28. juni 2009

Å joda...

jeg klager i vei jeg.

Jeg tror aldri jeg har ønsket å flytte til utlandet noen gang. Jeg syns våre lyse sommernetter er herlige (og klare høstdager, glitrende snøvidder og vårgrønne trær osv) men jeg liker ikke store mengder mygg, fluer og gradestokk som viser mer enn 22 grader!! Jeg tror ikke jeg greier å finne en eneste fordel med å ha det varmere enn det? Joda det kan være deilig å sitte i skyggen, men hva skal en nå gjøre der? Ikke er det tv der og ikke pc og alt det fornuftige jeg bør gjøre befinner seg i hvert fall ikke der. Eeeeh, noen vinduer som burde vært vasket kanskje. Men så fort en begynner å lee på seg så er det for varmt selv i skyggen nå i disse dager og da er en jo like langt.  Varmt på soverommet er det også, der koker det om kvelden og om morgene har vi sola på vår side og jammen greier den å varme opp rommet allerede da. Etterhvert begynner det å bli fare for avling og blomster også, vi har nemlig ingen mulighet til å vanne. Så vi er i hvert fall to som ønsker regn, Gry ;-) Dyrene våre er helt enig med meg. Nei takke meg til norsk sommer med 16-22 grader, det er akkurat passe. Takk og lov for at disse varme dagene er i mindretall. Men det har vært skrekkelig mange av dem allerede i år. Kanskje jeg skal vurdere å flytte likevel... Det må bli til Svalbard (fortsatt Norge) eller Grønland i så fall. Er det rart jeg aldri har ønsket å dra på syden-tur ;-) Jaja det er bra vi ikke er like, men som sagt, jeg klager i vei over varmen. Åååååh som jeg savner Hedrum og Lågen i disse dager..

Nå skal jeg finne fram myggsprayen og gå en tur hit med bikkjene. Bader gjør de ikke,men litt vassing blr det i det minste.

P7060053

14 kommentarer:

 1. Tove: Jeg kunne ikke skrevet det bedre!!! 16 - 22 grader er perfekt!! Sånn som det er nå så blir beitene, dyra vokser ikke og vi orker ingenting. Det er for j.... varmt!!!!!

  Jeg blir med til Svalbard!!! Når drar vi?????

  SvarSlett
 2. Hjertens enig! Svalbard eller Island frister, vi drar!
  Min kjære nabo Inger er faktisk sånn som oss, derfor har ho feriert i alle disse "kalde" landa. På Grønland var insektene en større plage enn noe anna sted ho hadde vært...

  SvarSlett
 3. Da blir det ikke noen tur til Grønland!

  SvarSlett
 4. Klarer dere å holde temperaturen nede i grisefjøset? Kalde murvegger...men masse fluer, kanskje..

  SvarSlett
 5. Her har jeg kansje ingen ting å gjøre. Liker denne varmen jeg da!!
  Får ikke nok av varmen jeg da!
  Det eneste jeg igrunn synes er noe vankelig det er å få sove når det er så varmt! Men har finni en liten løsning på problemet, legger et laken i frysern i 10-15 min før jeg legger meg! Deilig å ha noe kaldt å ligge på eller å ha over seg!!

  SvarSlett
 6. Nøve: masse fluer ja. Driver og vasker ned og kjører ut talla i disse dager for å hjelpe litt på det problemet. Murveggene hjelper noe, men det er varmt. Det er bra vi har få dyr for øyeblikket. Varmelampene er skrudd av og ungene ligger strødd utover i bingen i stedenfor i det lune og varme hjørnet sitt. Faren med dette er at det er større fare for at purka legger seg på dem, men bank i bordet det har gått nesten helt bra så langt.

  Gry Viola: I kjelleren er det kaldt, så junior har lagt seg der de siste dagene. Enkelte år har vi flyttet ned dit alle sammen på det verste.

