7. april 2010

Lett blanding – og vel så det…

Jeg tror suksessterte er en av mine favorittkaker. Kombinasjonen av mandelbunn og den gule kremen er bare mmmmmmmmmmmmmmmmm :-)))) Jeg hadde bestemt meg for å lage denne i påsken, gulfargen gjør jo at dette blir den perfekte påskekaken. Siden jeg hadde nok av både mandler og fløte så skulle jeg likesågodt lage to, en til meg og en som jeg skal ta med til Hedrum. Kakemonsegenskapen har jeg nemlig arvet fra pappa. Jeg har bare utviklet egenskapen litt ekstra ;-) Dette er jo egentlig en veldig enkel kake å lage, men med litt blanda erfaringer med tanke på kremen så er jeg litt skeptisk til den likevel. Jeg har fått det for meg at det er veldig viktig at kremen ikke koker og denne gangen så var jeg veldig tålmodig. Brukte svak varme og rørte og rørte – og rørte og rørte. Hørte på påskelabyrinten samtidig så det var egentlig helt greit. Helt til jeg etter ca 1/2 time oppdager… Hjeeeelp! er det mulig!!!!!!!!!!??????? Plata som står på er IKKE den plata som kjelen står på! Er det rart det aldri begynner å koke????? Sukk, jeg gir opp! “Hvordan det skal gå med meg etter hvert som jeg blir enda eldre?” må jeg si er en skremmende tanke. Og såååå mye tid som jeg bruker på å finne igjen ting jeg nettopp har lagt i fra meg eller å hente fram igjen en tanke jeg tenkte for 5 sek siden. Er det rart effektiviteten min er på bunn? Vel nå var tålmodigheten brukt opp, jeg begynte nemlig å få litt dårlig tid. Vi skulle på påsketur og det var en del andre ting som skulle gjøres først også. Og gjett hva som skjedde når kremen etterhvert  skulle på  kakene? En ganske stor del rant ned på papiret jeg heldigvis hadde vært forutseende nok til å ha under og utenfor kakene :-( Etter div forsøk på å overtale den til å bli liggende oppå kakene så ble de fort stappet inn i fryseren med et ørlipe håp om et mirakel. Og med litt mer førstehjelp så ble det faktisk ikke så galt likevel. Og smaken er det ingenting å si på :-) Joda kaloriene strømmer på denne påsken også…

paris-københavn 145

Påsketuren PE og jeg skulle på var ikke av den typen som ekte nordmenn drar på, det var hverken tur på fjellet, båtpuss eller tur til Roma. Nei det var noe så spennende som et Københavncruise ;-) Vi er ikke så storforlangendes. Og vi tar som regel denne turen 1 gang i året. For PE er det nok å komme seg vekk litt, noe han veldig gjerne skulle gjort til stadighet. For min del så er det  ikke selve turen som er det helt store, men jeg syns det er utrolig deilig å bare sitte på lugaren og ikke ha muligheten til å gjøre noenting. Bare sitte å lese, brodere, se på tv  eller sove.

paris-københavn 146

Spise masse god mat uten å behøve å gjøre noe som helst for å finne den fram eller rydde opp igjen. Deilig! Jeg er ekspert på å slappe av hjemme også jeg, men da er hodet alltid fullt av hva som burde vært gjort. Så fort jeg drar bort så glemmer jeg alt som heter unger, bikkjer, griser og hus. Så lenge jeg ikke hører noe så tar jeg det som en selvfølge at alt er bra.  Lat? Jeg????? Og turen var fin den. Etter at jeg for to år siden fant at jeg har anlegg for sjøsjuke  så var jeg litt skeptisk da jeg så værmeldinga. Det ble bølger, men ikke verre enn at det gikk bra med sjøsjuken. Men lærdommen er at vi heretter skal velge bordsetting som gjør at vi spiser mens vi fortsatt er i ly av land. En viktig del av turen er jo det å kose seg med god mat. Oppholdet i Købehavn er egentlig ikke det helt store. Vi har i grunnen sett det som er å se på.  Men i år tok vi turen opp i det runde tårn, der har vi ikke vært før. Og overraskelsen var stor da det viste seg at det ikke var trapper, men “vei” opp.

