20. februar 2011

En effektiv helg

Det er utrolig hva man rekker i løpet av et døgn om en bare går inn for det. Som nevnt her så skulle Barfi og jeg på NKK-utstilling i Bø denne helgen. Den urealistiske drømmen om å bli nuch i løpet av tre utstillinger slo jeg veldig fort i fra meg så nå hadde jeg et veeeeldig avslappa forhold til denne utstillingen. Barfi har jo bølger i pelsen sin og det vet jeg at denne dommeren har kommentert på andre FL og jo mer jeg så på Barfi og bilder av andre, jo mer kom den blå sløyfa fram. Barfi har sporer, som heller ikke er ønskelig på FL. Og når jeg prøver å se på Barfi når vi går tur så ser jeg; hmmm, er hun ikke litt trang bak? I tillegg så har jo Nina sett trillrunde øyner. Vel bortsett fra bølgene og sporene så har jeg ikke peiling på hvordan Barfi er i forhold til rasestandaren. Jeg ser ikke sånt, ganske enkelt. De er bare vakre eller litt mindre vakre i mine øyne og da går det på smak, ikke kvalitet. I hodet mitt var jeg veldig klar på at dette ikke blei noen ”jubeldag”
Jeg var mye mer spent på hvordan det gikk med Barfi på den lange kjøreturen og sammen med de andre bikkjene i hytta. Men EN ting som bekymret meg veldig, var handlinga :-/ Jeg har nemlig fått helt sperre på å gå med henne sjøl. Vi visste jo at FL og IF skulle gå i hver sine ringer, men satset på at Marianne M skulle rekke å handle Barfi likevel. Men for sikkerhets skyld hadde vi Eli i bakhånd, hun skulle stille sin podengo. Tror du ikke alle våre tre bikkjer skulle inn i ringen på samme tid, i følge programmet!!! Og ikke nok med det, Marianne hadde en 3. handler i bakhånd, men jammen skulle hun inn i ringen samtidig hun også! Snakk om uflaks. Så ja, jeg var bekymret.... Veeeeldig bekymret. Men jeg levde i håpet om at Eli skulle bli ferdig i tide. Etter hvert så begynte jeg å forberede meg til å gå i ringen selv... Fant ut at om Barfi fikk blå i steden for rød så var gikk det for det samme, så hvorfor ta det så tungt? Certet fikk jeg jo ikke likevel og da var det egentlig det samme, så lenge det ikke blei dårligere enn blått.
Som sagt så kan det skje mye på ett døgn, det gjelder bare å være effektive ;-) Døgnet begynte litt dårlig, siden det var traffikkulykke og Marianne og Eli måtte kjøre en lang omvei før de kom til meg. Tre damer og tre bikkjer i en bil, er det mulig? Jada, det går så fint så, i hvert fall så lenge Iris er ei lita podengo-frøken som ikke tar så stor plass og buret hennes ble nedlesset med bagasjen vår. Det samme var det rundt burene bak.
Boe-paring 050
Så var det å sette kursen mot Bø fredagskveld. Men ikke uten et viktig stopp på veien. I nabobygda var nemlig Noi klar for innsats, veldig klar.
Boe-paring 066
Merkelige dyr som ikke kan gjøre det de skal og så være ferdig, istedenfor å bli hengende fast. Jeg foretrekker ”fjøsdyr” med normal oppførsel jeg ;-) Jaja mens Marianne og Bjørn sto ute i kulda, kunne Eli og jeg gå inn i varmen etter å ha vært konsulenter en stund. Dette var første gang jeg fikk være vitne til denslags (hunder) og det var artig å se åssen ”kurtisen” deres var.
Boe-paring 064
Marianne kom svevende inn en stud etterpå, tror det kommer til å ta litt tid før hun lander Smilefjes
Så var vi klare for Bø og egentlig var vi fornøyde med helgen allerede. Litt over 23 om kvelden var vi på plass i Bø, sultne... Hvor finnes det mat å få kjøpt på denne tida av døgnet? Bensinstasjonen stengte like før vi kom. Etter en kjøretur gjennom hele sentrum fant vi heldigvis et gatekjøkken og dermed var både kveldsmaten og frokosten var sikret. Vi var litt spente på hytta Tina hadde ordna for oss. Ingen fare, den var kjempefin og passet akkurat til oss. Bare så synd vi bare skulle være der noen få timer. Vi kommer igjen neste år. Det hadde vært god plass til deg også Tina, veldig dumt du ikke fikk vært med Trist fjes  Barfi og jeg fikk ligge i stua, da slapp Barfi å ligge i buret, noe hun ikke var lei seg for Smilefjes
Så var det lørdag og utstilling. Heldigvis så var ihvert fall ringene til IF og FL rett ved siden av hverandre. Vi satte oss ved IF-ringen. Bloglandia til tross, jeg føler meg nå fortsatt mest hjemme der. Jeg kjente de fleste som skulle stille IF. Så og si alle som var der er / kommer til å bli med i en eller annen komite/styret i NIHK. Så vi fikk jo pratet en del NIHK-saker også. Tror vi snart kan flytte styremøtene til utstillingsringen jeg Smilefjes som blunker  Ja bortsett fra at vi da går glipp at den gode serveringa vi alltid får hos Liv...
Åssen gikk det på utstillinga? Eli blei ferdig i god tid,etter å ha fått certet på Iris og nå en NUCH foran navnet hennes sammen med mange andre titler. Og Eli kan sine saker, det er det ingen tvil om. Hun viste fram Barfi såååå fint. Tusen takk Eli!
 