  SvarSlett
 7. Jeg synes det er greit med litt varme, jeg! Det er så ofte kaldt og regn om sommeren, og hele vinteren er jo også iskald, så for meg kan det godt være litt varmt her også... :P

  Dixie og jeg sover i kjellerstua for tiden. Her er det mye kaldere enn oppe på loftet, der vi ligger til vanlig! :)

  Kanskje det kunne kommet litt regn og lavere temperaturer mens vi var på ferie? Så kunne dere fått det dere ønsker dere, mens vi ikke var hjemme! ;)

  SvarSlett
 8. Vi blir så gjerne med til Island. Etlappis/islendingstreff der:o)

  Litt avsporing: Tove du spurte hva jeg jobber med. Jeg ble for ca ett år siden hjelpepleier. Fikk 50% kveldstilling på sykehuset, og storkoser meg. Veldig travelt og veldig kjekke kollega:o)
  Fra før har jeg gjort masse forskjellig, jeg er alternativ med tanke på kropp, sjel og helse. Velger først alltid naturmedisin før skolemedisin. har jobbet som akupunktør og drevet mye med taiqi.
  Så nå vet du litt mer om meg.
  Vanskelig å formidle hvem en egentlig er på blogg, det får komme litt etter litt tenker jeg:o)

  Ha en forsatt fin uke hos dere, vi drar om et par timer til fjells, og blir der til tors el fredag.
  Snakkes...

  SvarSlett
 9. Ja kanskje det hadde vært noe Berit? Bikkjene må nok være igjen i Norge, tror det er forbud mot å ta med seg bikkje til Island? Nøve: har ikke du ei venninne som lager turopplegg? En bloggetur til island, det hadde vel vært noe??

  Berit: ja jeg angret på at jeg spurte. Helt enig i at en ikke skal skrive så mye personlig på bloggen. Min plan var jo kun å skrive om bikkjer og ikke legge ut bilder av folkene bak f.eks. men der har jeg visst glemt alle gode forsetter gitt. Men det er morsomt å vite hva dere driver med også, arbeidet (enten det er av den sorten vi får betalt for eller ikke) er jo enten vi liker det eller ikke en stor del av livet vårt.

  Må nesten fortelle at vi har ei linerle som også i år er på plass som fluejeger i den ene avdelingen i grisehuset. Rart å se på den store ungen hennes som sitter der og maser på mere mat.
  Kos dere og nyt de varme fine sommerdagene dere som elsker dem. Og så kan jeg fortsette med klaginga mi ;-)

  SvarSlett
 10. Tove: du er inne på noe der, det livs erfaringene våre både jobb og interesser mm som former oss. Tror også det er lurt å holde litt tilbake, enig at det ikke alltid er like enklelt:o)
  Tenk å fått til en tur til Island:o)

  SvarSlett
 11. Å dere klager. Dette varer bare en ukes tid og så blir det regn og kaldt igjen. Sånn er det bestandig jeg har ferie. Nyt det mens det er. Jeg har fortsatt dundyna mi. De hjemme mener det er noe galt med meg. hahaha!!!

  Men litt regn om natta hadde ikke vært dumt:o)))

  SvarSlett
 12. Min før omtalte nabo var på Island for ett par år siden sammen med ei venninne. De leide bil, kjørte rundt overalt med firhjulstrekker'n - dårlige veier på Island også - overnatta i telt der de fant ett trivelig sted. Ho anbefaler oss på et sterkeste å gjøre det samme!!! Så enkelt :o)

  Det hadde vært noe for oss! Litt synd uten bikkje,da men..

  SvarSlett
 13. Jeg blir med til Island!!! Marianne har jo vært der og kjørt rundt...og tattmange alldeles flotte bilder av landskapet der (jeg kaller det..hehe)

  Skulle tro at islendingene våre burde få innreise i Island da..;-)

  Det blei jo arrangert tur til island i regi av NIHK i fjor - var det altså uten bikkjene?? Tove??

  Jeg liker også sol og varme..men når gradestokken viser 32 grader kl. 08.30 på morran, og jeg skal prøve å sove etter ei nattevakt...ja, da ønsker jeg meg regn....hehe

  SvarSlett
 14. Snorredimma: Ja det var uten norske firbeinte. Jeg vet ikke om det er forbudt å ta med hunder, bare mener jeg har lest. Island prøver vel å verne sine egne dyr, sikkert ganske sårbart der de ligger ganske ensomme. Regner i hvert fall med at karantenen er så lang at det er uaktuelt å ta med bikkjene våre på ferie.

  SvarSlett