paris-københavn 124  paris-københavn 119

Utsikten var det ingenting å si på

paris-københavn 113  paris-københavn 116

Og kirken var stor og fin

paris-københavn 121

Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte et smykke som var til salgs på gata der. Men sånn er det alltid. Jeg kjøper stort sett aldri noe. Enten gidder jeg ikke eller så tenker jeg at jeg skal gå tilbake og kjøpe det etterpå. Noe jeg selvfølgelig ikke gjør. Men i år kjøpte jeg for første gang med meg blomster hjem. Jeg blir alltid så imponert over de overdådige blomsterbodene som er på hvert gatehjørne. Selv når gradestokken er farlig nær 0. Vel, kanskje  ikke så rart de var billig, men sviblene lukter fortsatt “himmelsk” :-)

paris-københavn 138

Jeg blir fort sliten i beina og som sagt lei, så første buss tilbake til ferga etter å ha hamstret litt te. Joda, det selges te på Romerike også, det er bare det at det som ikke er å få kjøpt på Mega’n kl 20.30 det blir ikke kjøpt av meg. Og der er det dårlig med te i løsvekt. Andre butikker blir bare besøkt hvert 1/2-år…

Tro det eller ei disse beina er det ikke alltid like moro å gå på. En bagatell i forhold til hva andre sliter med, men noe som har altfor mye fokus for tiden. Og det var veldig godt å sette seg ned .

paris-københavn 142

2. påskedag var det duket for den 3. bursdagen på 2 uker. Her i huset samkjører vi den slags ;-) Som jeg sikkert har sagt så feirer vi ikke bursdager, men bløtekake er jo godt da. Men bursdag på 2. påskedag og tur midt i påska? Ja i motsetning til hva som er vanlig i jul og påske, nemlig å hamstre mat fordi jeg tror at butikken er stengt i ukesvis så ble kjøleskapet denne gangen ikke fylt opp. Og bløtekake ble det dermed ikke. Noe som ikke falt helt i god jord hos bursdagsbarnet. Han er ikke noen stor kakemons, men bløtekake liker han.  Kaker med nøtter i liker han ikke så den gule påskekaka var ingen erstatning. Men ei Nøve-sjokoladekake kunne han vel i det minste få? Ja selvfølgelig skulle han få det.  Jeg hadde jo til og med kulturmelk på lager. Den har litt lenger holdbarhet enn fløten, dessuten så får bikkjene en skvett på maten om de ikke er helt fornøyd ;-) Men… oisann egg??? Det gikk mange egg i susesstertene og resten forsvant til frokost :-( Men bensinstasjoner, de selger jo det meste nå for tiden. Junior, selger dere egg? Joda han tok en tur bortom jobben og kake ble det :-)

paris-københavn 144

Og alle er fornøyde. Og jeg er igjen bare ungdommen, minst 1 år yngre enn min bedre halvdel ;-)

På 1. og 2. påskedag så var det tidvis strålende vær og vi kunne virkelig se at snøen i blomsterbedet minket for hver time. Og de første krokusene lyste opp. Fortsetter det sånn så er det snart bart. Jeg benyttet finværet til å sitte litt ute og belønne bikkjene for ikke å bjeffe på alle dem som gikk tur på veien.

paris-københavn 150

Ikke bare bare å glemme bort Barfi som elsker å ligge ute.  Det er ikke alltid bikkjene er i band. Og da jeg gikk ut for å sjekke at Barfi lå på plass i hagen, så gjorde hun ikke det! I samme øyeblikk kom det melding fra svigermor, med spørsmål om vi kunne rope på Barfi. Jeg så gjorde og jenta kom som en rakkett over jordet. Ikke noe problem dette :-) Vel litt seinere på dagen så var det noen som gikk litt lei… PE dreiv på ute og jobbet og bikkjene elsker jo dette å få være med, gå løse på tunet og passe på. En gang jeg så ut så jeg faktisk at Vina sto helt rolig og så på at det gikk bikkje på veien. Måtte jo få ros og belønning da :-) Litt seinere hadde hun derimot vært på veien og sagt hva hun syntes om hesten som red der og Barfi syntes det var såååå moro å være med naboungene å leke og stakk stadig bort dit. Vel enden på dette var at de fikk lov til å være inne hos meg… åååååh som jeg skulle ønske vi bodde i ødemarka uten naboer og turveier.

