18. oktober 2009

EKSAMEN

Nå regner jeg med at Gry og Nina kommer med fyldig beskrivelse av dagen, men jeg må jo skrive litt om at endelig var den store dagen her. Og selvfølgelig var været helt topp, Gry var jo med ;-) Gry, Milli, Barfi og jeg møtte opp hos Nina og Charlie. Og gjett hvem som var populær i den flokken. Hva er det Gry har som gjør alle rundt henne elleville av begeistring? Det var bare ei uke siden Barfi så Gry sist, men Barfi var helt fra seg av begeistring! Og hadde ikke noe ønske om å dele henne med Charlie.

Men vi hadde andre planer enn å sitte på terrassen å skravle. Jeg vet ikke helt hva  Gry forventet seg, men vi hadde faktisk tatt vårt ansvar på alvor og stilte opp med skikkelig eksamens oppgaver, både praktisk og muntlig. Først tuslet vi av gårde alle 6 til en av Vestmarkas perler. For et nydelig sted!!

eksamen 047

Et lite skår i gleden var det at speiderne  benyttet hytta si akkurat denne helgen sånn at vi ikke fikk være der aleine. Men vi lot oss ikke skremme av dette og tok oss til rette. Og vi hadde det alldeles strålende. 

eksamen 021

Tre bikkjer som etter litt sjalusidrama stort sett hadde det kjempemorsomt sammen. Barfi syns nok det var litt dårlig gjort at de to bestisene ikke hadde noe behov for å ha med henne i leken og ga høylytt beskjed om at de to andre hadde glemt noe. Men du og du så moro ho hadde det når hun fikk være med å leke, og det var jo mesteparten av tiden :-)

eksamen 042

Og du og du så moro og fint vi på to bein hadde det.  Abrahamsen lager knallgode grillpølser og Nina er den perfekte grillmester. Jeg blir gjerne med deg på flere turer Nina.

eksamen 052

Og jeg blir aldri mette av å se på de tre lappisene som er så ulike i farger. Jeg blir aldri enig med meg selv om hvem som er vakrest. Badeanda storkoste seg i vannet og enda bedre når det var en pinne som skulle hentes. De to andre sto trygt inne på grunna og så beundrene på badenymfen  som svømte som en havfrue og i tillegg var dronning over pinnen.

eksamen 051

 

Og for dem som trenger en liten oppfriskning på hva bakgrunnen for eksamen var, kommer det her en liten oppsummering:

Jeg var jo så frekk at jeg spurte Gry om Barfi kunne være hos henne noen dager i sommer. Delvis fordi jeg kunne trenge et sted å plassere henne og ikke minst for at Barfi skulle få litt annet å bryne seg på, miljøtrening kalles visst dette. Og også fordi Gry fra dag en har sagt at hun skulle passe på Barfi når vi dro på ferie. Og Gry svarte selvfølgelig ja :-) Men jeg må innrømme at jeg fort fikk litt dårlig samvittighet. Gry har jo mer enn nok å drive med, på jobb skulle hun også. Så jeg gjorde som jeg ofte gjør, snur på flisa og legger skylda over på andre. Så istedenfor at det var jeg som trengte hjelp så var det jeg som hjalp Gry, med voksenopplæring i stell av hund!! Og siden Nina nettopp hadde hatt Charlie på ferie hos Gry var hun selvfølgelig helt enig i dette. Kurs pleier forresten å koste...

Da Gry hadde bursdag var det på tide å vise at vi setter stor pris på henne, men også minne henne på vi har hjulpet henne. Men dama stakk jo av til fjells! Har de postkasse? Hva med internett og leverer blomsterbud varer der? Hva skulle vi finne på?  Da er bloggevenner gode å ha. Vi visste at Nøve skulle treffe Gry omtrent på den tida. Så hun ble bedt om å hjelpe oss med å overbringe vår hilsen. Tusen takk for hjelpen Nøve og jada vi skal gjøre opp for oss -  snart... Så Nøve kjøpte inn kake og overrakte dette diktet:

Kjære tante Gry, som er verdens beste
Og vi må få si heldigere enn de fleste
For hvem får du lov til å passe på?
Jo oss med verdens herligeste hvit og svart pelsmasse på

Men tror du ikke det at selv den aller beste
må ha litt hjelp til at lærdommen seg skal feste.
Så hva må nå bli det neste?
Kanskje en håndfast reminder som sier det meste.

Da det selv for oss, er for langt til Valdres å gå
Vi lar dette håndfaste til Glenne isteden nå
Kan du gjette hva du der etter ferien vil få sjå?

