26. januar 2012

Utfordret

Jeg fikk en utfordring fra bloggen: Pilaris

Og i disse tider som det skjer veldig lite på bloggen min så kan det jo være greit å for en gangs skyld ta imot utfordringen også ;-) Nå går tallet 5 igjen. Ikke alltid så lett å følge opp det. noen ganger syns jeg det er for mye og andre ganger for lite, så jeg har tøyd grensene lit Smilefjes som blunker

1. Hva gjorde du (med hunder) for fem år siden?

bilder fra den gamle maskinen 232

Da hadde vi Vina og Mico. For temmelig nøyaktig 5 år siden, 2-3 dager feil, var de hos dyrlegen for å bli vaksinert. Vina syns dette var noe tull. Mens Mico syns det var veldig kjekt å få godsaker, et lite stikk var da ikke noe å bry seg om. Vår første ag-trening etter en lang juleferie var også en av disse dagene. Irene trente med Mico, mens jeg tuslet rundt med Vina. Men akkurat denne første treningen var hun faktisk så ivrig at de andre lurte på hva som var skjedd i jula Smilefjes  (greit å kunne gå tilbake å lese i hjemmesidenotater for å “huske” dette Smilefjes som blunker) Ellers så var det vel de vanlige turene og stellet.

2. Hva gjorde du (med hunder) for ett år siden?

vinterdag 023

For ett år siden så hadde vi Vina og Barfi. Den 22. januar 2011 og det er jo også  nesten nøyaktig 1 år siden, så var vi i Flatebyhallen på agilitystevne. Det var Barfis debut det og min aha-opplevelse med at mur var noe man bør trene på og ikke ta som en selvfølge at ingen bruker den.  Her ble jeg kjent med Ann-Kristin og Knotten.


3. Fem snacks dine hunder liker?

De liker vel det meste tror jeg. Men det er jo veldig ofte at det som andre har er mye bedre enn det jeg har, eller det som det er en stund siden de har smakt smaker veldig godt. Men noe som det alltid er verdt å jobbe litt ekstra for er

016

mine fineste boller, pannekaker, makrellitomat og kattemat på boks.

Av litt mer “varig” knask er strupe og oksemuskel (som det heter på fint Smilefjes som blunker ) veldig populært. PE pleier nesten alltid å gi dem noe når han kommer hjem fra jobb. Er det rart han er populær og de er utålmodige når de ser bilen hans?? Hvis de får velge, så tar Vina tørrfisk, mens Barfi tar grisehale.


4. De fem hunderasene du kan mest om?

Først og fremst islandsk fårehund og finsk lapphund en del om svensk lapphund. Og så har jeg lest og undersøkt  ganske mye om lancashire heeler og kooikerhund. Men jeg må vel innrømme at jeg har glemt det meste om disse to rasene.


5. Fem ting du ville gjort med/for hundene hvis du var mangemillionær?

Da hadde vi gjerdet inn hele gården, plantet til med en del trær sånn at hele  vårt "store gods" hadde blitt en park bikkjene kunne boltre seg på. og ha som oppgave og jage vekk kråker og skjærer.  Og så hadde jeg kjøpt inn skikkelige agility-hindre. Og kjøpt en bobil med god plass til bikkjene, sånn at de hadde fått være med på ferieturer. Og så hadde jeg nok hatt flere bikkjer. En islandshund er godt å ha, to er dobbel lykke og tre er ikke en for mye, for de er de herligste som finnes ;-)

6. Fem dårlige vaner?

Hva!!! Har jeg og bikkjene det????!!! Det er at jeg er altfor dårlig til å motivere og gjøre bikkjene mine trygge. Og så er det jo at jeg er altfor lat til å trene på alt jeg burde trent på med bikkjene. Hvis det er bikkjenes dårlige vaner så kan jeg vel kanskje si at Vina bjeffer for mye. Barfi blir fortsatt bilsjuk noen ganger. Og  så sikler når hun har veldig lyst på noe. Ikke mye, men en liten flekk kan det fort bli på gulvet. Men jeg dette er vel heller ikke det jeg kaller vaner?


7. Fem ting du liker å gjøre med hundene?

Gå tur, trene agility, kose, bli ønsket velkommen hjem, se på de.


8. Fem hundesaker du ikke kan klare deg uten?

Halsband og kobbel er en nødvendighet. Bur til bil og stevner. Vaksinasjonskortet er jo også en nødvendighet siden vi stiller opp både her og der.  Vinterdressen min. Stolen må jeg  jo ha med på stevner. Og vidiokamera og fotoapparat er jo også kjøpt inn etter bikkjene kom inn i livet vårt.


9. Hundens favorittleker?

Tja si det? Barfi syns nok at nabobikkja Leo er den beste leka som finnes tror jeg. Jeg har liksom aldri funnet ut noen leke som Barfi er glad i. Tror det har en sammenheng med at hun er redd for beina sine. Hun begynner å leke ivrig med ei draleke/kose-/pipedyr, men så fort  den har vært så vidt borti beinet hennes så er det slutt. For Vina så er nok tennisball favirittleken. Når jeg kaster ballen inne i gangen vår så storkoser hun seg. Hun er også glad i pipeleker. Først tygge på de så de piper og så etter en stund så  tar hun “livet av” dem.

sommer 2007, vina 013

 

Nøve er allerede utfordret. Jeg utfordrer ingen, men det er fritt fram for andre til å følge det opp om det frister Smilefjes


4 kommentarer:

 1. Spennende å lese! Det med bobil tenkte jeg ikke på når jeg skrev om hva jeg ville gjort hvis jeg var mangemillionær, men selvsagt hadde jeg kjøpt en bobil!
  Og bjeffing er også Nairos dårlige vane. Veldig mye lyd i han til tider, helst varslingsbjeffing, og det hjelper ikke å fortelle at det f.eks. er Eileif som kommer hjem. Virker som om Nairo har et visst antall bjeff som må ut uansett.
  Tror aldri jeg har hørt om en hund som er redd labbene sine før, artig fenomen :)

  SvarSlett
 2. Gøy å lese, ble inspirert til neste blogginnlegg :)
  Kjenner en Papillon som er livende redd for beina sine.
  Leia ligner litt på Vina, elsker ball, pipeleker og bjeffer for alt, hun "snakker" og skal alltid ha sin formening om ting. Maila sikler som Barfi, elsker grisehaler og ører :D

  SvarSlett
 3. Dette var moro å lese. Og jeg tar ikke utfordringen. :)))

  Det meste viste jeg jo fra før. Ingen store overraskelser hos deg, Tove.:)))

  SvarSlett
 4. Hehe, det var nok ikke så mye nytt her, det meste er vel skrevet om div ganger før. Det er vel en grunn til at det blir litt "tørketid" på bloggen ;-) Alt er skrevet allerede, i hvert fall for meg som ikke er på tur stadig vekk.

  Kanskje Barfi egentlig er en hest? Pleier ikke de å være redd for beina sine?

  SvarSlett