23. mars 2021

Ekstjern-furua og ny skitur

Snellingen

 

Siden den forrige skituren var så fin fant jeg ut at jeg måtte på ny tur. Samme sted og samme tur, men jeg droppet omveien over tunellen og tok skia på ved Brovoll skistue. 

Denne gangen gjorde jeg alvor av å finne ut hva dette er.

Andre hadde gått dit før så jeg fulgte bare et skispor og da jeg var i nærheten var det ikke noen tvil om hvilket tre det var snakk om.

Det vises ikke så godt på bildet, men denne furua er stor! Jeg har nok sett like store trær før, men ikke ei furu.

Jeg har googlet meg fram til denne infoen: Denne furua er fredet, ei skikkelig storfuru med en omkrets på rundt tre meter.

Istedenfor å gå til Råsjøen gikk jeg over Råbjørn. Her var det kjørt scooterløype fredagkveld. Det var ikke så mye igjen av det sporet, men det gikk greit å gå.

Jeg satte meg på en liten odde ikke langt fra Råbjørnhytta. Her blåste det en del, men ellers var det deilig å sitte der i sola med en furulegg som ryggstøe.

Så gikk jeg tilbake samme vei og fulgte samme løype som sist tilbake over Store Snellingen. Det måtte bare bli ei pause på "odden min" også. Det var jo så deilig i sola.

Føret var lett blanding av isete med null feste i skyggen, men ok så fort jeg gikk ut av sporet, helt ok føre, til skikkelig bløtt og trått føre. Mesteparten av turen i dag var som å gå med handbrekket på der jeg måtte stake i nedoverbakkene. Jeg fikk ingenting gratis med andre ord, ja bortsett fra i oppoverbakken kanskje. Det var jo bare å tusle oppover uten noe problem.

Været var herlig og mye bedre enn jeg forventet. Det var noen skyer, men de var så tynne at sola skinte lett igjennom. Med 8-10 varmegrader så var det bare deilig de gangene det blåste litt. 

Det var rett og slett deilig å være ute på tur.


Turen ble på nesten 25 km i dag, men med sååå trått føre så ble det nok forbrukt minst like mange kalorier som på forrige tur. Den røde streken er dagens tur. Den blå er i fra den forrige turen.


4 kommentarer:

 1. For en lang tur, da du! Nå begynner du virkelig å komme deg i form. Men godt du kjenner dine begrensninger og ikke prøvde deg på furua...eller gjorde du det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, nei jeg holdt meg trygt på bakken

   Slett
  2. Ønsker du deg stolpesko til bursdagen, kanskje? 😉

   Slett