8. januar 2021

Cacheåret 2020

 

Barfi er min trofaste turvenn på mange av mine cacheturer.


Jeg avsluttet cacheåret 2020 på nyttårsaften med mitt funn nr. 3 000. Det var en enkel letterbox-cache ved SAS-museet på Gardermoen. 

Dermed har jeg logget 388 cacher dette året. Jeg prøvde meg på  adventure-lab-runder for første gang. Det ble 3 runder med i alt 15 funn. Jeg fikk 1 FTF dette året. 

Jeg la ut 1 ny cache Refleksene på Brovoll GC93BWM Jeg brukte mye tid på å få lagt ut denne, så mye at snøen kom og gjorde den ekstra krevende å finne. Helt siden vi, etter to forsøk og mye slit, fikk logget Night cache "Goathill"  har jeg hatt lyst til å lage noe lignende, en lang og litt vanskelig refleks-runde. Men noen furuskau har jeg ikke tilgjengelig og reflekser på snøtunge grantrær er ikke alltid like greit og med 1/2 - 1 meter snø blir det nok ikke mange besøk der i vinter. Jeg arkiverte det første utlegget vårt Brattåstoppen Så av de 53 utleggene våre er det 47 som fortsatt er aktive. 

Ser en bort i fra den tradisjonelle cacheturen vår nyttårsnatten med noen funn over midnatt så logget jeg ikke en eneste cache før i april. Vanligvis er juli den måneden jeg logger flest cacher, men i år logget jeg kun 6 i juli! PE og jeg dro ikke på ferie i sommer og dermed ble det ikke den vanlige ferie-cachingen på oss. Mye takket være covid-19 så ble 2020 et år preget av kom-deg-ut-på-tur-caching der jeg fikk ryddet opp i en del trailer i sørenden av Romeriksåsen. Og så våget meg litt lenger av sted på cache-turer, som flere turer på Finnskogen og i Nordmarka. Men selv om jeg  brukte vanvittig mange timer på å legge puslespill for å få fram koordinatene til geoartene i Skjåk og Vestmarka så har jeg fortsatt ikke kommet meg av sted dit. 

Det kan være slitsomt å være på cachetur ;)

Jeg logget ingen skikkelig WOW-cacher i 2020. Jeg logget stort sett cacher som var pet-rør og ordinære plastbokser. Jeg logget ikke en eneste adventscache lagt ut i 2020, det er jo ofte de som er wow og gir stjerner i blikket. Jeg logget noen  få adventcacher fra tidligere år, men de taper seg jo ofte litt etter et år eller to. MEN jeg har logget mange cacher som ligger på fine steder og / eller som har gitt meg noen flotte turer og gode opplevelser og det bærer årets oversikt over de beste cachefunnene preg av. Ja, for jeg må jo lage meg en beste-cache-liste i år og :) Det blir en topp-10-liste i år. Det er vanskelig å rangere dem, så jeg setter dem bare opp kronologisk etter funndato.

Favoritt-liste 2020 

GC7DE7M Gatelangs i Hønefoss

I april gjorde Nøve og jeg noe vi sjelden gjør, vi så etter cacher i tettbygde strøk. Vi dro til Hønefoss på cache-tur. Gatelangs i Hønefoss er en letterbox-cache der vi skulle gå gatelangs og finne bestemte detaljer på husene i denne gaten. Det var fine detaljer, en artig vri og enkelt nok til at vi greide det. Morsomt med en litt annerledes utfordring. Cache-dagen er selvfølgelig beskrevet i blogginnlegget Urban caching i Hønefoss

GC6D06X Fy farin frua i bjørka 

Endelig fikk jeg somlet meg til å ta en mimretur til Bjanes i Fet. En flott vårdag i mai gikk jeg på cache-tur i naturreservatet Nordre Øyeren. Der lå det flere cacher og flere av dem var litt artig gjemt, men et pet-rør et godt stykke opp i ei bjerk er den som fortjener plass på listen min ;) Gode klatretrær på et fint sted er jo noe jeg liker :) Blogginnlegget om turen heter: Det var en gang - Bjanes


GC88D2Q Lomtjern

Nøve har lagt ut 8 cacher langs Evjuvegen i Gulsvik. Selv om dette er en framogtilbaketur så syns jeg det er en fin tur med mange idylliske pauseplasser. Det er ikke noe spesielt med selve cachene, men som sagt det er en fin tur. Her ved Lomtjernet er kanskje den fineste plassen og får æren av å representere denne serien. Turen kan anbefales :)  Blogginnlegget fra denne turen heter: Evjuvegen 2

GC6V91D GPSjul#2 Bird's sewer

Selv om jeg gikk til denne også så er dette en cache som er nesten en park & grab. Denne er med på favorittlisten fordi det er en morsom og kreativ oppgave for å komme fram til loggen. Nå har jeg vært borti en slik variant en gang tidligere og jeg hadde gjettet meg fram til hva som ville møte meg her så overraskelsesmomentet fikk jeg ikke. Har du ikke tatt en sånn cache før så vil den være en soleklar favoritt ;)

