7. mai 2009

Barfi / Vina

På tide med en liten oppdatering om hvordan ting går hos oss. Jeg syns Vina er utrolig tålmodig med Barfi. Som jeg har skrevet før så går Barfi og bjeffer/ maser på Vina om å leke. Spesielt når vi går tur. Vina legger på ørene og snur hodet vekk, lenge... og Barfi fortsetter. Enkelte ganger blir det for mye for Vina og hun svarer med å begynne å flekke tenner, før hun så jager vekk Barfi. Noen ganger såpass at Barfi begynner å klynke. Det skal forresten ikke så mye til tror jeg. Men Barfi bryr seg jo ikke, etter noen sekunder er det på'n igjen ;-) Men to steder så er Vinas terskel lavere. Som tidligere nevnt: ved matbordet og også når PE kommer hjem. Hvis begge bikkjene er ute da, så tar Vina og jager Barfi opp på trappa ved hjelp av bjeffing, med beskjed om at hun skal bli der, i håp om at Vina skal få hilse på PE i fred. Hun vet nemlig at nå vanker det tørrfisk :) Barfi er ei glad og livlig jente som vil hilse på alle. Og hun har ikke tid til å vente. Når vi hilser på Vina, så kommer Barfi og "sniker i køen" og da trekker Vina seg tilbake. Jeg prøver å holde Barfi litt unna, jeg vil jo snakke med Vina. Når jeg kommer hjem så prøver jeg å være nøye på at jeg overser Barfi til jeg har hilst på Vina. Og at Vina får gå ut døren først. Jeg har en mistanke om at Barfi kommer til å bli sjefen etter hvert. Barfi har bestemt seg for at hun skal sove oppe. Nå har hun til og med begynt å gå opp trappa selv, så hun kommer etter om vi skulle ha glemt henne. Det virker som hun ikke er så nøye på hvor hun ligger, noen ganger på min side av senga og andre ganger på PEs side. Og ofte så flytter hun seg i løpet av natta. Om morgenen så kommer hun med to framlabber og ei snute opp i senga og lurer på om det ikke er på tide å stå oppp? Hun kunne gjerne ha drøyd dette en time spør du meg, men...
I går var vi av gårde på valpekurs. Denne kvelden var vi på miljøtrening på Jessheim. Vi tråkket av gårde over traffikerte veier og rundt kjøpesenteret. Etter at senteret har blitt utvidet så har de ikke fått fornyet avtalen om å få gå igjennom senetret. Vi gjorde noen stopp her og der, der vi trente på de tingene vi holder på med. Det som var nytt i går var at vi skulle gå i trapper. Barfi har jo nettopp begynt å gå trappa hjemme, men kun opp. På kurset i går dura Barfi både ned og opp trapper som bare det, fine steintrapper. Jeg ble veldig overrasket. Men så skulle vi gå opp og ned ei strekknmetalltrapp. En og en hund. Det ble noe helt annet. Vi var 5 hunder, 3 av dem på størrelse med Barfi, vi sleit, mens de to som er en del større av vekst (Rotweilerbl. og Dobbermann) sprang opp trappa, ikke noe problem. Barfi ville ikke gå opp den dumme trappa. Fikk henne til slutt til å gå noen trinn og så bar jeg henne opp til toppen. Etter en del lokking så gikk hun ned trappa og skyndte seg vekk fra den skumle trappa. Så gikk vi videre uten problem ned en av steintrappene igjen. Vi skulle belønne bikkjene hver gang de tok kontakt og så på oss. Barfi hadde, som hun pleier når vi går på tur, det altfor travelt med å snuse. Så det ble ikke så mange godbiter på henne til å begynne med. Etter hvert så tok hun mer kontakt. Så gikk vi igjennom et parkeringshus og da var hun veldig ivrig på å se på meg. Jeg gikk nesten tom for godbiter. Men så fort vi var ute derfra så var det andre ting som var mer interessante igjen. Så var kurskvelden over. Kun en kveld igjen + en bruksdag i skauen, men den får jeg ikke vært med på. Vi var forøvrig på valpekurs på sist mandag også. Det var ei veldig sliten Barfi som kom hjem i går kveld. Hvis alt går som jeg håper så skal Barfi og jeg få treffe Nina, Charlie, Gry og Milli i løpet av helgen :-) Jeg gleder meg! Det blir spennende å se om Charlie og Milli har tid til å leke med Barfi eller om de overser eller "moser" den frekke lille inntrengeren? Dette kommer det helt sikkert fyldig referat om etter helgen ;-) Har dere sett på Bohusreklamen for hagemøbler? Der er det en flott islending som er avbildet på hele to av sidene :-)
Til slutt et lite gullkorn: Jeg har lært at det
jeg bekymrer meg for,
svært sjelden inntreffer.
:-) :o) :-)

11 kommentarer:

 1. Barfi er nok ei tøff lita frøken, Vina har nok å gjøre med å holde henne i sjakk ;-)
  Jeg var litt usikker på om det var en islandshund i bohusreklamen, men da er det bekreftet.

