19. juni 2009

Snart sommer...

Det rusler og går her hos oss fortsatt, men lite som skjer egentlig. 7 kull med grisunger med ca 80 unger. De 9 +2 med "Nina-navn" har det stort sett bra :-) De er så fine at'te.

IMG_0114

Det er morsomt å se hvor forskjellig Vina og Barfi er. Samtidig så ser vi likheter mellom Barfi og Mico. Kanskje fordi de begge er/var lapphunder... Barfi ligger på samme måten med hodet midt mellom forlabbene. Hun bjeffer for å få leke, få mat eller oppmerksomhet. Hjelper ikke det så er hun framme med labben bortpå beinet mitt. Hun graver utålmodig på døra når hun vil ut /inn og ingen reagerer på klynkingen/bjeffingen hennes. Vi har fortsatt spor på veggen ved døra etter Micos klør. Barfi er utrolig spretten, leken og har mye fart i seg. Jeg tror hun er et godt agility kl 1-2 emne. I hvert fall med den rette fører og trening. Men så var det det med den rette fører og trening da...... At hun bruker dette til å hente ting på bordet er jeg ikke så glad for. Men så lenge jeg aldri tar henne på fersken så får jeg ikke gjort så mye med det. Men jeg tror jeg skal lage en skramle-felle snart. Grisungene er spennende og litt skumle. Holder jeg grisungen i fanget så snuser og slikker hun på den. Når grisungen står på gulvet så er det best å bjeffe litt. Selv om hun har lagt seg til å sove et eller annet sted her i 1. etasje så kommer hun springende så fort en av oss går opp for å legge seg. Det er tydelig at det er oppe hun vil sove om natta.

IMG_0111

I kveld har vi vært på skoleavslutning for Irene. Må si det er en fordel å ha unger som går på skole som har musikk/drama-linje. Da er det ikke mangel på god underholdning med trøkk i. At hovedtaleren, Geir Skau var den samme som i fjor og sa akkurat det samme, faktisk litt mindre i år, var jeg ikke så imponert over. Men det hjelper jo selvfølgelig at han er litt morsom og så er det vel ikke så mange som har avgangselever to år på rad. Jeg er ganske imponert over frøknas vitnemål. Det var selvfølgelig ikke i nærheten av vitnemålet til de to elevene som hadde 6 på alle plasser. Det må forresten være utrolig morsomt å ha slike evner og vilje til å få til noe sånt. Den ene vet jeg er en lovende skiløper, så hun bruker mye tid på annet enn skolearbeid også. Men som sagt, med Irenes utgangspunkt, så har hun all grunn til å være stolt av seg selv hun også. Hvem skulle trodd det da hun var 4-5 år? Har du kjennskap til Spesifikke språkvansker så håper jeg du kan skrive noen ord til meg om det. Jeg vet det finnes mange av dem, men det er neimen ikke mye å se/høre til dem. Fra høsten så går vi inn i en ny "epoke" Irene begynner på folkehøyskole og Per Øyvind skal begynne på NISS i Oslo og ser seg om etter en hybel/leilighet. Det betyr at huset blir tomt for unger fra høsten av. Hjeeeeelp! Hvordan blir det? Da må jeg jo ta all lufting av bikkjer, tømme oppvaskmaskin og vaskemaskin selv...

I morgen er det tilbake på jobb. Vet ikke helt om jeg gleder meg til det. Det er utrolig deilig og gå hjemme og ikke ha noen tidspunkt for når jeg må avsted. Nå er det sannsynligvis travelt på jobben også. Og vi begynner ikke med 3 skift før ut i neste uke. Jaja, armer og bein, da går arbeidsdagen fort ;-)

GOD HELG!

9 kommentarer:

 1. Koselig med skoleavsluttninger. Mariken skal ned i dag og hente krakterene. Hun har et år igjen på ungdomskolen. Morro når de greier seg så bra barna våre.
  Morro å høre om Barfi og Vienna. Lile barfi som kommer løpende når noen skal legge seg!!
  Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 2. Det hørtes ut som en kjekk skoleavslutning! Underholdningen på en slik linje er nok noe helt annet enn på andre linjer! :)

  Så mange grisunger dere har fått! Det må være koselig å ha 80 bittesmå griser hjemme! Skjønner godt at Barfi er litt redd dem når de står på gulvet. Når du holder dem, kan de jo ikke finne på noe farlig! ;)

  Det er spennende å se på forskjeller og likheter mellom hunder! Ville og Dixie for eksempel (som begge jo er finske lapphunder) er nok mye likere i oppførsel enn Dixie og Tessy (portugisisk vannhund) er, selv om hun nok har vært like mye med dem begge to... :)

  SvarSlett
 3. Jeg var ikke klar over at du har hatt en lappis tidligere, da er det jo helt sikkert litt rart å se Barfi oppfører seg litt likt Mico.