I går lot jeg bikkjene stå ute i band da jeg var i grisehuset. Da jeg var ferdig og gikk inn så var det bare Vina som var der.  Hadde Irene tatt inn Barfi? Rart, det normale ville være at Barfi var ute og Vina hadde gått inn. Barfi var ikke inne. Hun hadde greid å komme seg løs og denne gangen kom hun ikke når jeg ropte. Og hun var ikke oppe ved kårhuset. Jeg gikk rundt låven og ropte litt halvhjerta. Ikke noe tegn til frøkna. Hmmm kunne hun ha fulgt med ei bikkje som gikk på veien? Jeg bestemte meg for å gå en tur med Vina for å se. Men først satt jeg og Vina litt på trappa. Jeg spurte Vina “hvor er Barfi?” Og Vina stirret og logret forsiktig akkurat som om Barfi kom hjem. Mens jeg var inne for å kle på meg så sto Vina ute og bjeffet, liksom for å kjefte på Barfi (innbildte jeg meg) Og det hjalp. For der kom Barfi springende glad og fornøyd og rett inn. Jeg tok med meg Vina og gikk en liten tur til bekken, der jeg tror Barfi også kan ha vært. Vina var i hvert fall veldig interessert i å snuse. Og siden det var en del reveskrik om  natta så tipper jeg på at Barfi har vært på “revejakt”.

paris-københavn 148

Kanskje best å presisere at dette ikke er ment som ris, ros eller fornærmelse. Men derimot for å vise hvor forskjellige vi er eller kanskje en bekreftelse av det første avsnittet? Jeg ser at det er flere som ønsker seg en valp etter bikkja si. Dette er noe jeg rett og slett ikke forstår? Joda har jeg en perfekt hund og en veldig god representant for rasen så ville jeg så absolutt hatt kull på den for å la andre også få muligheten til å få ei sånn flott bikkje. Eller i mitt tilfelle så ville jeg ha tatt kontakt med oppdretter i håp om at de kunne ta seg av den delen. Men å beholde en valp selv? Hvorfor det?? Jeg vil jo ikke ha to like bikkjer. Jeg syns det er mye mer spennende med  noe nytt. Andre linjer, farger, ikke minst se hvordan akkurat den kombinasjonen blir osv. Joda jeg ville nok ha tatt en selv for å avle videre på de gode linjene, men da ville det vært i fra det siste kullet før “pensjonsalderen”.  Tar jeg en fra det første kullet så vil de jo være så å si like både i produktiv alder og alderdom. Og da er en liksom like langt.

Og når jeg først er i gang med å undre, hvorfor har folk det så travelt? På islandshunden så er det krav om at både tispe og hanne skal være minst 2 år før første paring. På lapphunder så gjelder dette bare tispa og jeg ser at en del hanner blir brukt tidligere. På islendingene er det også begrensninger på antall kull og valper, jeg tror 5 kull er max. Her er det vel også “snillere” regler på lapphunder, i hvert fall FL fordi dette har blitt en større rase etterhvert. Men ingen er vel tjent med at den samme tispa eller hannen skal ha så mange kull etter seg? Da skal den ha veldig gode egenskaper det er  viktig å videreføre. På islandshunden så har vi slitt med dette at de samme bikkjene er brukt altfor mye og at det er for få hunder som er brukt i avl. Uansett så er poenget mitt at det ikke er så veldig hastverk med å få det første kullet og i hvert fall ikke det 2. I mine øyne så bør valpene fra det første kullet være nesten voksne før du setter på nytt kull.  Ideelt sett altså. Spesielt dette med “hastverk” på hannen skjønner jeg ikke? Den har jo ikke begrensninger i alder den andre veien heller og har jo heller ikke problemer med å få  flere kull på 1 år. Mulige svar som jeg kommer på er: 1. Økonomi. Jo tidligere en begynner jo tidligere tjener man inn penger. Og de som er veldig økonomiske selger/omplasserer jo avlshunden så fort den er “oppbrukt”. 2. Utålmodig. Det er jo spennende å se hva resultatet blir :-) 3. Latskap. Har du først en hund selv så er det lettere å bruke den enn å reise langt for å finne en aktuell hanne. Noen andre svar?

