7. mars 2021

Fjellgenseren

 Nytt strikkeprosjekt. Jeg så det var tilbud på garn på Strikkemekka, men hva skulle jeg strikke? Fjellgenseren har ikke vært noen stor favoritt, men da jeg så en oppskrift på den i tynt garn syns jeg straks den var mye finere. Så var det å finne hvilke farger jeg skulle velge. Jeg sjekket bilder som er lagt ut på Instagram uten å få noe klart aha-øyeblikk. Den store ulempen med å bestille garn på nettet er at det er vanskelig å se fargene på min pc. 

Jeg hadde nok ikke kjøpt akkurat disse fargene om jeg hadde vært i en garnbutikk, men nå var de i hus så da var det bare å begynne. Jeg valgte en farge mer enn det oppskriften sier.

Garnet er Du store alpakka Sterk. Det virker som at det er et garn jeg liker. Greit å strikke av og jeg tror ikke det klør. Men det er snart på tide at jeg kjøper noe norsk garn igjen. Bortsett fra sokkegarn så har jeg nå bare kjøpt garn fra Island, Danmark og Peru de siste årene.

Det ble litt prøving underveis. Det er jo spennende å se hvordan det blir. At jeg har en tendens til å strikke for lange ermer, var det for sent å gjøre noe med.


Hmmm, jeg begynte å bli skeptisk. Det ble altfor hvitt syns jeg. Enda jeg hadde valgt natur-fargen. Jeg er sååå dårlig på å strikke mønster, så derfor velger jeg ofte oppskrifter med lite mønster, samtidig så er det jo såå mye mer spennende å strikke når det er mønster. Men å rekke opp igjen - nei det kommer jo ikke på tale... 

Det finnes heldigvis enklere løsninger 😉Det ble en ekstra grønn bord i maskesøm. Jeg syns det ble mye bedre med litt mer mønster inne i det hvite. Burde nok kanskje hatt det på oversiden av fjellene også. Jeg la ikke merke til at mønsteret er forskjellig på tynt og tjukt garn før jeg var nesten ferdig med genseren min. 

I oppskriften er det høy hals. Det ville jeg ikke ha og ikke hadde jeg så lyst på vrangbord der i det hele tatt. Hva er det med meg og det med å alltid lage min egen vri??

Alt i alt syns jeg den ble ganske fin, selv om jeg tenkte ungarn-flagg mens jeg strikket pga. fargene og grønnfargen blir litt borte i det røde. Jeg har kjøpt altfor mye garn og blir nødt til å strikke noe mer i disse fargene. Jaja kanskje jeg greier å dytte en ny genser på Irene....


4 kommentarer:

 1. Den ble fin! Måtte titte en stund før jeg så den ekstra borden, men det gjorde seg. Og det røde hjertet ble også en fin vri. Flink du! :)

  SvarSlett
 2. Jeg syns den ble rålekker, rett og slett! Det røde hjertet var skikkelig kreativt ❤️
  Ps. Nå er du så gammel at du må slutte å snakke ned deg sjøl. Du greier alt du vil.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk :) Selv om jeg ikke fant svaret på fargevalget inne på Instagram så ble jeg overbevist om at den nederste borden måtte være hvit og fikk tips om det røde hjerte. Jeg syns det grønne blir litt borte i det røde, så hvis jeg skal strikke en ny vil jeg finne en annen farge der i hvert fall, tror jeg.

   Slett