  Jeg har fått med meg at du har holdt på med Agility tidligere, så du kan vel trene og føre henne selv, det er jo så gøy og god trim;o)

  Ville følger også med, når vi går for å legge oss, her i huset er det ned i fra stua, det er så herlig å høre henne: tasse, tass i halvsøvne for å legge seg der vi er.
  God helg.

  SvarSlett
 4. Herlig å høre fra deg, igjen, Tove!
  MEN....noen bilder av grisungene, da....please?

  Tenk å kunne holde en liten rosa grisunge i hånda - DET må være stort det!!

  Vet du, flott å se bilde av "yndlings-damen" min igjen....Vina er så vakker, og hun har en så herlig personlighet!!! Men Barfi har jammen vokst seg til hun, også ;-)

  Tenk det må bli rart når ungene forsvinner ut av huset. Jeg både gruer og gleder meg litt til at det skjer....og syns litt synd på deg at nå må du gjøre ALT selv; lufte hundene, ta ut av oppvaskmaskin, ryddde....hehe

  SvarSlett
 5. Det er STOR forskjell på å vite hva AG går ut på og være en GOD fører, Ville.Jeg er redd jeg hører til i den første gruppen, men jo det er jeg som har lyst til å trene AG.

  Jeg skal prøve å få tatt noen flere bilder av grisungene snart. Og av Barfi som står og smugkikker i de små åpningene inn til bingen.

  Ja det blir sikkert deilig med ungefritt hus, men jammen er det godt å ha litt kontroll på de og ;)

  Selv om Irene og jeg unngår å bruke ordet tur så tror Vina at så fort jeg gir Irene en beskjed så er det snakk om bikkjelufting og det skal skje NÅ i følge Vina.

  SvarSlett
 6. Huff ja, det kommer nye etapper hele tiden...til neste vår har jeg konfirmant...det er faktisk litt rart og skummelt i en alder av 30!
  Så jeg får heldigvis litt hjelp med oppvskmaskin og tøy bretting i noen år til...men lufte bikkja!! nei det gjør jeg sjøl....

  Så gøy at du ser likhets trekkene mellom Barfi og Mico...sånn er det her også..noen ganger tror jeg nesten at gamle Mira er tilbake i en ny versjon...for Mira oppfører seg akkurat som Mira,...

  Grisebilder vil vi ha ja...det er jo såå koseligt med disse grisetrynene!!

  SvarSlett
 7. GRISEBILDER!!!!!!!!!!!!! I MORGEN!!!!!!!!!!!!!

  Gøy å høre om forskjellene mellom Barfi og Vina! Jeg ser utrolig mange likheter mellom Kaisa og Milli, de bruker bl.a. potene mye til å holde fast ting og sånn, også ligger de som du beskriver Barfi:o)

  Jeg tror egentlig at du er ganske god i agility jeg Tove, men Vina er en bestemt dame, som gjør ting i sitt eget tempo:o)

  Forresten, når ungene flytter ut, og du må ta rydding og sånt selv - det blir mindre å rydde. Jeg VET det (selvom jeg er "den onde stemora" som ALLTID peser rydding;o)

  SvarSlett
 8. Grisebilder, ja takk :o))) Dette er jo ganske så eksotisk for de fleste av oss! Tror ikke det finns mange blogger som din.

  Håper dere får ei harmonisk helg ;o)

  SvarSlett
 9. Rydding? Hva er det???? Dessuten så har ungene sine 3 rom der det ikke ser ut! Men jeg har gitt opp og har sluttet å gjøre noe som helst der. Ja bortsett fra nå da jeg måtte begynne å leite etter oblater til juniors bil. Han fant dem ikke igjen og du vet jo hvordan det er med mannfolk og det å finne ting som ikke ligger aller øverst i bunken? Men selv med rydding så fant jeg dem ikke. Jeg gikk til og med i gjennom søpla for å se om jeg hadde kastet dem. Endelig dukket de opp, JEG hadde hengt dem på oppslagstavla, men jeg tenkte ikke på å se der for jeg var HELT sikker på at junior hadde tatt dem med seg på rommet... Hjelp hvordan skal det gå med meg om 10 år?? Teflonhjerne alt nå.

  SvarSlett