  SvarSlett
 2. Det går nok bra med Barfi sammen med Carlie og Milli. De er så snille begge 2. Skal bli morro å lese om åssen det gikk mellom hundene etter helgen!! Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 3. Jeg har hørt at hunder som ikke sover noe fast sted, men litt overalt, er trygge hunder. Det er nok Barfi også!!

  Yes, jeg har sett reklamen og lurte på om det ikke var en islending, ja...

  Jeg fikk akkurat en forespørsel om å passe en liten lappevalp i helgen. Ei lita jente på ca. 6 mnd. Måtte jo si ja til det. Gleder meg voldsomt!! Nå får jeg testet litt hvordan det er å ha to hunder.

  SvarSlett
 4. Så morsomt da Hanne :-) Ta masse bilder.

  SvarSlett
 5. Koselig lesing igjen. Barfi virker som ei trygg tøff frøken. Det er jo bra.

  Så lenge på den reklamen og var egentilig ganske sikker, nå er det bekreftet.

  Skal ta med meg de gullkorna videre, vet jo det er så sant,så sant.

  SvarSlett
 6. Så koselig å lese om Barfi og Vina, Barfi høres jo ut som en bestemt lita frøken...moro å lese hvordan det er med 2 hunder i huset...
  Gleder meg til å lese om møte med Charlie og Milli..

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 7. Interresant å lese hvordan Vina takler Barfi. Du sier bla. ho snur seg vekk når Barfi bjeffer og maser..som vi blir råda til med masete valper. Det er ikke særlig effektivt i hundeverdenen heller,da?!
  Er det forskjell på en lappe og en islender,tror du? Det kan sikkert være individuelt, men Barfi høres iallefall ut som en typisk lapp..tøff,uredd,pågående,sjølsikker,klok og glad :o)
  Det blir spennende å høre om helga! Det blir sikkert godt for Vina med litt "ferie", mens Milli og Charlie leiker mor og far og unge :o)

  SvarSlett
 8. Det er alltid så kjekt å lese om hvordan det går med Vina og Barfi! :) Barfi høres ut som hun trivs veldig godt hos dere, og Vina er nok glad for å ha fått en "lillesøster" hun også, selv om hun kan bli litt masete av og til... ;)

  Det blir kjekt å lese om møtet med Charlie og Milli! Håper dere tar masse bilder... :)

  SvarSlett
 9. Det er morsom lesing dette Tove, både om Barfi og Vina og om Barfi på kurs, som har veldig bestemte meninger om hvordan og hvilke trapper som skal gås i:o)

  Tror du at Vina synes det bare er stress med Barfi eller tror du hun liker det av og til også (bortsett fra ved matbordet og når PE kommer hjem)?

  Vi gleder oss sånn til dere kommer, håper på bedre vær, nå blåser det "hattær og høy" i tillegg til regn. Kjempeinitiativ av deg Tove, dette blir kos:o)

  SvarSlett
 10. Vina oppfører seg på samme måte som Snorre da Dimma kom i hus her hos oss....og han sier fortsatt i fra når ho er for masete - noe ho selvfølgelig er hver gang gutten slapper av...men ho bryr seg IKKE om det!!

  Barfi ser ut til å utvikle seg til en meget bestemt dame, og ja - ho tar helt sikkert over hele føringen og blir sjef over Vina...hvis ikke Vina plutselig blir så lei at ho virkelig setter Barfi på plass en gang for alle!

  Lurer på hvem islender som er avbildet i Bohus-reklamen, jeg....?

  Gleder meg til å høre referat fra helgen. Moro for Barfi å få treffe Milli og Charlie.og kanskje Bienna.

  God helg!

  SvarSlett
 11. Hei på deg Tove!

  Tusen takk for "velkomsthilsen" inne hos meg. Det varmer vet du :-)

  Koser meg med å lese om dine to firbeinte venner. Barfi høres og ser så morsom ut. Men det er sikkert ikke bare, bare for Vina da ;-)

  Har veldig sans for gullkornetg du la ut! Så sant som det er sagt!

  Ønsker deg en finfin uke.

  Vi blogges! Hilsen og klem fra Irén

  SvarSlett