Nå er det vel for deg som for de fleste.                                                                                                     Kunnskapen har lett for å miste sitt feste                                                                                                            Men vi har mot dette ei råd                                                                                                                                           Bare vent så skal du få sjå                                                                                                                                 Voksenopplæringen du nok en gang må teste…

Stoooooooor bursdagsslafs fra Charlie og Barfi<3

Ikke i nærheten av Grys egne poetiske evner, men men... Poenget var å prøve å få Gry litt nysgjerrig på hva i all verden det var vi pønsket på. Jeg hørte ingen rykter om avbrutt ferie for å finne ut hva som lå og ventet henne på Glenne. Dårlig gjort Gry, du kunne da ha blitt litt nysgjerrig? På Glenne lå det verken billetter til jordenrundttur, spa-weekend eller gourmet-middag, det har ikke lommebøkene våre råd til. Og noe dilldall til hus eller Gry selv mente vi ikke var noe for Gry. Derimot, i våre øyne, et flott fotoalbum med masse bilder av Charlie og Barfi, ja det måtte jo være midt i blinken :-)

Men så var det betalinga for kurset da... Ja den besto rett og slett i at hun og Milli måtte tilbringe en dag sammen med Nina og meg med bikkjer, der hun i tillegg måtte bevise at hun kunne litt hund. Og for dem som måtte lure, Gry klarte eksamen med glans!!!!  Vi kan garantere at dette er en oppdretter (ja alle som har minst et kull er en oppdretter Gry ;-)) som har vurdert gundig og innhentet den kunnskapen som trengs og enda mere til. Og i tillegg så har hun fått prøve seg på Charlie og Barfi, det er neimen ikke mange andre som kan skryte av det. Jeg kommer garantert anbefale denne damen til alle som ønsker å kjøpe seg en FL-valp :-)

Vi hadde jo som sagt laget spørsmål som Gry skulle svare på med tilhørende fasit. Fasitsvaret på et av spørsmålene var: ha’kke peiling, men Gry vet det helt sikkert!! Og det gjorde hun :-) Til slutt dro vi hjem til Nina og der fikk  hun selvfølgelig sitt velfortjente diplom.

GRY-3

Tusen takk for i dag Nina og Gry! Håper vi kan gjenta dette snart, uten at Gry skal behøve å slite med eksamnesnerver ;-) Barfi må bare hvile litt først, hun er kjempesliten.

Bilde 004

Noen flere bilder:

eksamen 055 eksamen 058

eksamen 033

 eksamen 038 eksamen 029

eksamen 060

 eksamen 062

19 kommentarer:

  1. Og tusen takk for i dag, Tove. Har hatt det kjempegøy.

    Så smart av deg å gi hele historien. Det var levende beskrevet og moro å tenke tilbake på det nå. Hva som startet det hele.

    Charlie må også sove et par dager så er han klar for nye eventyr.

    SvarSlett
  2. Artig lesing og flotte bilder. Jeg gjentar: dere utfyller hverandre kjempeflott!

    SvarSlett
  3. Så herlig :o))))
    Dere har virkelig vært flinke til overraske OG glede vår alles kjære Gry!

    Du Tove, har dessuten vært en mester-fotograf idag!

    SvarSlett
  4. Så flotte bilder! Så heldige dere vr med været!!
    Hærlig fortalt føler på en måte at jeg fikk være med dere!!
    Artig bilde der Milli kommer svømmende og Barfi og Charlie tar henne i mot som den dronningen!! He-he
    Ha en fin uke!!

    SvarSlett
  5. Så nå er Gry blitt voksen hund expert!..Gratulere!!
    For noen morsomme ting dere finner på!

    SvarSlett
  6. GRALLA GRY! Et godt medmenneske og et god lag med dyra har du, kjære Gry:o)

    Jeg blir nesten litt rørt over hvor glade Barfi og Charlie er i Gry!

    Kjekt å få være med på "eksamen"dagen.
    Dere vet å kos dere:o))))

    Mange koselige bilder. Å så stor Barfi er blitt, riktig så vakker lappis jente er hun blitt:o)))

    SvarSlett
  7. kjekt med en liten oppsummering av hele historien ja.. dere er noen festlige damer ;) Ser ut som dere koste dere masse, både to- og firbeinte :)

    SvarSlett
  8. Tusen takk for en fantastisk dag Tove. Dere har ordnet og stelt, så jeg blir mere og mere rørt jo mere jeg tenker på all jobben dere har lagt i dette!

    Så fine bilder du har tatt!

    Tenk hvor lenge dere har holdt meg i spenning (til tross for at det ikke ble noe ferieavbrudd for å se hva som lå på Glenne). Det har jo ligget i bakhodet hele tiden.
    Åh, det var så gøy!!

    Også er jeg veldig glad for at Barfi og Charlie er så glade for å se meg! DET rører en gammel tantes hjerte det Tove.

