14. juni 2009

Ninas bursdag ;-)

Det var ikke bare hos Nina det skjedde noe på fredag.

Her hos oss kom disse til verden.

IMG_0350

Og skal jeg følge opp Grys navnetradisjoner så må det jo bli Nina, Charlie, Åse, Anthon, Toni, Monsen, Haga, Dammen og Atle som blir navnene deres da ;-) Med noen syltynne koblinger mellom Nina og noen av navnene, men de holder for meg :-) Siden det er kun 3 stk som er helt hvite/rosa så bør det jo være mulig og se hvem som er hvem tilogmed. Den stolte mor heter 2142. Det var forresten noen som ikke "ville" ut av sitt lune rede så jordmor måtte trå til for å hjelpe. Og da går det selvfølgelig bra. Griser er enkle sånn, bare jeg er der tidsnok.  Det blir nok flere som griser i dag (det kom ingen i går) og jeg håper at de får litt for mange sånn at 2142 kan adoptere noen. Bare 9 stk som hun har nå er 3 for lite til at hun og jeg kan være helt fornøyd.

IMG_0349 

Jeg har ikke bestemt hvem som skal hete hva enda, men tror dette er Dammen og Charlie.

IMG_0309

Den lille brune må jo hete Toni.

IMG_0307

I går kom jeg meg endelig av sted en tur med Barfi igjen. Som alle andre steder så har også Nannestad sine "dager" I tillegg til de vanlige politiskeparti-, lokallag- og salgsboder så er det håndballcup, tivoli og underholdning. Så det er mye folk. I år har de prøvd en ny vri og det var ekstra mye som skjedde med masse underholdning, mange boder og mye folk. Håndballcupen hjelper selvfølgelig godt til her. Vi tråkke litt rundt inne på tivoliplassen og innimellom boder og fikk med oss litt handball. masse folk, ballonger som smalt, kjøretøy som bråket ekstra mye, tivoli som bråket med mye bevegelse = ikke noe problem. Derimot så skal bikkjer bjeffes på og koppelet er så bare altfor kort, syns Barfi. Les hun dro masse i bandet. Etter hvert så ga hun seg med det, men det var fordi hun ble sliten og ikke fordi hun plutselig var "blitt flink" Hjeeelp her har jeg en stor jobb å gjøre :-( Med Vina så har jeg aldri tatt den jobben. Hun har nemlig aldri dratt i bandet, det er jeg som må dra henne. Hun skal jo snuse og dobbeltsjekke alt.

untitled

Og så litt om hva som ventet oss da vi kom hjem fra ferien:

Jeg holder fast på at Vina er en mester i å ønske oss velkommen. Hun kommer løpende ut og logrer med HELE seg, ørene ligger flate og hun vet ikke hvordan hun skal greie å få logret nok. Og så litt slikking i ansiktet. Dette er hun ikke så ille på. Så en runde i full fart rundt PE før hun nok en gang kom til meg og gjentok seansen før hun la seg på ryggen, men ikke helt for hun skulle jo logre og slikke enda mer også. Jeg ble veldig overrasket over at hun ikke hadde tid til å hilse orntli på PE denne gangen? Barfi kom litt etterpå, tydelig glad hun også, men ikke så voldsomt som Vina og hun går over i å bite i ansiktet/halsen. Lurer på hva de tenker mens vi er borte? jeg skulle ha likt å filmet dette, men det var rundt midnatt og litt lite lys og dessuten så hadde jeg jo mer lyst til å hilse på bikkjene.

Barfi var blitt stor mens vi var borte. Vel hun hadde neppe vokst så mye på den uka, men hun var så mye større enn det jeg husket. Men nye tenne, det hadde hun fått. Men huff den ene gamle hjørnetanna var der fortsatt sammen med den nye. Jeg ga henne tyggebein i håp om at den skulle falle ut, men neida, den satt der fortsatt mørk og fæl. Uff her må det dyrlege til tenkte jeg. Men så kom PE litt seinere på dagen med en av "sine tørrfisker" Da jeg så i Barfis munn om kvelden, så var den gamle tanna borte :-) Jeg tipper på at siden tørrfiskbiten er så stor at hele tanngarden må brukes for å få den ned og det skal den jo, så løsnet tanna i samme slengen. Så nå har Barfi en flott ny hvit tanngard.

IMG_0336

15 kommentarer:

 1. Uff det mangler visst noen bokstaver her og der, også noen store bokstaver. Dere får legge godviljen til...

  SvarSlett
 2. Så koselig å bli oppkalt,da Tove! Den brune var jo nydelig. Jeg synes også Toni passet til den.

  Skjønner godt det var helt andre ting som var i hode på deg enn å filme hjemkomsten. Jeg hadde også vært mer opptatt av å hilse på hundene.

  Charlie er fortsatt som Barfi. Når det er noe nytt og spennende så drar han i båndet den første tiden og så roer det seg. Vet ikke om det noen gang går over.

  SvarSlett
 3. Så herlige grisunger!! Det må være så gøy Tove:o) Åh, jeg fikk lyst til å snuuuuuse på en av dem (sykt?).

