18. april 2010

Tannrens og litt til.

tornkvist 008

Jeg har endelig fått filmet en sak som jeg syns er ganske spesiell.  Siden filmene av en eller annen grunn har enda dårligere kvalitet enn vanlig så legger jeg den ikke ut på youtube, men linker bare til picasa-albumet mitt. Klikk på det utheva ordet (hvitt tror jeg)

Vet ikke om jeg har nevnt det før, men jeg har i hvert fall skrevet om dette på hjemmesiden. Vina klipper rett og slett av rosekvister. Akkurat denne kvisten var hun visst ikke fornøyd med.

Så legger hun seg til og gjør hva? – Ja jeg vet fortsatt ikke helt hva hun gjør?? Tannrens?? Men sånn jeg ser det så skreller hun kvisten og så er jeg litt usikker på om hun spiser margen eller om hun bare tygger og spytter ut igjen. Jeg fatter ikke hvordan hun kan holde på sånn, dette er nemlig et mareritt av noen rosebuskkvister med masse torner og jeg har vondt ei hel uke etterpå når jeg har stukket meg på dem.

tornkvist 005

Barfi har ikke kopiert denne metoden for å rense tennene ;-) men derimot så leker hun rådyr Hun liker tydeligvis å spise nyper akkurat som rådyra :-) Ja dette er som du ser en stund siden :-)

Barfi elsker som sagt å leke og prøver stadig å få med seg Vina. Kom igjen da Vina!! Forrige dagen så så jeg forresten at de lekte skikkelig sammen. Barfi sprang som en rakkett  og Vina fulgte med så godt hun kunne. Men i likhet med meg så ble hun fort sliten… Men med en sånn lekeperiode hver dag så hjelper det på både kondis og vekt det :-) Vanligvis så står de ganske rolig/ ligger på bakken og leker.

Og siden jeg først er igang med filmer så tar jeg med to agilityfilmer av Vina. Legg merke til forskjellen på med og uten godbit ;-) Trening og godbit     Konkurranse uten godbit Er der rart vi har pensjonert oss? ;-) Dette var forøvrig på Kongsberg. Mange av dere som skal dit neste helg :-)

Vulkanutbrudd og askesky er det vel umulig å ikke ha fått med seg. Jeg er en av dem som har blitt berørt av dette. På en positiv måte. Jeg har fått fri! :-))))  Torsdag var jeg ikke på jobb i det hele tatt. På fredag så var jeg der noen timer for å gjøre noen oppgaver som måtte gjøres. Og så er det store spørsmålet. Hva med de neste dagene???? Det er deilig med fri, takket være det så er jeg ajour med priklingen, bikkjene fikk en ekstra tur og jeg har fått gjort litt husarbeid. Nå er det en vegg som skal males som venter… Så jeg sier jatakk til 2 dager til med stengt flyplass ;-) Men så må det jammen bli slutt også!  Det kan jo ikke holde på sånn med stengt luftrom? Jammen så har dette vulkanutbruddet fått konsekvenser. Det er ganske skremmende egentlig. Jeg fikk forresten denne saken på mail:

Jeg beklager til alle dere som blir berørt av asken til gamle grandtante Hildur Teiturdsdottir.  Hennes siste ønske var å bli spredt for alle vinder....   Men jeg innser nå at det ikke var så lurt. (Takk, Lise)

Og så må jeg jo fortelle dette, siden jeg først har begynt å blogge om kaker :-) Vi hadde gjester i går og da ble det servert 3 kaker. Først Meretes Osteiskake. Og seinere Nøves Sara Bernhard og Iréns Bringebærdrøm. Kjekt med bloggevenner :-)))) Og JA Osteiskaka falt i smak. Den var kjempepopulær og i tillegg veldig enkel å lage. Den anbefales!!! De to andre er også veldig gode, men da var alle så mette at de fikk ikke fullt så mye ros som de fortjente.

Ha ei flott uke og kos dere på Kongsberg, dere som skal dit :-)

9 kommentarer:

 1. Det har jeg aldri tenkt på. Naturlig tannrens!!!! Så smarte disse hundene er. Det må være derfor Charlie har mani med å skrelle av barken og tygge på den.

  Flinke Vina, med eller uten godbit. Ser på tempo, ja. Måtte le litt.

  Skulle ikke du ta deg en tur å besøke oss på Kongsberg??? Vis ikke så satser jeg på å se deg på søndag???

  SvarSlett
 2. Jeg burde vært en tur på Årsmøtet, syns alle som har mulighet bør det. Men jeg tviler på at jeg gjør alvor av det.... Jeg skal i hvert fall nedover. Håper vi treffes, Nina, i Hagaveien eller kirkebygda :-)Eller Kanskje Charlie begynner å bli litt kresen på omgangskretsen? ;-)

  Hos oss har det vært veldig variert vær i dag, sol, aske (tenkte i hvert fall tanken) hagl/snø og alle varianter i mellom.

  SvarSlett
 3. Charlie er ikke kresen på kompiser. Han vil har mange venner. Og kanskje det er min tur til å komme en tur til Hedrum. Tror jeg husker veien. Den går jo bare rett fram der, ikke sant???

  SvarSlett
 4. Flott at de passer på tennene ;)

  Så gøy å se dere i aksjon, synes Vina var flink jeg.
  Morsom film av Barfi der hun prøver å få Vina med på leken.

  SvarSlett
 5. Ja, vi har nok hatt nesten samme vær her i dag. Sol,snø masse vind!!
  Den aska fra Island har nok skapt litt mer trøbbel for folk en de hadde ønsket seg. Glad jeg bor her og ikke på Island.
  Kjekk tannrens som Vina tar!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 6. Jeg aner ikke om dette er tannrens, sannsynligvis er dette namnam ;-) Men jeg syns det er helt utrolig at Vina ikke stikker seg på poter og i munnen??

  SvarSlett
 7. Nina:Ja, det er lett å finne fram nå som vegvesenet har kommet på at vi har kirke i Hedrum også (hele 4 stk, men kun en med det rette navnet), ikke bare i Tjølling :-S Det er bare å følge skiltene til kirken. Sender deg en melding når jeg vet hvordan turforholda er.

  SvarSlett
 8. Au, au, au, Vina gir uttrykket tannSTIKKER en helt ny betydning Tove!!!!

  Jeg hadde nok mer sans for Barfis variant av hagestell (selv om den var om vinteren - det skal gjøres da også:o)

  Jeg har sett noen agilityfilmer med Vina før, og de filmene får meg til å synes at hun er helt herlig!!!

  SvarSlett
 9. Nei, så rare bikkjer du har, Tove!!! Jeg måtte le da Vina bare tygde av den greina - så fornøyd med seg selv!!!

  Men når jeg begynte og tenke over det kan jeg huske at Bienna også har tygd på greiner med torner - tilsynelatende uten at det volder noen form for besvær... Merkelig!!

  Det med gobit kontra ikke godbit kjenner vi oss godt igjen i her. Bienna er iallefall IKKE interessert i å løfte en labb uten å få noe igjen for det...

  SvarSlett