Hos oss er det 2 spørsmål som gjelder for tiden. 1. Hvor skal junior bo? 2. Hva skal Irene gjøre til høsten? Ikke lett det der når en ikke har peiling på hva en vil bli når “en blir stor” :-/ Jeg vet ikke hva som er verst av å ha et brennende ønske om et bestemt yrke, men mangler muligheten til dette eller ikke ha peiling på hva en vil bli? Vanskelig begge deler. Og i våre dager så MÅ en jo ha en utdannelse enten du vil eller ikke. Det er ikke alle som syns det å gå på skole er det beste som finns. mens nadre syns dette er topp og egentlig kan tenke seg å studere til pensjonist (gå på skole hele livet) Det er fortsatt  faktisk er mange arbeidsplasser som strengt tatt ikke krever noe utdanning. Det er bare å se på flyplassen det. Der er det mange arbeidsplasser. Og jo språkkunnskaper er godt å ha, men forøvrig så er det vel evnen til å takle alle slags folk, enten de er noen blærete kunder som vet alt og er mye mere verdt enn deg eller er en nervøs for å fly og egentlig trenger litt trøst og alle varianter i mellom, som er det største behovet for å kunne. Psykologi hadde vært greit, men det er ingen som tar 6 års psykologi-studie for å sitte i en skranke!! Det er forresten mange jobber der uten særlig kontakt med kunder også. Men som sagt i våre dager er det viktig å “bli noe”.

Nå er allerede april mange dager gammel. Er det nok et tegn på alderdom dette at dagene, ukene og mnd. bare flyr av gårde… ?? I morgen er det tilbake på jobb igjen. Jeg gruer/gleder meg. Det er sååååå deilig å kunne disponere hele dagen uten at jeg må avsted, men så er det også alltid hyggelig å treffe de jeg jobber sammen med. I morgen er vi til og med hele 4 stk samlet på det meste. Vi sees :-)

16 kommentarer:

 1. Det er skikkelig dårlig gjort å ta bilder av sånne kaker når jeg sitter her på jobben og er aldeles "kakeløs" Tove;o) Åh, jeg synes de så innmari gode ut jeg (og den kremgreia så helt proff ut).

  Beina dine så kjempevonde ut, huttetu, de kan jo ikke være gode å gå på.

  Så kos med tur til København, jeg har vært der masse, og blir aldri lei av den. Storkoser meg der med den helt spesiell "københavnske" stemningen.

  Når det gjelder avl og oppdrett, så tror jeg egentlig at du har lang mere peiling på det enn meg, men uansett så fastslår jeg vel egentlig bare at vi har veldig forskjellige meninger på den fronten, og det er jo lov. Jeg ønsker meg nemlig enda en Milli, og har drømt om å få ha et valpekull fra jeg var 15 år omtrent (hjelp - det er faktisk i 30 år!!!).

  God bedring med beina også blir det nok greit å komme på jobben også:o)

  SvarSlett
 2. Koselig blanda drops av et innlegg, Tove :-)

  Men stakkars deg, føttene dine ser skikkelig vonde ut! Au, au, au! Håper det er noe som kan bli bedre. God bedring iallfall!

  Københavner-cruise i påsken høres da alle tiders ut, Tove. Det tårnet var artig med vei inni. Lurer på hvorfor det var vei og ikke trapper? Stilig iallfall!

  Den kaka di ser snadder god ut!!! Er så heldig at jeg "jobber" hjemme - i motsetning til Gry. Så jeg kan gjør noe med det, hihihi.

  Om du vil prøve en sjokoladekake uten egg, men med en liter Kefir, kan du ta en titt innom på FB hos meg. Der ligger oppskrift på en supergod kake (om jeg skal si det selv :-)

  Det med avl tror jeg ikke skal si noe som helst om. Har ingen forutsetninger for det heller.

  Barfi og Vina er iallfall noen herlige skapninger. Minst like herlig som han (Balder) som i skrivende stund ligger på gulvet her og koser med Katherine. De leker og herjer så det er en fryd :-)

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 3. Jeg er så imponert Tove. Du er fantastisk flink til å skrive. Du burde absolutt pröve deg som forfatter. Og det mener jeg av hele mitt hjerte. Du kan ha et biyrke ved siden av refunder. Hilsen Lise.

  SvarSlett
 4. Gry: som sagt vi er forskjellige og det er i grunnen bra. Skulle alle vært enige om alt så ville vi "kjørt oss fast" i et spor. Dette var ikke ment som noe diskusjonstema. Men gjerne en sak for ettertanke. Det skader aldri å se en annen vinkling. Så blir vi enten sikrere i vår sak eller ser det på en ny måte.

  Irèn: Den kakeoppskriften må prøves. Men jeg sparer blogg og FB til en forhåpentligvis rolig dag på jobben. Diverse sølespor, planter som skriker etter mer plass ovs MÅ få litt oppmerksomhet akkurat nå...

