10. mai 2019

Mimring og Turplaner 2019?

Det er lov å mimre litt ikke sant? Det har jo etter hvert blitt noen turer så jeg jobber med å samle linkene på egne tursider. Men det tar sin tid. Nå er siden med turer utenfor nærområdet mitt endelig oppdatert for turene i årene 2016 - 2018. De finner du herDrømme litt er jo også morsomt. Tursesongen er snart i gang. Forhåpentligvis får jeg muligheten til å ta mang en fin tur før snøen legger seg igjen. Men det kommer jo blant annet an på vær og fridager. Jeg er ikke typen som går tur i all slags vær. I fjor sommer var været altfor fint og fridagene for få så det ble ikke så mange turene. Jeg satser på mer passende turvær og at jeg får tatt ut en del fridager i år. Men hvor skal jeg gå?

I år har jeg faktisk ikke lagt noen planer. Men noen tanker sveiper jo innom av og til. Som for eksempel at jeg burde prøve meg på en overnattingstur.  Jeg går kun dagsturer, der det holder å ha med seg niste og litt ekstra klær. Så fort det er snakk om tyngre sekk med mat og klær for flere dager så blir jeg skeptisk. Men en enkel tur med ei overnatting uten tak over hodet burde jeg jo prøvd meg på en eller annen gang?


Men så var det dette med frilufts-kunnskapene da, de er særdeles mangelfulle. Jaja, vi får se, neste år kanskje?


Jeg har i et par år hatt lyst til å gå en tur i nordenden av Nordmarka, ved Harestua / Grua. Men har aldri funnet ut hvor jeg skal begynne og hvor jeg skal gå. Ser ut til å være mye granskau og vann der og. Tenker meg et sted i mellom Stryken, Mylla og Katnosa. Nå tror jeg at jeg har peilet meg ut et område med Stryken som utgangspunkt. Geocacher er en god veiviser. Så får vi se om det blir noe av det i år?

I fjor høst så dukket det opp en ide og den har bitt seg fast. Før hadde jeg som mål å gå Romeriksåsen på langs og har delvis fullført den turen. Nå har jeg fått en ide om å dra turen litt lenger.

Begynne med Romeriksåsen, gå tvers over Hadelandsåsen og så avslutte med Totenåsstien. Det vil si gå fra Skedsmo til Mjøsa. Jeg vet ikke om noen som har gjort dette og har som sagt ikke planlagt noe, men jeg ser for meg noe slikt noe: Romeriksåsen og blåmerket sti  begynner ved Tærudhallen i Skedsmo. Jeg vil tro at det kan passe å overnatte på i Bekkestua. Den andre dagen går jeg til Bruvoll og så tar jeg en tur hjemom for å lade batterier og fylle opp matlager før jeg drar tilbake til Bruvoll.
Derfra fortsetter jeg videre over Hadelandsåsen og overnatter på Sagvollen før jeg fortsetter til Lygna . Etter ei natt der  (eller en tur hjemom) er det Totenåsstien som står for tur. En overnatting på Torsetra før siste etappe tar meg ned til Evjua ved Mjøsa. Bortsett fra en tur for ca 100 år siden, da jeg gikk fra Finse til Vassbygda (Aurlandsdalen) har jeg aldri gått fra hytte til hytte tur.  Nå er denne turen i nærområdet, alle overnattingsstedene er max 1 time biltur hjemmefra. Så sånn sett så er det jo en fin test på turlivet. Jeg har gått en del av turen før.
På Romeriksåsen har jeg jo gått ganske mye og det er bare den første delen jeg ikke har gått tidligere. Veien over Hadelandsåsen har jeg bare gått litt av, mens jeg har gått flere biter av Totenåsstien. Nå hadde det altså vært morsomt å ta hele turen  som en tur. Vel, vi får se om det blir noe av. I år, neste år eller et annet år.

Vi har snakket litt om at vi skal ta noe av sommerferien på Sørlandet i år. I så fall har jeg veldig lyst til å prøve meg på Via Ferrata'n i Helle. Det ser jo ganske så spennende ut - tror jeg... Det er jo ingen hemmelighet at jeg syns slike bratte fjellsider er fascinerende, men om jeg har fysikk til det er en helt annen sak. Jeg har en mistanke om at jeg burde trene først - mye...

Men aller mest håper jeg på å få lurt meg med på noen av turene til Inger Synøve i hennes turområde. Det er jo sååå mange fine turmuligheter i fjellet fra Gulsvik, oppover Hallingdalen til Ål og Hemsedal og i Vassfaret.

Det blir helt sikkert noen turer i år og. Så får jeg ta opptelling til høsten.  Syns det er helt greit å ta det på sparket, da vet man litt mer om hvordan været blir og hvor det passer å gå.

2 kommentarer:

  1. Veldig greit å ha noen alternativer i boka, sånn at du har noe å gå ut ifra når du vet hvor mange dager du har til rådighet og hvordan været blir. Nå er jo ikke jeg lokalkjent, men alle turene høres fine ut. Og så lenge du slipper å dra på telt, trenger ikke sekken bli spesielt tung :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den store fordelen med DNT-hytter er jo at jeg slipper å bære med meg både telt og sovepose :)

      Slett