4. desember 2013

November

november 022

November – begynnelsen på vinteren? , Tjaaaaa, kan vel ikke akkurat si det i 2013. Jammen har det vært mildt og mye bra vær denne måneden også. Men heldigvis så har kuldegradene dukket opp etter hvert. Selv om de er få så er skrekkelig kalde hvert år disse første kuldegradene. Man må herdes litt for å takle disse kalde gradene, det er helt sikkert. Har så vidt sett -10 grader en dag eller to. Det betyr: slutt på alle sølesporene inne. Jippi!! Men når det er mer enn 10 varmegrader i slutten av november så må man nesten begynne å lure på om en har sett riktig på kalenderen. Og snøen den glimrer med sitt fravær. Og det er mørkt! Nå ligger stiene der jeg pleier å gå tur med Barfi slik til at det er ganske åpent mesteparten av veien. Og vi bor ikke langt unna Gardermoen som med alle sine landingslys, faktisk sørger for at det aldri er ordentlig mørkt hos oss. I hvert fall så greier jeg stort sett å gå turen i mørket uten å bruke lys. Men når vi går strekninger innimellom grantrea så er det kjekt å kunne skimte den lyse rompa til Barfi, for å vite hvor jeg skal gå.

988776_774441092582568_900251755_n

For der er det mørkt nå som det ikke er snø. Men ingen fare, bare følg Barfi, hun kan veien! Forrige kvelden begynte jeg å lure litt på om vi ikke hadde kommet inn på en sti som gikk noen meter til høyre for den vi skulle gå. Det var en god stund siden vi hadde gått her og jeg syns liksom vi begynte å gå i feil retning. På med lykten for å sjekke. Neida, Barfi hadde full kontroll og gikk akkurat der stien vi pleier å gå gikk.

Barfi er i gang med løpetida si. Perfekt timing! Hun ventet til etter Dogs4All og at ailitysesongen var ferdig. Nå skal vi ikke på agilitystevne før i slutten av januar. Og med 7. mnd intervaller som det ser ut til at hun har, så får hun neste løpetid i slutten av juni. Da er det heller ikke aktuelle agilitystevner på over en mnd. Så dette paser med andre ord perfekt!

Jeg har tatt en pause i agilitytreningen. Pauser kan være nyttig og det er like greit det nå som hun har løpetid. Til gjengjeld så har jeg så vidt begynt å jogge litt igjen. Det er også noe vi trenger begge to. Jeg fant ut at nå som kneet er bra igjen (kremt, kremt, det har det vært lenge...), bakken er frosset og det i tillegg ikke er spesielt kaldt, ja da var det ingen unnskyldninger igjen til å ikke komme seg ut. .. Vi springer som sagt i mørket. Med eller uten hodelykt alt ettersom behov. Hodelykta er en billigvariant som ikke lyser så mange metrene. PÅ siste tur så begynte Barfi plutselig å dra, og det lyste opp et par øyne noen meter på siden av der vi var og i tillegg noe knaking i buskene. Kan jo være litt spooky det, men jeg stoler på at elgen, rådyra, reven eller hva det var ikke gidder å hilse på oss. De er ganske «tamme» alle sammen og gidder ikke å flytte mye på seg bare for at vi kommer. En kveld PE og Barfi var ute oppdaget Barfi en elg på jordet og sprang mot den og bjeffet høylytt. Elgen bare så overlegent på Barfi og gjorde ingen tegn til å flytte på seg. Barfi ga opp og tuslet tilbake til PE.

november 001

Rådyr ser vi stadig vekk, men det er fare for at det minker på dem nå. Det er ikke jaktområdet akkurat her. Så her går de ganske så trygt. Trodde vi.... De som jakter i naboområdet har nemlig begynt med en litt usmakelig jakt etter både min og mine naboers mening. Joda, det er fornuftig med jakt. Mye bedre det enn at rådyra sulter ihjel eller blir påkjørt, men man får jakte ordentlig! Nå viser det seg nemlig at disse jegerne mobiliserer famile og venner med bikkjer og biler til å jage rådyra fra jordene rundt oss og inn i jaktområdet deres. Det syns jeg ikke noe om!

Vi hadde mye moro, i hvert fall jeg, med å få på plass antrekket vårt til Lag-NM. Jeg kjøpte nemlig inn 2 tennisskjørt for å prøve både fasong og str.

074 051

Det ble noen “fotomodell-oppdrag” for å sjekke ut hvilket skjørt som passet best til vårt formål. Jammen godt at Zalando er greie med at man kan sende tilbake varer man ikke er fornøyd med. Det ene hadde feil fasong og det andre feil farge. Jaja, ny bestilling på hele 4 stk.  Denne gangen med riktig farge, fasong og str. til alle.

november 005

Cupfinale fikk være cupfinale, Barfi og jeg gikk tur i det fine været istedet.

november 006

november 013

Noen som har funnet seg mat?

Det har vel ikke skjedd noe spesielt i november tror jeg. Bortsett fra Dogs4All med agility-NM. Ikke har vi cachet og ikke har vi vært på tur. Og det er da leeeeenge til jul? Og når vintersporten inntar tv, så blir det jo ikke gjort noe fornuftig lenger heller. Ja, til og med sjakk ble jo plutselig spennende denne måneden.

029

4 kommentarer:

 1. Nei, den jakta de bedriver er ikke mye riktig. Må da være mulig å få en slutt på det på en eller annen måte?
  For noen skjønne vinterbilder helt nederst her! Rart med det, men selv barfrost og rim kan være vakkert, spesielt i mangel på snø. Krysser fingrene for at både dere og vi får noen hvite fnugg til jul :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Jeg satser på at vi får snø i løpet av dagen :) Men den må gjerne vente til sånn ca etter kl 15, for da er jeg ferdig med bilkjøringen ;)

   Slett
 2. Det er så fint når det rimar på bakken slik som på dei siste bilda! Men det er nå greitt å få litt snø då! Så eg kryssar også fingrane for at de får litt snø snart :) Her hadde me snø fredag og laurdag, men så byrja det å regne og vart mildt på søndag...så no er det meste borte. Men eg håpar på litt kulde att, slik at me får nytt påfyll! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Rim på trær og strå kan være utrolig vakkert :) Vi fikk 5-10 cm på søndag og den ligger heldigvis fortsatt. Alt blir så mye lysere med snø :)

   Slett