Boe-paring 033
Det blei som jeg forventet ikke noen ck og  cert  på Barfi. Men det tror jeg Jippi fikk. Gratulerer.
Boe-paring 029
I følge dommeren så har Barfi for smalt hodet og var veldig trang bak, men veldig flott fra siden Smilefjes som blunker  Hodet var det flere som fikk kommentar om så det tar jeg ikke særlig tungt, men å være meget trang bak er vel ikke noe å være stolt av Trist fjes  Men hun fikk da en ”flat rød”. Det betyr jo at hun fortsatt er et godt eksemplar av rasen, bare ikke en av rasens mange diamanter Smilefjes  Kritikken er ikke så lett å tyde, men jeg tror det står følgende:
2 år gammel velprop. tispe Meget tiltalende helhet. Edelt hode foretrekker noe kraftigere. P ører. Balans vinkler foran og bak. OK rygg. Tilstrekkelig benstamme. OK pels farge. Står generelt meget trang bak. Bra fra siden.
Bortsett fra å følge med på når det var Barfis tur til å gå i ringen, fulgte jeg ikke med på utstillingen i det hele tatt. Jeg fikk med meg hvem som ble BIR og BIM av islendingene, men det var visst det eneste og. Søskenparet Losnabakkens Cola-Teit Urson  og Losnabakkens Nikita som Linn Harjo eier ble BIM OG BIR.
Boe-paring 045
Da må jeg jo si at forsiden på islandshunden som snart kommer, passer ganske bra.  Der finner vi nemlig Cola Smilefjes Og jeg prøvde med Nikita også, men falt altså på Cola til slutt.
Hvordan det gikk for FL og andre, aner jeg ikke. Da jeg snakket litt med Maria lenge etter at de var ferdig måtte jeg spørre hvem som blei BIR. Og hun fortalte at det blei Christians Max. Gratulerer! Siden både Christian og Eli skulle inn i gruppefinalen så ble det jo god tid til å prate med Christian også.