GC5TFK7 Nordre Øyersjøen rundt - "Test dine kunnskaper"

På min søken etter kombinasjon av fin tur og geocaching dro jeg på dagstur til Finnskogen en flott dag i mai. Nordre Øyersjøen rundt er en serie med nesten 20 cacher. Det er en enkel og fin tur rundt innsjøen med litt varierte cacher i form av "litt ekstra" på noen av boksene. Nå plusset jeg på en del andre cacher i området, men det er turen rundt vannet som er fin og her ved denne cachen var det veldig fint og denne cachen får æren av å representere turen. Hva "Test dine kunnskaper" sikter til fant jeg aldri ut. Mer om turen min står det om i Cachetur på Finnskogen Også denne turen kan anbefales på det varmeste.

GC6J0D2 Den stygge andungen

Etter at jeg hadde gått turen rundt Nordre Øyersjøen så måtte jeg sjekke ut denne multi-cachen som hadde så mange favorittpoeng. Det viste seg å være en cache med tre trinn. Første trinn var en artig oppgave som er enkel å løse, men kan være litt frustrerende. De to neste trinnene var enkle og greie. Vi måtte gå et stykke før vi var framme, men da kom vi også nesten fram til et fint sted. En morsom cache som først og fremst var fin for barn.

GC2AH6C Tjuvenborgen

Dette er en cache helt etter min smak. Nå har jeg lest Sognafaret sin blogging om turer til Tjuvenborgen så jeg har hatt lyst til å gå dit uansett, men caching er ofte et nødvendig spark bak for å gjøre alvor av ting. I juni ble det endelig alvor av planene om en tur dit. Og for et sted! Ok, slitsomt bratt opp, men sånne stupbratte, glatte fjellsider der det er halvskummelt (eller helskummelt...) å se ned er jo sånt jeg elsker. I tillegg så er det en spennende historie om stedet. Selve cachen lå litt lenger opp der det var mer normale forhold. Nøve og jeg koste oss der med matpause og en fantastisk utsikt. Og har du først tatt turen hit bør du få med deg cachen ved Partisanersteinen også. Mer om selve turen finner du på Tjuenborgen og Partisanersteinen

GC27T0T Svensker i Norge

Nok en tur-cache. Cachen befinner seg på Rødungsberget 1248 moh. i Ål / Vats. Denne cachen er en soleklar favoritt fordi den ligger på en fjelltopp med fantastisk utsikt, selve cachen er morsomt gjemt og ikke minst så huskes denne turen fordi vi fikk en litt spesiell og bratt tur opp dit. Altså en av de turene der Nøve og jeg rister på hodet etterpå og lurer på om vi har et bittelite snev av galskap? NB! Det finnes vanligvis en helt grei vei opp dit. Denne turen er det skrevet om på slutten av blogginnlegget: I denne varmen rømte vi til fjells - Ål

GC5Y0MQ Makalausfjellet - 1099 moh

Jeg ser det kom med uvanlig få fjelltur-cacher på listen min i år. Selv om jeg har gått en del i fjellet så er det ikke så mange uloggede cacher der jeg gikk og jeg kan jo ikke bare ha fjell-cacher på listen ;) Turen til Makalausfjellet var en kort og lettgått tur med flott utsikt nesten hele turen. Det var varmt denne dagen så et av høydepunktene på turen var  at vi "badet" i snøfonner både to- og firbeinte. Selve cachen var helt ordinær, men turen var fin og utsikten flott. Mer om den turen finner du på slutten av  Fortsatt til fjells - Valdres

GC2XK28 Buvatnet - Paradise

Dette er egentlig bare idyll! I tillegg så er det en litt morsom vei fram til cachen. Jeg var på tur uten selskap av  Nøve  denne gang og overnattet i telt like ved. Da jeg logget cachen så jeg jo at det var ved cachen jeg burde ha overnattet. Jeg var sååå heldig med været, stedet er så fint, ja det må jo bare være en cache flere enn meg vil anse som en favoritt. Man behøver ikke å bli sliten engang :) Mer om denne turen kan du lese her:  Gyranfisen, Treknatten og Bukollen

Det er alltid koselig å være på cache-tur med denne gjengen


4 kommentarer:

 1. Kanskje jeg en vakker dag får logget en eller flere av favorittene dine, det er ihvertfall noen fabelaktige turer du har vært på!

  SvarSlett
 2. Ja, det syns jeg du bør :)

  SvarSlett
 3. Åhhhh, nå lengter jeg plutselig til sommer og cacheturer! Men du og du, gratulerer med 3000! Du greide det, du - hurra for deg :)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Joda jeg greide de 3 000, men jeg måtte ta en tur ut for å logge de siste 7 på nyttårsaften. Brukte en lab-runde for å gjøre det enkelt.

   Slett