12. november 2008

Hva skjer?

I går kveld så dreiv vi å gjorde forberedelser for å levere slaktegriser på dyrebilen i dag. Bl. a. så skilte vi ei gruppe griser i to. Disse går i en stor binge som kan deles i to ved å lukke igjen en port/dør som vanligvis er åpen. Men hva møtte meg da jeg gikk i grisehuset på morgenen i dag? Jo alle grisene lå og koste seg i samme binge! Jeg forstår dem jo godt, for der de nå lå er det masse halm og det er der de pleier å ligge, mens den delen som til min overraskelse var tom, er det et betonggulv med masse strø på som de vanligvis bruker som "turområde" og spisested. Men hvem har åpna døra? Mulig at jeg ikke hadde lukket den ordentlig, men bare lukket den inntil med tanke på at jeg skulle gå igjennom der enda en tur? Det er også mulig at grisene har greid å åpne den. Men jeg tror ikke noen av disse mulighetene stemmer. Det som gjør meg enda mere overbevist på det er at døra var ikke bare åpen, men den var satt i låst posisjon! Altså viss det er grisene som har gjort dette, så har de i tillegg til å få opp døra, også dyttet/ dratt opp en fjærbelastet pinne for så å slippe den ned i et lite feste på veggen. SÅ smarte tror jeg ikke de er... Hvilke muligheter er da igjen? Jeg er da ikke SÅ SLØV at jeg satte opp døra igjen før jeg gikk inn!!!! Da er det kun EN mulighet igjen, ikke sant? Fjøsnissen...? Jeg er ikke veldig overtroisk. Men nissen syns jeg er en koselig tradisjon, så jeg har faktisk satt ut julegrøt til nissen i en god del år. Som jeg prøver å overbevise Irene om, det finnes mye mellom himmel og jord som vi ikke vet. På julaftenen i fjor spiste vi opp all julegrøten selv og når jeg i tillegg er veldig skuffet over at ikke engang kattene spiser opp grøten jeg setter ut (er de bortskjemte?) ja så da blei det rett og slett ingen grøt på låven. Det har faktisk gått dårlig i grisehuset i år... Så nå begynner jeg virkelig å lure? En ting er sikkert, i år blir det kokt rikelig med grøt og nissen skal få grøten sin!!!

8 kommentarer:

 1. Ja der ser du!
  Det var nok ett hint til deg,det der.
  Berit og jeg hadde også en merkelig opplevelse idag. Vi satt i solveggen på ei gammal bu, og koste oss. Med ett var kakeposen borte! Vi fant den igjen, men det var nok noen smånisser der, som prøvde å dra med seg posen innunder gulvet...
  Vi tenkte iallefall det samme.
  Det gjelder å holde øyne (og sinn) åpne, da kan en oppdage litt av hvert :o)

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig med dere to. Ha et åpent sinn, så skjer det mye som ikke kan forklares. (Kanskje ikke alt skal forklares i hjel heller?

  Her skjer det mye sånt.... Dessverre tror jeg ikke jeg kan skylde på fjøsnissen hver gang.... Men av og til er jeg da så innmari sikker på hva jeg har gjort og hvor jeg har gjort av ting, også er de(t) bare borte. Hmmmmm;o)

  SvarSlett
 3. Ja, jeg kommer fortsatt ikke på noen bedre forklaring enn at det var nissen som spilte meg et puss!!

  Det gikk forøvrig greit å få skilt dem på nytt. Denne gang uten hjelp av Irene, men jeg hadde jo selvfølgelig med meg Vina :-)

  SvarSlett
 4. Tove, bare for å helle bensin på bålet. Kennelen der vi kjøpte Milli har 2 kull som er født nå, og venter et 3. :o) Her er nettadressen: http://www.rodmossakennel.se/

  Jeg kan gi mine henne mine varmeste anbefalinger. Hun setter hundene før hundeeierene, og bor omtrent i valpekassene for å sosialisere valpene.

  Bare ville si det;o)

  SvarSlett
 5. Hjelp!! jeg blir jo valpesjuk av mindre.... ;-) Men tror jeg må vente noen mnd, Jeg skal jo helst ta meg av denne valpen også. planlegging er det som må til :-) men valgets kval - islending eller FL???? Ja takk begge deler :-))))

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Takk for koselig melding i gjesteboka ;o) Husker nok hvor nysgjerrig jeg var da jeg skulle se Nalle 1.gang. Spetsen min hadde jo den glødende røde pelsen, kullsvarte øyne, lepper og nesebrusk - utrolig fin. Og kjapp! Jeg var "redd" for å få en blass kopi..

  Kjenner forresten Filkhanna. Ho er Nalles halvsøster, har prata med dem på utstilling noen ganger. Veldig greie folk. Dessverre har Hanna C-hofter, men de vil være så aktive som mulig med henne. Trening styrker jo kroppen også. Herlig hund.
  Velger du en FL, vet du nok hva du får :o)
  Det er fler og fler som får seg en Aussie, de skal være på høyde (nesten?)med BC. Hilde på hundeskola hadde planer om en slik en. Vakre er de også, alle fargevarianter. Se på Lindaen som har skrivi i bloggen min f.eks...

  NÅ skal vi legge oss på sofaen ei stund, har vaska og vært så flinke idag ;o) GOD HELG!!!

  SvarSlett
 7. Joda, jeg kjenner til Aussie'n. Noen i klubben driver oppdrett av denne rasen. Flotte hunder, litt snåle de som ikke har hale. Du har helt rett i at den passer ypperlig til agility :-) Men jeg er vrang og trassig, jeg vil ha noe som ikke så mange andre har! Og så må den jo ha krøll på halen ;-)

  Jeg tror også det er dumt å "sette seg ned" om du / hunden har en dårlig hofte. Da stivner du i hvert fall. Så resultatet fra siste konkuransen der Filkhanna deltok, de hadde kun 5 sek i tidsfeil og fikk god plassering. Morsomt! de pleier å diske. Angrer på at ikke vi deltok også. Ser at det kun var en hund som ikke disket i klassen vår og den hadde masse tidsfeil, mulig at vi hadde greid å slå dem!!!!

  SvarSlett
 8. Hva skjer?

  Har du og Vina mulighet til å bli med på "treff" på lørdagen?

  SvarSlett