatt. Tror jeg skal investere i en ny sovepose jeg :) Men dagsturer er og blir min greie og så syns jeg egentlig telt er veldig greit, bare så synd det veier en del mer og tar mer plass.

6 kommentarer:

 1. Er det mulig å ligge godt i ei hengekøye, en får vel ikke snudd seg i hele tatt? Men det så ut som en veldig koselig kveld ☺️

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er en fordel å like å sove på ryggen, noe jeg ikke gjør. Men det går å ligge sånn noenlunde godt på siden også. Ser det er mange som har en type hengekøye der de får den til å bli mye flatere og den vil nok være mye bedre å sove i. Jeg regner med at den store fordelen med hengekøye er at du har fri utsikt til solnedgang /-oppgang, forutsatt at du ikke bruker tarp over. Og så slipper du jo problemet med å ligge på røtter, steiner, våt bakke osv.

   Slett
 2. Hadde mange timer i hengekøye når jeg var mindre, men bare på dagtid i hagen. Har vel aldri overnattet ute med så få grader på gradestokken heller. Men intensjonen er å ha noen netter i telt til sommeren. Jeg kjøpte meg telt for to år siden, slo det opp inne i vinter... så da må jeg vel overnatte i det til sommeren? Sønnen min har hengekøye så kanskje jeg skulle prøve en natt i den? Du gir litt inspirasjon til å prøve ut hengekøyelivet ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller aldri ligget ute om vinteren før. En god sovepose er nok en forutsetning. Jeg trives som sagt best med dagsturer da slipper jeg å bære så mye. Men det setter jo begrensninger på lengde og hvor jeg får gått. Telt / hengekøye gjør at turen kan bli lenger. Og så kan det jo være koselig å overnatte ute i det fri da. Bare så synd jeg er dårlig på sånt. Men noen snarveier sånn som overnatte i nærheten av en vei da slipper man å bære så mye. Jeg lå jo i telt ved Buvatnet i sommer.

   Slett
 3. Jeg kjøpte hengekøye til Eileif for flere år siden da han ønsket seg det, han har ennå ikke tatt den ut av posen sin... Jeg kunne godt tenke meg å prøve hengekøye, men det får være når Nairo ikke er mer, for jeg vil ikke la han ligge alene på bakken. I tillegg er jeg ligge på magen-sover, men som dere nevner i andre kommentarer her, så finnes det hengekøyer for det også. De kommer fra Amok og koster en liten formue ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Barfi er en av årsakene til at jeg har brukt telt og ikke hengekøye på turene mine. Nå var hun hjemme og passet på PE. Det er helt sikkert mye fint med hengekøye, men også en del ulemper tenker jeg.

   Slett