  Lise: Tusen takk :-) En dag i en refunders liv? Velger jeg den rette dagen så kunne det jo blitt en svært så artig bok det ;-) Vi sees i morgen, ferventer full rapport fra bestemor :-)

  også var det skurebøtta da....

  SvarSlett
 5. forresten - en ting til... Ingen som kommer med trøstende ord om at det er da heeeeeelt normalt å bruke halve dagen på å leite etter ting???? ;-)

  Beina: hvis det ikke går over så kommer det garantert et langt frustrert innlegg om saken og savnet etter en viss fornuftig lege i Florø

  SvarSlett
 6. Tove: De fleste av oss er jo i en alder hvor dette faller oss helt naturlig;o)

  SvarSlett
 7. Hei!
  Følte meg vel kanskje litt "truffet" av "avls-undringene" dine :) Jeg har selv ønske om et kull på Wilma. Jeg har ikke tenkt å drive oppdrett, men vil bare ha ett kull for at både vi og Wilma skal få oppleve det. OG vi vil gjerne beholde en av valpene etter henne! For meg er det viktigst at hun er frisk (HD,PRCD-PRA),at hun har et veldig godt gemytt, samt at samt at hun selvfølgelig er utrolig vakker! :) Nå er hun tre år til sommeren, og det er først i løpet av det siste halv-året som hun har begynt å "bli voksen". Hadde ikke lyst til å ha valper på henne før hun selv var litt mere ferdig med å være valp :)Så det blir kanskje nå til høsten eller til neste år, vi får se....
  Men vi kommer sannsynligvis til å ta kontakt med en oppdretter for hannen, og ta imot all hjelp og alle gode råd som vi kan få.
  Og det blir jo uansett ikke "to like bikkjer" da. Hannen står jo for 50% av genene. Om jeg ikke har mye erfaring med hunde-avl, så kan jeg en litt genetikk... :)
  Det er med stor omhu hannen skal velges. Akkurat det er jo veldig spennende da mhp kombinasjoner av linjer, farger osv. Og vi reiser gjerne langt om det skulle være nødvendig.
  Uff, nå høres dette bare ut som et "forsvar".... :)
  Men jeg er enig med deg i at det er spennende med en helt annen hund også. Og vi vurderer også å kjøpe en valp. Så vi får se hva vi gjør etterhvert... :)
  Men som du selv sier så har vel folk forskjellige oppfatninger om dette temaet. :)

  Over til noe annet: den krem-"kokinga" kunne det like godt vært meg som gjorde....litt distré MÅ man jo være ;)Spesielt med påskelabyrinten på i bakgrunnen... det er jo "før man på frokosten har smakt, og spist av de brødene som ble bakt"...:) og hjernen må jo ha litt føde og helst noen kopper kaffe før den våkner!

  Wilma & Marianne :)

  SvarSlett
 8. Jeg synes det er helt greit å ta med en sånn kake til Hedrum/Hagaveien. Jeg har TE!!!!!

  Jeg har problemer med å ha stor nok mage på disse turene. Det er såååå mye god mat ombord. I København har jeg aldri vært. Så det for bli en sommerferie.

  Avl har jeg ikke peil på, bare min egen mening. Og den høres nok teit ut for dere "proffe". Så det skal jeg ikke plage dere med her. Hver og en har sin mening og sånn vil det alltid være. Det respekterer jeg.

  Må le av Barfi, hun er virkelig noe for seg selv. Det dama ordner opp selv om det blir kjedelig hjemme. Da finner hun på noe. Herlig!!!!! Ei virkelig "cert"-dronning!!!!

  SvarSlett
 9. Grunnen til at ingen kommenterer "glemmingen" din Tove, er nok at vi alt har glemt den!! Bortsett fra meg da, som tross alt har en mann på 27!! hehe!( praktisk å bruke mannes alder istede for sin egen!, blir så mye yngre da!)

  Deilige kaker du har bakt..skjønner godt at bursdagsbarnet ble litt "snurt" over å ikke få bløtkake, men det var jammen med noen fine erstatninger iallefall!

  Du er inne på avl Tove, og da er det klart at det blir "skred" i hode mitt...Jeg er veldig enig med deg når det kommer til alderen ved parring på FL....Jeg forstår faktisk ikke hvordan det kan være så "uforsvarligt" De er jo bare "valpene" enda...og FL som faktisk er mye senere moden enn en islender også...Embla løp når hun var 7 mnd, og Mira ble hele 13 før hun fikk sin første løpetid..
  ....Mira er klar for parring hun nå, i følge loven. men jeg SKAL vente til hun er 2 år, minst...Det synes jeg hun både trenger og fortjener...

