16. januar 2021

Endelig litt vinter og skitur

 Med litt snøvær rundt nyttår og kuldegrader så ble det endelig vinter i Maura også. Vi har ikke hatt det så veldig kaldt, rundt 5-6 kuldegrader og så har det vært nedi 13-15 kuldegrader de dagene det har vært klarvær og solskinn. Noe som har gjort at snøen som kom har fått bli liggende. Vi har vel sånn ca. 20-30 cm. 

For en gangs skyld så bærer trugene mine godt, mens Barfi går en del igjennom. Dumt.


Fredag skinte sola fra skyfrihimmel og årets første skitur kunne ikke utsettes lenger. Jeg parkerte på Brovoll og gikk i retning Flåtatjernet.

Nypreppa løyper og i den retningen jeg gikk var det som ventet ikke mange andre som gikk.

Så da kunne jeg daffe i vei i mitt tempo uten å ødelegge for noen.

Og enda mindre sjans for å treffe på noen ble det da jeg gikk over på scooterløypa der det kun var klassisk spor. Jeg har aldri gått på ski her så jeg ante ikke hva som møtte meg.

Jeg kom fram til Langvannet. Jeg var ikke forberedt på at løypa gikk over vannet og jeg ble plutselig litt betenkt. Er isen sikker? Men jeg fant ut at når det var nyoppkjørt skispor så måtte den jo være det. Her var det ikke noe som skygget for heller så det var jo bare helt nydelig å være ute.
Da vannet var krysset bestemte jeg meg for å gå samme veien tilbake. 

Det var så vakkert med all snøen på trærne.

Tja hva skal man si...Burde jo ha vett nok til å ikke dele en selfi ;) Det var 13-14 kuldegrader og det vises på klærne.

Trær med masse snø på blir til kunstverk.

Blå himmel og sol i tillegg - det ble tatt mange bilder.

For en gangs skyld hadde jeg ikke med meg sekk, men ei lita rompetaske med en tekopp var med for sikkerhetsskyld, så da ble det en liten pause her ved Flåtatjernet. Jeg har kun vært her en gang før, da for å finne en cache. Ja og så har jeg vært i utløpet av vannet en gang tidligere for å finne en annen cache.

Ved Flåtatjernet.

Snøskulpturer og blå himmel.

Så var jeg tilbake i løypa Brovoll-Lygna.

Så var det å komme seg tilbake til bilen. Det var deilig å være ute på ski. Nydelig vær, selv om det var kaldt. Det var stor forskjell på å gå der sola skinte og inne i skyggen. Jeg ble faktisk kald på føttene på slutten, men ellers var det ikke noe problem. Det blir nok flere turer i løpet av vinteren. Men du og du så fint det hadde vært å være god til å gå på ski. Det burde vært ei "danske-løype" for sånne som meg.

Turen jeg gikk var bare 8 km, jeg var mest på tur for å komme meg ut og prøve skiene, ikke for å gå på noen langtur. Men i dette området er det masse løyper på kryss og tvers i retning Lygna, Grua eller Skedsmo. Noe for enhver smak og kondis :)2 kommentarer:

  1. Fy flate, så flott! Helt eventyrlig vinterskog, det er som en drøm å få gå i slik natur.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var vakkert og jeg måtte bare se og se :)

      Slett