Nå er jeg helt klare for en laaaaang pause fra utstillingsringen.  Tror faktisk det bare er broder Fritjof i tillegg til Barfi som har vært på utstilling av F-kullet.  Og så har VI  vært på de tre utstillinger!! Det er på tide med en pause ja :-/ Men jeg har fortsatt et par ting jeg gjerne vil at Barfi skal være med på. Biri-utstillingen har jeg jo hele tiden hatt lyst til å delta på. En bedømmelse av en dommer som er proff på FL hadde også vært veldig morsomt og en utstilling når hun er blitt ordentlig voksen. Gjerne en kombinasjon av disse tingene. Egentlig er det kjempedumt å stille henne på en / flere slike utstillinger. For jeg har en mistanke om at hun kommer til å få dårligere kritikker enn det hun har fått til nå. Det er jo dumt å holde på til hun får blått! Men som sagt en kritikk fra 1-2 proffe FL-dommere, det er jo tross alt det som betyr noe. Da kan jeg jo endelig stole på at hun har fått en korrekt kritikk. Og det er jo det som er poenget med utstilling. Det som er helt sikkert er at jeg i hvert fall ikke skal delta på mange utstillinger på jakt etter stor-certet. Den sjansen var på lørdag og da fikk hun det ikke, så enkelt er det. Akkurat det med mange utstillinger skal jeg klare å holde – tror jeg... Nå fikk jeg jo til og med spørsmål fra Eva Lill om jeg skulle være med til Kristiansand eller Drammen Smilefjes som blunker  I Kristaiansand tror jeg faktisk det er en av de dommerene jeg ønsker å stille Barfi for... Men nei, jeg skal ikke dit. Og Christian, slapp helt av, det er ikke din feil at vi nå går inn i dvale med tanke på utstilling Smilefjes
Uansett så var det en trivelig dag, takket være alle de andre IF- og Lappefolkene som var der.Etter en lang dag i på utstilling som faktisk gikk veldig fort så var det på tide å kjøre hjemover. Også nå skulle Wilja på date med Noi.
Tusen takk for turen Eli og Marianne! Jeg drar gjerne på flere turer med dere jeg  Dere deltar på utstilling med meg som heiagjeng og så deltar jeg i ag-ringen Smilefjes som blunker
Noen flere bilder.
Boe-paring 053
Boe-paring 030
Boe-paring 027
Boe-paring 058
Boe-paring 073
Det blei tatt mange passe dårlige bilder denne gangen også, de finnes her usensurerte og uredigerte.

8 kommentarer:

 1. Det må jeg si, Tove. Du har fått gjort myyyyyye i helgen. Ser ut som damene har hatt det koselig på tur.

  Barfi er vakker uansett, rødt eller blått. :))) Du skulle nok vært i Kongsberg. Kanskje ikke den rette dommeren, men det er storcert der. :o)

  SvarSlett
 2. Litt av en helg!!
  Heldige Marianne M, som fikk både gode utstillingsresultater og en ny parret hund1 Nå kan hun sveve noen dager på de ;)
  Barfi er jo ei flott jente, tror ikke du skal være redd for at hun skal ende opp med blått...dessuten er jo ikke det krise heller, som de sier, alle championer har fått blått en gang ;)
  Hun fortjener en plass i ringen den fine jenta!

  SvarSlett
 3. Håper hjemturen gikk bra Marianne. Det måtte bli en laaaang dag for dere.
  Veldig kjekt å hilse på deg igjen :-)

  SvarSlett
 4. Mange flotte bilder!!

  En proff dommer til å dømme fl? Vi har vært på en del utstillinger i regi av lapphund klubben og der skal det jo da være dommere som kan rasen. Blir like klok etter en slik utstilling som å være på utstilling i regi av nkk. Den dagen dommerene dømmer likt og da etter rase kriteriene så blir det nok bra. Vi skal på utstillingen i Kongsberg og der skal vi stille både Roxie og Jackie!! Syns det er ekstra morro å være på utstillingene som er regi av lapphundklubben. Veldig sosialt!!
  Ha en flott dag!! og uke!!!

  ps. glemte å gratulere med flotte resultater!! Ens egen hund er nr 1 uansett resultat!!!

  SvarSlett
 5. Du verden, dette var ikke småtteri! Snakk om intensiv helg ja. Barfi er uansett en nyyyydelig jente, Tove. :-)

  Utstilingsverdenen er en ukjent arena for min del, men det ser spennende ut. Synes du er knalltøff som kaster deg ut i det :-)

  Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 6. For ei fin hunde-helg du har hatt! Skal si du gjør ting grundig når du først gjør det :o)

  SvarSlett
 7. Korrigering: Barfi har IKKE sporer. Det som jeg trodde var noe som kanskje ikke skulle være der, er helt normalt :-)Og når ikke engang Espen Engh sa noe om Barfis krøller, så er nok ikke de så ille heller ;-)

  SvarSlett
 8. Det var en riktig travel og koselig hundehelg du har hatt. Krøllene til Barfi forsvinner kanskje mer når hun blir voksen. Maila hadde også krøller men er mye slettere i pelsen nå.
  Men flott kritikk på begge hundene uansett.
  Vi er jo glad i dem uansett om det blir rødt eller blått :))

  SvarSlett