    Skal dere snart gi ut en sånn "Voksenopplæringskatalog"?;o)

    SvarSlett
  9. Ja, det hjalp med en liten oppfriskning med historien bak dette opplegget en gang til. Takk!

    Jeg kan bare si det om igjen - dere har nok hatt en kjempe-fin dag og kost dere masse i lag alle sammen på et flott sted med flott vær! Har nevnt diplomet i bloggene til Gry og Nina, men sier det gjerne på nytt: Det er utrolig flott laga!!

    Enig med Nøve - denne gangen er det du som har fått tatt mange blinkskudd. Tove!! Kake-baker'n Tove!!

    SvarSlett
  10. Ja, Tove er god på masse, det har jeg funnet ut i de månedene vi har holdt på her. Ikke bare med bilder og kaker. Dikte kan hun også og bilder på dataen, sette dem sammen i collages(skrivefeil). Mye jeg har lært av Tove i disse månedene.

    Kurskatalog? Hva synes du om det Tove? Det kunne kanskje vært vårt nye prosjekt. Litt av en ide.

    SvarSlett
  11. Men hjelp, må vi legge hodene våres i bløt nok en gang???????? Men selvfølgelig Nina, vi kommer til å få lange ventelister på kursene våre - garantert :-) Vi må bare få litt tid på oss, ikke sant?

    Bare for å forklare "alle" de 4 slaga: husker dere at Gry skrøyt Nina opp i skyene for sjokladekaka hennes. Dette utløste en "skryteliste" av hvem som lager den beste sjokoladekaka ;-) Så av kakene på fatet så er det Ninas oppskrift, 2 varianter av Nøves oppskrifter og siden det er årstiden for eplekake, 1 fra mamma :-) Ingen var sikkert like gode som om rette person hadde bakt dem og ikke ble det noen konklusjon på hvilken som var best heller? Jeg greier ikke å bestemme meg, min egen er jeg litt lei og droppet den varianten :-)

    Vet ikke om vi har skrevet det, men tror noen og enhver ble overrasket over at bikkjene våre som vanligvis elsker å leke, faktisk ikke orket mer på slutten!!!????

    SvarSlett
  12. Dere ga vel ikke bikkjene store mengder sjokolade-kake???

    Egentlig var vel dette også litt bursdagsfeiring? Derfor pølse og kake, skikkelig barneselskap for Gry :o) Akkurat slik som ho liker,tror jeg

    SvarSlett
  13. Neida Nøve, SÅ vågale er vi ikke. Charlie begynte forøvrig å bli lei allerede på stranda, før kakene. Ikke greit å være omkranset av to damer som sloss om oppmerksomheten hans ;-)

    Noe rart: Sofaen fristet i går, det ble ei veldig kort natt nemlig, 2-3 timer søvn for ei som trenger 8.... Så jeg tenkte jeg skulle "kjøpe" litt ro og ga Vina og Barfi litt godis. En tørka-vom-pinne til Vina og det samme til Barfi, men siden hennes var så liten så fikk hun en ting til. Bikkjene fikk dette i gangen og jeg la meg på sofaen. Barfi kom etter meg uten å ha spist sitt godis. Så jeg tenkte at hun kanskje ikke torde å ligge så nærme Vina og spise og dermed gikk ifra det. Så jeg hentet det og ga henne det på nytt, først "pinnen". Barfi tok den i munnen og gikk og la den i gangen og kom så tilbake til meg. Da fikk hun den andre biten og hun gjentok det samme med den. ????????????? Ga hun hun godsakene til Vina????????

    SvarSlett
  14. Nei så artig!!! Skal si Vina har oppdratt lillesøstera si :o)))

    SvarSlett
  15. Kanskje det var Barfis måte å kjøpe alenetid sammen med deg?

    Du må ta noen tester..

    SvarSlett
  16. Jeg fikk pølser og kake, og som du helt korrekt antar Nøve, en perfekt dag for meg:o))

    Så gøy med Barfi som "gir bort" (eller hva hun gjør) godbitene sine! Jeg er så utrolig fasinert av sånne ting med hundene våre, de sender ut masse signaler vi ikke forstår - og det er veldig spennende å forsøke å tolke dem! Barfi er jo ei relativt matglad dame, som vanligvis ikke gir bort go'bitene sine?!

    SvarSlett
  17. Artig å se hva dere fant på, kan være en god idé å ta med.

    Mange fine og morsomme bilder var det jo også fra eksamensdagen.

    SvarSlett
  18. Tove, har du reist bort i helgen? Eller hektisk på jobb?

    SvarSlett
  19. Har ikke noe spennede å bidra med Nina.

    SvarSlett