  Når det kommer til det med å få valp etter sin egen hund, så vet jeg egentlig ikke helt hva jeg mener...Det er spennende å få noe nytt, men jeg kunne godt tenkt meg etterkommere etter mine..De er jo tross alt VERDENS beste hunder!

  Når tiden er inne til å få meg ny hund, så kan det godt hende at jeg faller tilbake på en Mira valp ja...

  SvarSlett
 10. uff ja magemål er et stort problem. Det er jo så mye godt som skal smakes på og det beste burde det jo spises enda mer av ;-)

  Som sagt, JEG forstår ikke ønsket om å beholde en egen valp. Men jeg har mange sære meninger og problemer med å fortså ;-)

  SvarSlett
 11. Ja du er bare ungjenta du da Marianne og sliter garantert ikke med teflonhjerne ;-)

  SvarSlett
 12. Det er så trivelig å sitte å lese innlegga dine som omhandler det ene og det andre :o) Problemet er at jeg har glemt hva innlegget begynte med, men noe av det som sitter igjen nå - er beina dine! Stakkars deg, det såg ikke godt ut. Håper det finns en vidunderkur. Du kan ikke bare sitte og spise kake heller..selv om akkurat det ser utrolig fristende ut.

  Avl ja. Jeg syns det er veldig bra at alle synspunktene kommer fram. Jeg håper engang at jeg kan bli eier av en Milli/Nalle-valp, bare fordi det er to hunder jeg setter umåtelig stor pris på på alle måter.
  Etterhvert som jeg har sett flere FL, og ser hvor forskjellige de er innad i rasen, vil jeg iallefall ikke velge en hvilken som helst lapp neste gang og det må gjøres litt mer "forarbeid". Først nå vet jeg hvor kjempeheldig jeg var som fikk en som Nalle!
  Det eneste som er sikkert er at det blir en finsk lapphund neste gang også ;o)

  SvarSlett
 13. Så koselig innlegg, både om det ene og det andre ;o)
  København turen hørtes bare herlig ut, ingen mas og kjas bare kos.

  Uff, de beina så vonde ut.

  Er enig i mye av det du sier om avl, er overrasket hvor unge hunder som blir brukt mange ganger. Tenkte en stund på valper på Maila men har begynt å slå det fra oss, nå er hun 3,5 år så egentlig er det rette tiden nå. Jeg vet ikke om jeg vil ta på meg ansvaret for oppfølging og ikke minst valg av nye familier.
  Akkurat nå føler jeg at emnet er lagt på hylla her i huset.

  Jeg synes det er så bra når jeg leser slike diskusjoner om avl og hvor seriøst folk tar det. En har et stort ansvar dersom en vil drive avl både for hundene, valpene, den nye familien og ikke minst for rasen.

  De kakene, mmmmmmmmmmmm vi er kakemomser her i huset ! Den "Nøvekaka" har jeg hørt om før og den ser så god ut. Er det privat oppskrift eller kan den offenligjøres ?

  SvarSlett
 14. Nøve: og så Gry som har valgt vekk både Nalle og Charlie! Svikefulle Gry ;-) ;-)

  SvarSlett
 15. Nøve-kake: Den oppskriften dukket opp sammen med flere andre etter et bloggeinnlegg fra Gry i fjor. Du får den helt sikkert av Nøve ellers så er vi minst 3 andre som har den :-) Bare si i fra.


  Og så må jeg jo si at jeg er veldig imponert over dere som gidder å lese innlegga mine helt til ende :-) Av en eller annen grunn så blir de alltid så veldig lange... Munndiare? Jeg er faktisk ganske stille av meg "live" men som du ser veldig pratsom skriftelig ;-) huff og huff!

  SvarSlett
 16. Hehe - jeg skal legge ut oppskrifta ;o)

  Og du Tove, bare vent..Nalle har jo sine svin på skogen, så Milli ha det samme først. Det må jo bli en viss balanse ;o)
  Neida. Problemet er at Nalle er bærer av PRA. Det innebærer at halvparten av valpene hans kan bli bærere, og derfor er det dumt å bruke ham når ho vil beholde en valp for avl senere. Sånn er det med den saken ;o)

  SvarSlett