  Hvem er Toni og de andre, bortsett fra Nina og Charlie da:o)

  Jeg holder fast ved at du er kjempeflink til å sosialisere Barfi, jeg har ikke engang tenkt tanken på å ta henne med på tivoli:o)

  SvarSlett
 4. Ååå... Så kjekt med grisunger! De var jo kjempesøte! :) Håper vi får høre mer om dem og se flere bilder av dem etter hvert! :)

  Det hørtes ut som dere fikk en koselig velkomst, av begge hundene! Det er alltid så kjekt å komme hjem når det er noen der som venter og som blir SÅ glad når det kommer noen... :)

  Det var sikkert kjekt for Barfi å få være med på tivoli! Det er jo så nyttig å ta dem med på slike steder!

  SvarSlett
 5. OK
  Her mine tanker bak navnene ;-)
  Nina= Nina (Hvit purke med svart prikk, Nina er lys)
  Åse = hentet fra ninas e-post (Hvit purke)
  Charlie (hvit råne)
  Anthon = Del Ninas etternavn (Brun råne med prikker)
  Toni= Del av Nias etternavn, burde vel vært Thoni (brun)
  Haga= Nina bor i Hagalia og jeg har et forhold til gården Haga som ligger der i nærheten, men det kan jo også kobles med Ninas hageinteresse (Svarte flekker i hodet)
  Monsen = Nærmeste nabogård til Nina heter Monsen (hvit råne ,jeg vet ikke hvordan jeg skal se forskjell på Monsen og Charlie :-S)
  Dammen= en gård/sted i Vestmarka, Ninas turområde (svart hale, flekke, brunt hode)
  Atle= En som både jeg og Nina kjenner tilknyttet Haga (brunt hode, svarte flekker)

  Som du kanskje skjønner så har jeg nettopp navnet dem og skrevet huskeliste :-)

  Og så har jeg hentet inn Prikken og Gulltopp fra et annet kull.

  SvarSlett
 6. Uff fortsatt går det litt fort med skrivingen...
  Ser også at den som på bildet i bloggen blir kalt Dammen nå er omdøpt til Haga ;-)
  Vet forresten ikke om gården heter Monsen, men folka het i hvert fall det og Monsenjordet kjørte jeg forbi hver dag jeg skulle på ungdomskolen.
  Som du ser så lager jeg noen rare koblinger ;-)
  Ikke sykt Gry, jeg liker å snuse på de nye grisungene, etter at de er blitt tørre.

  SvarSlett
 7. Det er riktig, Tove. Folka på Monsegården heter Monsen. De bor der ennå og er vel rundt 80 år nå. Sønn driver gården som bor og driver en annen gård også. Lurer på hvem som flytter dit når de ikke er noe mer.

  SvarSlett
 8. Dette var morro! Kjempe-fine navn koblet til Nina, da..Med litt fantasi får man til det meste!!

  Såå skjønne små grisunger - dem ser så deilige ut (forstå meg rett: tenker IKKE mat) og så er jeg litt spent: Hvordan lukter en nyfødt(tørr)grisunge, Tove??

  Husker jo at jeg elsket å lukte på ungene (mine, selvfølgelig) da de var nyfødte - den spesielle lukten blir liksom aldri glemt....

  Barfi er heldig som har vært på tivoli!! Det er jo kjempe-fin trening det..Tipper ho var utslitt da dere kom hjem, ja.

  Jeg har tittet på bildenen dine fra ferien gang på gang - de er sååå fine!!

  SvarSlett
 9. Og Gry, Dammen var der vi var som det var blitt ridesenter nå. Det heter Damgården Ridesenter.

  SvarSlett
 10. Så nydelig Barfi er!! Så ingen av hundene blir "fornærma" når dere er borte fra de noen dager? Hadde en hund en gang og den ville ikke snakke med meg på flere dager når jeg hadde vært borte.
  Jeg er veldig nyskjerrig, lukter nyfødte grisunger sånn som nyføde barn gjør? Har bare blitt fortalt det en gang. Nydelige er de i allefall!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 11. Så artig å koble Nina med grisungene,da :o)))

  Det er vel herlig å ha noen å komme heim til! Vi lærte på Tjøme-kurset at hundene tenker NÅTID - ergo har de ikke savna dere(..?) De er "bare" fryktelig glad for å se de snille menneskene sine :o)))

  SvarSlett
 12. Dere spør nå vanskelig da. Hvordan lukter en grisunge? - som en grisunge vel... ;-) Det tar nok ikke lange tiden før det lukter gris av dem. Men det er ingen vond lukt :-)

  Det er bare dette ene kullet som blir beæret med navn.

  Forøvrig er de slitte bingeskillene bytta ut. Så det blir ingen "slipp fangene fri, det er vår" og "hjelp rompa mi er for stor" på disse grisungene :-D

  SvarSlett
 13. Ny snuseseanse ;-) Nyfødte griser lukter - ingenting. Er bare fløyelsmyke og gode :-)

  SvarSlett
 14. ...og 'busta' er så mjuk og glissen at den bare kiler såvidt i nesa?
  Har dere fått nytt kull inatt?
  Det høres koselig ut i grisefjøset. Foreløpig ihvertfall.

  SvarSlett
 15. Busta kiler ikke engang Nøve. Den er som sagt fløyelsmyk :-)
  Jada, jeg går stadig mellom grisehus og sofa. Purka som griset i natt har vist tegn på å skulle grise i minst ett døgn før hun endelig satte igang. 16 stk + 2 dødfødte.

  SvarSlett