24. desember 2022

Ingenting

 


Tenk å ha så mye "fri" og så ikke bruke disse dagene til noe fornuftig eller morsomt. Det er skremmende å se hvor lite som har skjedd dette siste halve året. Ingenting, rett og slett. Ok, mange av disse "fridagene" har vært opptatt med helseavtaler, men det er  tross alt minst halvparten igjen. 

Ok, jeg har strikket litt og ble i høst endelig ferdig med denne jakka. 

Jeg hadde ingen oppskrift å strikke etter så det har blitt litt etter "prøve seg fram-metoden". Jeg oppdaget at jeg kom til å gå tom for garn og garnbutikken hadde ikke med av fargen så da ble jeg nødt til å spe på med en annen farge. Nå ser jeg at jakken ble unødvendig lang, så kanskje hadde det holdt med det lilla garnet, hvis jeg hadde kortet den ned litt. Men det ble nå ok med to farger også. Uten at  jeg skal påstå at jakka ble spesielt vellykket. Det er på tide med et strikkeprosjekt der jeg kan følge en oppskrift! Sier jeg og så etter å ha strikket et sokkepar har jeg begynt på et nytt prosjekt helt uten oppskrift og i tillegg noe som jeg ikke har prøvd på før. Begynner å bli skeptisk til hvordan dette kommer til å gå, men men.

Turer har det knapt nok vært i år. Og nå i det siste så har det nesten ikke blitt noe av "lufteturene" mine heller. Unnskyldningene er mange, men som jeg sa til sykepleieren, det er vel "vondt i viljen" som er hovedårsaken. Jeg må ta meg sammen og komme i gang igjen. Jeg får heller korte ned på turene. 10 min er bedre enn ingen ting og så ta det derfra. Nå har jeg kjøpt meg varmedress også. Det er det vel ingen som bruker lenger, men jeg syns det er så mye enklere å bare dra den utenpå istedenfor full omkledning og på med 2-4 lag ull før jeg kommer meg ut på tur. 

Jeg hadde med meg Barfi sist jeg gikk runden min. Det tok dobbelt så lang tid og ble kaldt, men ellers gikk det helt fint. Barfi fikk litt nytt å lukte på. Selv om det ikke går like mange bikkjer der, så går det noen og det holder det.

Maura er kjent for å være et snøhøl. Men nå virker det som at alle andre får snø, masse snø, mens vi knapt nok får noen cm. Og så irriterer det meg at det bare må komme en dag med varmegrader og regn før det dagen etter er 10-15 kuldegrader. Da kunne de vel hoppet over den mildværsdagen. Selv om det ikke har kommet mye snø så har det vært hvitt på bakken ganske lenge. Det hjelper masse. Det skal ikke mer til før det er litt lysere ute. 

Nå de siste dagene har det kommet en del snø, så nå begynner det å ligne på vinter. Oppe på åsen har det vært fine forhold og skiløyper en god stund, sies det.

Selv om operasjonen gikk bra så ble det komplikasjoner og mye styr etterpå. Og det at jeg ikke har spist normalt på 3-4 mnd. begynner å tære på. Det begynner endelig å vise seg på vekten også, men ikke i speilbildet? Derfor har desember gått med til turer til Ahus, mye tid på sofaen, mye lesing og halvsoving foran tv'n istedenfor å komme seg til hektene igjen og gjøre seg klar for en mer normal hverdag. Men i disse dager er det jo tiden for mirakler så det dukker nok opp et lite mirakel her også snart, ikke sant?

Foto: Inger Synøve Natten
Jeg tror jeg skal bruke julen til å drømme om og pønske ut alle turene jeg skal på neste år. Finne ut hvilke cacherunder jeg skal ta osv. Ja, for det har jo nesten ikke blitt noe caching heller dette året. Jeg kan egentlig bare avskrive dette året og begynne på ny frisk etter nyttår. Ja, for 2023, det kommer til å bli et fantastisk år på alle måter :)


4 kommentarer:

  1. Det har vært et veldig annerledes år for deg, men jeg er så glad på dine vegne at alt har gått bra, og så vet jeg at din vondt i vilja forsvinner når du har energi til det. Å gå turer er også å ta vare på seg selv, men av og til trenger man trenger man andre måter å ta vare på seg selv på.
    Riktig god jul ❤

    SvarSlett
  2. 2023 kommer til å bli et bra år for deg. Det er jeg sikker på, og turene må du ta sakte, men sikkert. Lykke til og riktig godt nytt år. Du er tøff. ❤️

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, ja 2023 SKAL bli et bra år! :)

      Slett