17. august 2009

NIHK-SPESIALEN 09

Da er årets NIHKs spesialutstilling historie. I likhet med de to foregående årene foregikk dette på Harestua skole. Her trives vi, det er ganske god plass under tak samtidig som det er åpent og god plass rundt banen også. Været hadde vi dessverre ikke med oss i år. Det var knallvær dagen før og akkurat passe dagen etter, men på vår dag? Man kan trygt si det ble vått etter hvert. Men hundene våre gjør ikke noe av regn og vi som eier en islending takler alt slags vær, ellers hadde vi ikke valgt islendinger. Men vi hadde nok alle foretrukket oppholdsvær!

Årets dommer var Helge Lie. Det var i år 41 påmeldte hunder. Av disse var det hele 17 hunder i åpen klasse tispe. Der var nær sagt selvfølgelig i overvekt av hunder som bor på Østlandet som deltok, men det kom hunder helt i fra nord til sør og vest + Sverige og Danmark også. Det ble delt ut svært mange røde sløyfer. Og en våt og kald dommer tok seg tid til å skryte av hundene som ble stilt ut, før han delte ut BIR og BIM. I følge Helge Lie så var det svært god kvalitet på hundene i ringen og at rasen er en flott rase, de har bare en feil, de bjeffer mye. Hmmmm høres dette ut som noe vi har hørt før / kjenner til? ;-)

Nå må det sies at ikke alle islendingene bjeffer like mye og mange var flinke til å jobbe med lydnivået i ringen. Kanskje enda flere skal prøve på det neste år? Men at det var islendinger og ikke minst hannhunder som møttes i ringen i åpen klasse hannhund var det ingen tvil om. De er som mannfolk flest, best å briske seg litt og si ifra at her kommer jeg ;-) Det er vel det som er så fint med å stille hundene på Spesialen, her vet vi at vi møter folk som ikke ser stygt på deg selv om hunden din bjeffer, de har nemlig hørt det før.

Hvis en ser bort i fra været så ble det en fin dag. Det er veldig morsomt å se så mange flotte islendinger samlet og hyggelig å treffe andre islandshundeeiere. Det er mange her som kun treffes på Spesialen hvert år. Det blir nesten et høydepunkt dette.

Årets BIR ble DK S PL INTCK VV06 NordJUV04 Mysla fra Danmark

BIM ble N UCH NordJV06 NordV06 Icetops Noi fra Gjerdrum

Årets BIR-valp ble Isstjernas Alva fra Rykkin

BIM-valp ble Skrindhagens Ask Grimurson fra Haslum

GRATULERER!

Tusen takk til alle som deltok, enten det var for å stille hund, se på eller arrangere. Håper alle kommer igjen neste år også. Samme sted den 21. august med Hans Åke Sperne som dommer. Han skal også lede seminaret om Islandshunden dagen etterpå. Også dette på Harestua. Her bør det være mange som deltar, det kommer til å bli veldig interressant og lærerikt. Hans Åke Sperne er en av de tre på "toppen" av iSIC og har god innsikt i rasen vår. Like bra som Sigridur og Gudrun.

IMG_0971

Bilder fra utstillingen kan sees her

8 kommentarer:

 1. Hei, hei!

  Det høres ut som et livlig treff kan du si. Sikkert kjempeartig å være med på! Har til gode noen gang å ha vært på en hundeutstiling, men en skal aldri si aldri :-)

  Nå skal jeg innom å titte på alle bildene. Gleder meg!

  Ønsker deg en fin uke :-)

  SvarSlett
 2. Hei på deg! Her var det et inn legg. Irriterende når det ikke vises. Så jeg tar en runde i ny og ne for å sjekke!! Dere hadde en trivelig dag da i allfall selv om det regnet og var noe kaldt!!
  Nå må jeg inn å se på bildene eller jeg må kansje se til middagen først!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 3. Det høres ut til å ha vært ett livat treff ;o)
  så de liker å vise seg litt de gutta der, også..

  Bra oppmøte med 41 hunder. Synd ingen av "våre" var med da!

  SvarSlett
 4. Hei og takk for en fin utstilling!!!
  Om dagen ble våt, ja, men vi sitter da igjen med en god opplevelse tiltross.

  Det blir alltid trivelig på Harestua selv om værgudene ikke alltid er på "vår" side.

  Joda, -kontakt med hund- ble virkelig satt på prøve i ringen til gutta, men vi kom da i mål tilslutt...:-)
  En tolmodig og grundig dommer gjorde det hele mulig.

  Har såvidt sett gjennom de fine bildene du har tatt, kommer helt sikkert til å studere de igjen.

  Takk til dere som sto for arrangementet.:-)

  SvarSlett
 5. Takk for sist Hans, artig å treffe dere. Bildene mine er nok ikke i nærheten av de dere tar, menmen..Det hjelper ikke om kamera er ganske bra så lenge fotografen ikke er spesielt god og ikke gidder å lese bruksanvisning :-S

  Irén: Jeg syns fortsatt utstilling er kjedelig, men det er veldig moro å se så mange islendinger samlet :-) Alle like vakre, men likevel stor variasjon på dem.

  Og så er det artig å treffe folk som jeg har vært i kontakt med på nettet. Som du ser så hilste jeg på eierne til Askur for første gang. Og det samme med Lisa Maria som er en av dem jeg fikk kontakt med ikke lenge etter at jeg la ut hjemmesiden til Vina. Jeg er imponert over henne som kommer helt fra Lofoten for å stille ut bikkjene sine :-)

  Det er snart på tide med et nytt medlemsblad og dette innlegget var første utkast til noe som jeg tenkte skulle stå der. Tror det bør omskrives en del... Men derfor den kanskje litt uvante stilen. Det er ikke enkelt for meg å skrive noe fornuftig fra utstillingen, jeg som ikke har peiling og knapt får med meg noe av det som skjer. Jeg bare irriterer meg over at alle titlene skal være en del av navnet på hunden. Her prøver jeg å lage en ryddig og oversiktlig katalog og så ødelegger disse titlene hele opplegget, de tar jo altfor stor plass!! Men som ei sa, "hadde jeg brukt så mye tid og penger på å reise rundt for å samle disse titlene så skulle jeg jammen ha uttalt hver eneste tittel når jeg presenterte hunden min" ;-)

  SvarSlett
 6. Nå har jeg begynt å sjekke alle bloggene og her var det en som ikke hadde oppdatert seg på listen min.

  Kjedelig med været hos dere da, Tove. Men ser ut som dere fikk en fin dag allikavel. Flotte farger på islenderne også. Ikke bare de finske. Tror jeg stilte for den dommeren med Charlie som valp. Det var vel han som fikk Charlie i fanget.

  SvarSlett
 7. Supert Tove!! Jeg har studert bildene om og om igjen - utrolig mange med fargene til Snorre...men nesten ingen (så vel bare en) med fargene til Dimma!! Synd vi ikke fikk vært der denne gangen heller, men det er nå så at vi kan fortsatt dra dit til neste år, i allefall!! ;-) Jeg stiller jo ikke ut hundene mine, men kommer til å dra dit (når jeg nå får gjort det en gang!!) for å se på de ulike hundene og benytte meg av muligheten å treffe andre eiere med rasen...har jo blitt kjent med noen per blogg og hjemmeside..
  Takk for oppdateringa denne gangen, også!!

  SvarSlett
 8. Ja det er rødt som dominerer i litt ulike varianter. Og det var nok bare Grotta som lignet på Dimma. De andre svarte hadde litt mer andre farger eller mindre svart.

  SvarSlett